Διεθνή

Αποκάλυψη νέων λεπτομερειών σχετικά με τη διείσδυση της νεαρής Ισραηλινής στη Συρία.Τι ισχυρίζεται…

Αποκάλυψη νέων λεπτομερειών σχετικά με τη διείσδυση της μυστήριας νεαρής 25χρονης Ισραηλινής στη Συρία..

Ο ισραηλινός ιστότοπος «Walla» αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση διείσδυσης της νεαρής ισραηλινής γυναίκας που εισήλθε στη Συρία μέσω των υψωμάτων του Γκολάν και συνελήφθη από τις συριακές αρχές εκεί, πριν αφεθεί αργότερα ελεύθερη στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων και με τη ρώσικη διαμεσολάβηση.Οι Σύριοι την απελευθέρωσαν και οι Ισραηλινοί ως αντάλλαγμα απελευθέρωσαν 4 Σύρους καρτούμενους.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε την Παρασκευή εναντίον της νέας γυναίκας, «οι Σύροι της ζήτησαν να τους οδηγήσει σε στρατώνες Ισραηλινού στρατού για να πυροβολήσουν έναν από τους στρατιώτες, αλλά η νεαρή γυναίκα αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν ενδιαφερόταν για θάνατο και δολοφονία. “Τότε της είπαν: «Δεν θα σκοτώσουμε Ισραηλινούς στρατιώτες, θα τους απαγάγουμε στη Συρία. “

Το κατηγορητήριο αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα «από τότε που απολύθηκε από τη στρατιωτική θητεία το 2019, έχει υιοθετήσει έναν πλανόδιο τρόπο ζωής σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επισκέφτηκε πολλές φορές τα εδάφη της Παλαιστινιακής Αρχής.”

Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, η νεαρή γυναίκα ταξίδεψε με το αυτοκίνητό της και κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου και μίλησε με Λιβανέζους που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των συνόρων πλησίον του χωριού Aita a Shaab.Οι Λιβανέζοι την θεωρούσαν Ισραηλινή στρατιωτικό ή πράκτορα οι Ισραηλινοί την βγάζουν ψυχολογικά διαταραγμένη..
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νεαρή γυναίκα προσπάθησε να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας δύο φορές στο τέλος του περασμένου έτους, μία φορά από τη στεριά και μία φορά από τη θάλασσα.Το κατηγορητήριο επίσης κατηγορεί τη νεαρή γυναίκα ότι βγήκε παράνομα από το Ισραήλ.

Tώρα το κατά πόσο μπορούν να γίνουν πιστευτοί οι ισχυρισμοί της νεαρής που οι ίδιοι οι Ισραηλινοί μιλούσαν για τη διαταραγμένη της προσωπικότητα αυτό είναι ένα ζήτημα..Ο ίδιος ο Νετανιάχου το είχε ισχυριστεί.

Η περίπτωση της γυναίκας είχε κινητοποίησει το Νετανιάχου που ήρθε σ΄επαφή με Πούτιν και του ζήτησε να διαμεσολαβήσει για την απελευθέρωσή της από τη Συρία στα πλαίσια ανθρωπιστικού θέματος. Η Ρωσία όντως πήρε πρωτοβουλία και ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας του Ισραήλ ο Meir Ben Shabbat, πήγε στη Μόσχα για να παραλάβει την κοπέλα που στο μεταξύ είχαν απελευθερώσει οι Σύροι κι από εκεί την οδήγησε στο Ben Gourion. αρχικά δεν αποκάλυψαν τ΄όνομα της. Αλλά έχει φωτογραφηθεί στα σύνορα Λιβάνου σε τζιπ 4×4 να φέρει όπλο.
dimpenews.com

Back to top button