breaking newsΔιεθνή

Η αλαζονεία του Ζελένσκι – Πρώην σύμβουλος του αποκαλύπτει τους εκβιασμούς και τον αυταρχισμό του

Η αλαζονεία του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky προκαλεί προβλήματα με τους συμμάχους του Κιέβου, καθώς πιστεύει ότι, καθώς η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο, μπορεί να κάνει τα πάντα.

Αυτά ισχυρίστηκε ο πρώην σύμβουλός του, Oleksyi Arestovych, σε μια συνέντευξή-βόμβα στο πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dorzeczy.pl, επικρίνοντας το πρώην αφεντικό του για την όλο και πιο αυταρχική συμπεριφορά του και πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα αυταπάτης μεγαλείου και της πεποίθησης ότι είναι παντοδύναμος.

Ο Arestovych ανέφερε ως παράδειγμα την απάντηση του Zelensky στη συνεχιζόμενη διπλωματική σύγκρουση για την απόρριψη ουκρανικών σιτηρών, κατηγορώντας το γραφείο του προέδρου ότι «συμπεριφέρεται σαν να έχει αποφασιστική φωνή στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να είναι μια χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στο μπλοκ».

Ο πρώην σύμβουλος, ο οποίος είναι ο ίδιος πιθανός υποψήφιος σε οποιεσδήποτε μελλοντικές προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, εξέφρασε τον φόβο του ότι ο Zelensky «έχει παραπλανηθεί να πιστεύει ότι τώρα κυβερνά τον κόσμο».

Η διπλωματία του επικεντρώνεται στην υποβολή αιτημάτων και στη χρήση ηθικού εκβιασμού για να ισχυριστεί ότι η Ουκρανία μάχεται για τη Δύση, είπε ο Arestovych, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αυτή η τακτική μπορεί να ήταν επιτυχής στην αρχή της σύγκρουσης, αλλά δεν είναι πλέον αποτελεσματική.

Ο εκνευρισμός της Δύσης

«Η Δύση εκνευρίζεται όλο και περισσότερο από την αλαζονεία της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Ο Arestovych ισχυρίστηκε ότι η συμπεριφορά του Zelensky οδήγησε σε ένταση μεταξύ των στενότερων συμμάχων του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και της Ρουμανίας, ενώ οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης ψυχρανθεί.

Η Δύση θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία επειδή είναι προς το συμφέρον της να το κάνει, αλλά μπορεί κάλλιστα να σταματήσει να υποστηρίζει την τρέχουσα ουκρανική κυβέρνηση και να υποστηρίζει μια εναλλακτική, προειδοποίησε.

Ωστόσο, ο Arestovych απέρριψε το επιχείρημα ότι η Ουκρανία συνωμοτούσε με τη Γερμανία εναντίον της Πολωνίας, υποστηρίζοντας ότι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι η Ουκρανία δεν έχει σαφή εξωτερική πολιτική υπό τον Zelensky.

Η Ουκρανία θέλει η Γερμανία να είναι αντίβαρο στη Ρωσία και αυτός είναι ο λόγος που η Ουκρανία υποστηρίζει τις φιλοδοξίες της να εξασφαλίσει μια μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος στο πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο Arestovych παραδέχτηκε ότι η Πολωνία θα μπορούσε να έχει πάρει περισσότερα από την Ουκρανία σε θέματα που σχετίζονται με τη σφαγή της Βολυνίας, ακολουθώντας μια πιο συναλλακτική πολιτική έναντι της χώρας, αλλά αυτό δεν θα της ήταν ωφέλιμο μακροπρόθεσμα.

«Ακόμα κι αν ο Zelensky είναι αχάριστος για όλη τη βοήθεια που προσφέρει ανιδιοτελώς η Πολωνία, ο Ουκρανικός λαός είναι ευγνώμων και αυτό θα είναι πιο σημαντικό μακροπρόθεσμα», διαβεβαίωσε.

PrimeNews.

Back to top button