breaking newsΕλλάδα

Αδιαφορούν για τη Β. Ήπειρο οι Έλληνες πολιτικοί: Απορρίφθηκε η πρόταση για συζήτηση στην Ευρωβουλή – Εγκληματική συγκάλυψη της δολοφονίας Κατσίφα

 

Την πλήρη αδιαφορία τους για την Βόρεια Ήπειρο εξέφρασαν στην Ευρωβουλή, οι Έλληνες ευρωβουλευτές.

 

Σε πρόταση του Νότη Μαριά για συζήτηση της υπόθεσης Κατσίφα και των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Ευρωβουλή, ηχηρή και εξευτελιστική ήταν η απουσία των Ελλήνων πολιτικών.

Η πρόταση απορρίφθηκε, παρόλο που επισημάνθηκε η βαρύτητα του ζητήματος, τόσο για την εν ψυχρώ δολοφονία του ήρωα ομογενή, αλλά και για την παραβίαση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών από το αυταρχικό και εξτρεμιστικό καθεστώς του Έντι Ράμα.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, επιμένει στην ορθότητα της πρωτοβουλίας για ενός λεπτού σιγή, επισημαίνοντας πως «το σώμα του Κατσίφα κρατήθηκε για να σβηστούν τα ίχνη της δολοφονίας».

Η πολιτική σκηνή της Ελλάδας είναι για άλλη μια φορά απούσα στα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες. Η κυβέρνηση παρακολούθησε από απόσταση τα εγκλήματα των Αλβανών στη Βόρεια Ήπειρο, αντιδρώντας με τον πλέον χλιαρό και ήπιο τρόπο.

Πότε θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τους Έλληνες;

Σε μια ψηφοφορία στην οποία έλαμψαν δια της απουσίας τους οι περισσότεροι Έλληνες Ευρωβουλευτές η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο απέρριψε πριν λίγο την πρόταση του Νότη Μαριά και των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) να γίνει συζήτηση σήμερα Δευτέρα 12/11/2018 στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής με θέμα τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και την παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

Την πρόταση καταψήφισαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παρόντος και του επικεφαλής του Μάνφρεντ Βέμπερ, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι ενώ η πλειοψηφία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμπεριλαμβανομένης της Πρόεδρου της κ, Τσίμερ απείχε. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 48 υπέρ, 208 κατά και 20 αποχές.

Σημειώνεται ότι από τους 27 Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές στην ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο 10 εκ των οποίων ψήφισαν υπέρ οι κ.κ. Νότης Μαριάς, Γιώργος Κύρτσος, Ελένη Θεοχάρους, Λευτέρης Χριστοφόρου, Τάκης Χατζηγεωργίου, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος και Λευτέρης Συναδινός ενώ ψήφισαν κατά οι κ.κ. Γραμματικάκης και Κύρκος.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εκτελέστηκε από την αλβανική αστυνομία στο πλαίσιο εκκαθαριστικής επιχείρησης ανήμερα της Εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενέργεια την οποία κάλυψε πολιτικά ο Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα.

Και συμπλήρωσε ότι οι αλβανικές αρχές αρνήθηκαν παράνομα επί δέκα ημέρες να παραδώσουν τη σορό του Κατσίφα προκειμένου να ταφεί ενώ στην κηδεία του ασκήθηκε όργιο τρομοκρατίας, αναφέρει το Himara.gr.

Τέλος ο Νότης Μαριάς είπε ότι η καταπίεση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου είναι συνεχής και συστηματική και οι αλβανικές αρχές γκρεμίζουν εκκλησίες, σπίτια Ελλήνων και προβαίνουν σε βίαιες απαλλοτριώσεις.

Δείτε βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή:

Κακλαμάνης: «Ως γιατρός πιστεύω ότι το σώμα του Κατσίφα κρατήθηκε για να σβηστούν τα ίχνη της δολοφονίας»

Κακλαμάνης: «Ως γιατρός πιστεύω ότι το σώμα του Κατσίφα κρατήθηκε για να σβηστούν τα ίχνη της δολοφονίας»

Παρά τις αποστάσεις που τήρησαν τα μέλη της πλειοψηφίας της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη να ζητήσει ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του Κωσταντίνου Κατσίφα ο αντιπρόεδρος της Βουλής επιμένει στην ορθότητα της πρωτοβουλίας του.

Ο κ.Κακλαμάνης παίρνοντας το λόγο κατά την μεσημεριανή συνεδρίαση επανέλαβε την άποψή του πως ο Κατσίφας δολοφονήθηκε από την αλβανική Αστυνομία ενώ -μιλώντας όπως είπε με την ιδιότητα του ιατρού- εξέφρασε τη γνώμη ότι σκοπός της αλβανικής πλευράς ήταν να σβήσει τα ίχνη της δολοφονίας εξ ου και κράτησε τόσες ημέρες το πτώμα.

«Σας μιλώ ως ιατρός. Οι Αλβανοί δεν έδιναν τόσες ημέρες το σώμα του Κατσίφα με σκοπό να σβήσουν τα ίχνη της δολοφονίας». Μάλιστα απευθύνθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας: «Θα έπρεπε να έχετε τηλεφωνήσει στον Αλβανό ομόλογό σας και να διαμαρτυρηθείτε εντονότατα για τη μη παράδοση του νεκρού στην οικογένειά του».

Καταλήγοντας ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι δεν παραβίασε ούτε τον Κανονισμό ούτε τους εθιμικούς κανόνες του Κοινοβουλίου και προκάλεσε όποιον έχει αντίθετη άποψη να του καταθέσει πρόταση μομφής κάτι που φυσικά δεν έγινε.

 

Back to top button