Διεθνή

Ο Σοιγκού πάει στο μέτωπο και επιθεωρεί τις θέσεις. Κάτι ήξερε ο Σοιγκού που δεν ενέδωσε στις πιέσεις Πριγκοζίν να τον εξοπλίσει με βαρύ οπλισμό αφού θα τον έστρεφε κατά της Μόσχας. ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σοιγκού πάει στο μέτωπο και επιθεωρεί τις θέσεις. Κάτι ήξερε ο Σοιγκού που δεν ενέδωσε στις πιέσεις Πριγκόζιν να τον εξοπλίσει με βαρύ οπλισμό και περισσότερα πυρομαχικά αφού θα τα έστρεφε κατά της Μόσχας. Είναι η δικαίωση του Σοιγκού. Από την άλλη ότι έληξε αναίμακτα σχεδόν μια τέτοια ανταρσία επίσης το χρεώνεται θετικά.. Δεν ενέδωσε και πάλι στην πρόκληση.. άφησε κι έσπασε μόνο του το απόστημα. Η επίσκεψη Σοιγκού δείχνει ότι η Ρωσία είναι πάντα προσανατολισμένη στο ουκρανικό, ανασυντάχθηκε γρήγορα..

Λέει η διεθνής προπαγάνδα και επαίρεται ο Πριγκόζιν ότι έφτασε στα 300 χλμ από Μόσχα..

Εδώ τον Άσαντ τα ανδρείκελα του διεθνή παράγοντα τον είχαν για τόσα χρόνια στα 6 χλμ από το προεδρικό μέγαρο ήταν μέσα στη Δαμασκό εδραιωμένη στην Α Γκούτα η ”αντιπολίτευση” κι αλλού κι όμως εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Όχι δεν αισθάνθηκε καμιά απειλή το Κρεμλίνο από την ”παρέλαση” κι όχι προέλαση Πριγκόζιν τον άφησε να φτάσει ως εκεί δεν αντιστάθηκε ο ρώσικος στρατός γιατί δεν είχε ανάλογες εντολές δεν έπεσαν στην παγίδα της αιματοχυσίας και του εμφυλίου. Ο Πριγκοζίν ήθελε την αιματοχυσία κι ας την έκανε με διακριτικά .. στο τέλος επικαλούμενος ότι αναστέλλει για να μην συμβεί..

Ο Πριγκοζίν κατέρρευσε γιατί αποδείχθηκε ότι δεν είχε το παραμικρό λαικό έρεισμα. Έκανε το απονενοημένο με την προσδοκία ότι θα παρασύρει μέρος του λαού που θα έκαναν Μαιντάν την Κόκκινη Πλατεία. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Αυτό άλλωστε πρώτος το διαπίστωσε ο αρχηγός της ρώσικης αντικατασκοπείας που τόνισε ότι η απόπειρα έληξε εν τη γενέσει της γιατί δεν βρήκε λαική ανταπόκριση, απήχηση. Ο Πριγκόζιν παρασύρθηκε από την αποδοχή του στα social media αλλά όλα άλλαξαν όταν εν καιρώ πολέμου εγκατέλειψε την α΄γραμμή και συντάχθηκε με εχθρούς της πατρίδας.

Άλλη ατυχής εκτίμηση είναι ότι ο Πριγκόζιν τώρα που θα είναι Λευκορωσία θα είναι απειλή για Κίεβο ή για Πολωνία γενικά για Δύση.

Μια φορά προδότης πάντα προδότης. Η Ρωσία δεν πρόκειται να του εμπιστευθεί ποτέ πλέον κανένα ρόλο..Αυτοί που ακόμη επενδύουν επικοινωνιακά στον Πριγκοζίν απλά επιχειρούν να εκθρέψουν ένα δεύτερο Ζελένσκι εντός Ρωσίας .. Ο μάγειρας και ο γελωτοποιός…

Kάτι ήξερε ο Σοιγκού που δεν έδινε βαρύ οπλισμό στον Πριγκόζιν παρά τις παρατεταμένες εκκλήσεις και επιθέσεις του τελευταίου εναντίον του, προφανώς είχε πληροφορίες ότι ο Πριγκόζιν έχει αυτονομηθεί και ότι ήταν ικανός να στρέψει τα όπλα και εναντίον της Μόσχας. Η τρόικα Πούτιν, Λαβρόφ, Σοιγκού είναι αναντικατάστατη αυτό το σχήμα έβγαλε πέρα πολέμους είναι δοκιμασμένη.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διαψεύδει τις φήμες που τον ήθελαν να τον καρατομεί ο Πούτιν γιατί ζήτησε το κεφάλι του η Σαλώμη του ΝΑΤΟ ο Πριγκόζιν και επιθεώρησε το προκεχωρημένο διοικητήριο της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης και έθεσε καθήκοντα για τους στρατιώτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
«Ο διοικητής και οι διοικητές της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων έχουν επιφορτιστεί με τη συνέχιση της ενεργού αναγνώρισης προκειμένου να αποκαλυφθούν εκ των προτέρων τα σχέδια του εχθρού και να αποτραπεί η εφαρμογή τους στις μακρινές προσεγγίσεις στη γραμμή επαφής», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην οργάνωση συνολικής υποστήριξης των στρατευμάτων που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση και στη δημιουργία συνθηκών για την ασφαλή ανάπτυξη του προσωπικού.
Επιπλέον, ο Σόιγκου σημείωσε την αποτελεσματικότητα της ομάδας Zapad στον εντοπισμό και την καταστροφή στρατιωτικού εξοπλισμού και συγκεντρώσεων εχθρικού προσωπικού.
Ο επικεφαλής του τμήματος άμυνας άκουσε μια έκθεση από τον διοικητή της ομάδας, συνταγματάρχη στρατηγό Yevgeny Nikiforov, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, καθώς και για το σχηματισμό και τον συντονισμό μάχης των σχηματισμένων εφεδρικών συνταγμάτων.

dimpenews.com

Back to top button