breaking newsΔιεθνή

Τουρκική ”αερογέφυρα” για Λιβύη: Έστειλε & άλλους στρατιώτες ο Ερντογάν

 

O πρώην ναύαρχος Cem Gürdeniz, ένας εκ των συνεργατών του Ρ. Τ Ερντογάν, δήλωσε πως δεν γνωρίζει εάν η Τουρκία έστειλε χθες φρεγάτες στην Τρίπολη. Βέβαια οι εικόνες είναι αδιάψευστος μάρτυρας, με τους Τούρκους να μην θέλουν να δώσουν συνέχεια, καθώς γνωρίζουν ότι παραβιάζουν το εμπάργκο για άλλη μία φορά. 

Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ της Λιβύης:

Πρόκειται για τα πλοία που βρίσκονταν εδώ και μέρες στην Αλγερία στα πλαίσια ασκήσεων και όπως φαίνεται ο Ερντογάν με αιφνιδιαστική κίνηση έστειλε νέα βοήθεια στον Σάρατζ. 

Τα τουρκικά θωρηκτά έφθασαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης στην Τρίπολη από την Αλγερία, αφού διεξήγαγαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Ο Τούρκος ναύαρχος όμως που συμβουλεύει τον Τούρκο Πρόεδρο, πήγε ένα βήμα παρακάτω, δηλώνοντας πως η Τουρκία θα στέλνει όπου θέλει και όποτε θέλει φρεγάτες. 

Μάλιστα πάμε να δούμε να επαναλάμβανεται και το σκηνικό της Κύπρου το ’74, καθώς είπε πως στην Τρίπολη υπάρχουν αρκετοί Τούρκοι και ότι πρέπει η Άγκυρα να τους προστατεύσει! 

Βλέπουμε με λίγα λόγια οι Τούρκοι να χρησιμοποιούν ίδιες τακτικές, με σκοπό να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροδρόμιο της Μισράτα προσγειώθηκε χθες αεροσκάφος της εταιρίας Afriqya το οποίο μετέφερε 40 Τούρκους αξιωματικούς, δείχνοντας πως η Άγκυρα θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Λιβύη, ενώ πτήσεις είχαμε και από την Aerotranscargo.

Καταγγελία LNA 

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, δήλωσε χθες, πως η αεροπορική βάση Mitiga μετατράπηκε σε βάση των Τούρκων και πως πλέον κανένας υπάλληλος της Λιβύης δεν μπορεί να υπογράψει κανένα χαρτί χωρίς να περάσει πρώτα από την έγκριση των  Τούρκων.

Τα βλέπει αυτά η Ευρώπη; Θα εμποδίσει κάποιος επιτέλους τον Ερντογάν; 

pentapostagma

Back to top button