breaking newsΔιεθνή

Επεισόδια στην Ολλανδία: Πάνω από 200 συλλήψεις – Δεκάδες αστυνομικοί τραυματίες

Σοβαρά επεισόδια στην Ολλανδία με τους αστυνομικούς να έρχονται αντιμέτωποι με εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς δέχθηκαν επανειλημμένα επιθέσεις κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Oι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν με δεκάδες τραυματισμένοι αστυνομικοί.

Τα περιστατικά που αναφέρθηκαν στο Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, τη Χάγη και σε μικρότερες πόλεις αφορούσαν αστυνομικούς και πυροσβέστες που δέχθηκαν ρίψη ισχυρών κροτίδων.

Η αστυνομία στο Ρότερνταμ δήλωσε ότι περισσότερα από 100 αυτοκίνητα και άλλα οχήματα είχαν πυρποληθεί, ενώ στο Αμστερνταμ, τη Χάγη και άλλες πόλεις χρειάστηκε η επέμβαση μονάδων αποκατάστασης της τάξης για να διαλυθούν τα πλήθη των βίαιων διαδηλωτών.

Ομάδες αντιμετώπισης ταραχών κινητοποιήθηκαν επίσης σε όλη τη χώρα για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις που δέχθηκαν επίθεση με πυροτεχνήματα, ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν πολυάριθμες πυρκαγιές.

Στην πόλη Χάαρλεμ, ένας 19χρονος πέθανε από τραύματα που υπέστη σε επεισόδιο με πυροτεχνήματα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι συνέβη στην οδό Dr. H.E. van Geldererf στην περιοχή Loosduinen της Χάγης.

Το αυτοκίνητο μπορεί να πήρε φωτιά λόγω πυροτεχνημάτων, αλλά αυτό ήταν ακόμη υπό διερεύνηση το πρωί της Δευτέρας. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 12:55. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν βρίσκονταν μέσα στο όχημα όταν ξέσπασε η φωτιά.

PrimeNews.

Back to top button