breaking newsΔιεθνή

FBI: Κινέζοι χάκερς ετοιμάζονται να «προκαλέσουν όλεθρο» στις ΗΠΑ

Σε μια προειδοποίηση – σοκ προχώρησε ο επικεφαλής του FBI, Christopher Wray, αποκαλύπτοντας ότι οι Κινέζοι χάκερ ετοιμάζονται να «προκαλέσουν όλεθρο και να προκαλέσουν ζημιά στον πραγματικό κόσμο» στις ΗΠΑ.

«Οι χάκερ της Κίνας τοποθετούνται στην αμερικανική υποδομή και προετοιμάζονται να προκαλέσουν όλεθρο, πραγματική ζημιά σε Αμερικανούς πολίτες και κοινότητες, εάν ή όταν η Κίνα αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να χτυπήσει», είπε ο Wray στην Επιτροπή της Βουλής για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Αν και οι αξιωματούχοι του κυβερνοχώρου κρούουν από καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιθετικές δυνατότητες της Κίνας στον κυβερνοχώρο, η δραματική δημόσια προειδοποίηση του Wray υπογραμμίζει το τεράστιο επίπεδο ανησυχίας στην κορυφή της αμερικανικής κυβέρνησης για την απειλή που θέτουν οι Κινέζοι χάκερ σε κρίσιμες υποδομές σε εθνικό επίπεδο.

Οι χάκερ που υποστηρίζονται από την κινεζική κυβέρνηση, είπε ο Wray, στοχεύουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, ηλεκτρική υποδομή και αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι Κινέζοι χάκερ εργάζονται «για να βρουν και να προετοιμαστούν να καταστρέψουν ή να υποβαθμίσουν την αστική υποδομή ζωτικής σημασίας που μας κρατά ασφαλείς και ευημερείς», είπε ο Wray.

«Και ας είμαστε ξεκάθαροι: Οι κυβερνοαπειλές για την κρίσιμη υποδομή μας αντιπροσωπεύουν απειλές στον πραγματικό κόσμο για τη φυσική μας ασφάλεια».

Το αρνείται η Κίνα

Η κινεζική κυβέρνηση έχει προηγουμένως αρνηθεί τους ισχυρισμούς για προσπάθειες πειρατείας. Η ακρόαση έρχεται στον απόηχο της μεγάλης ώθησης από Αμερικανούς και Κινέζους αξιωματούχους για να αμβλυνθούν οι εντάσεις στη σχέση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

Σε μια συνάντηση τον Νοέμβριο, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden ότι η Κίνα δεν θα παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές του 2024, όπως μετέδωσε αποκλειστικά το CNN.

Αυτή τη διαβεβαίωση επανέλαβε ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Biden το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανέφεραν πηγές στο CNN.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτή τη διαβεβαίωση στην ακρόαση της Βουλής, ο Wray είπε: «Η Κίνα υποσχέθηκε πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια, οπότε θα υποθέσω ότι θα το πιστέψω όταν το δω».

Το επίκεντρο της ακρόασης δεν ήταν οι εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά το πώς οι Κινέζοι χάκερ φέρεται να τρυπώνουν σε δίκτυα υπολογιστών σε λιμάνια, εργοστάσια ενέργειας και άλλες βασικές υποδομές στις ΗΠΑ.

«Η αλήθεια είναι ότι οι Κινέζοι φορείς του κυβερνοχώρου έχουν εκμεταλλευτεί πολύ βασικά ελαττώματα στην τεχνολογία μας. Τους το κάναμε εύκολο», είπε στους νομοθέτες η Jen Easterly, η οποία ηγείται της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ.

PrimeNews.

Back to top button