Διεθνή

Αναφορά του Ρώσου στρατηγού Διοικητή της επιχείρησης του ΟΣΣΑ στο Καζακστάν! Υπ.Υγείας: ”164 νεκροί!” 6.000 συλληφθέντες.

Ο Ρώσος στρατηγός Andrei Serdyukov συνταγματάρχης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και διοικητής των ρωσικών αεροπορικών στρατευμάτων, διοικητής της επιχείρησης του ΟΣΣΑ/CSTO στο Καζακστάν.

Image
Andrei

Ενημέρωση για το Καζακστάν. 07.01.2022

  1. Οι πολίτες του Αλμάτι καλούνται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να τηρήσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι να πυροβοληθούν οι υπόλοιποι μαχητές. Δεδομένων των πυροβολισμών που συνεχίζονται, αυτό είναι προς το συμφέρον των ίδιων των πολιτών. Οι αρχές προειδοποιούν ότι στην πόλη επιχειρούν εκπαιδευμένοι ελεύθεροι σκοπευτές ανταρτών. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και δεκάδες σκοτώθηκαν. Υπάρχουν ακόμη πτώματα στους δρόμους που δεν έχουν εκκενωθεί. (Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι κρατούμενοι είναι 5969.Ο στρατός του Καζακστάν έχει περικυκλώσει ολόκληρη την πόλη του Αλμάτι και έχει δημιουργήσει chck point – ειδικές δυνάμεις επιχειρούν μέσα στην πόλη, ο στρατός έχει προχωρήσει σε ένα στάδιο παγίδευσης των ένοπλων ταραχοποιών μέσα στην πόλη και εξουδετέρωσής τους. )
  2. Ο Τοκάγιεφ ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση σ’ Αλμάτι θα συνεχιστεί μέχρι να εξοντωθούν όλοι οι μαχητές. Σχετικά με το ερώτημα αν οι διαδηλωτές ή όχι, όλα είναι απλά εδώ – μια ομάδα αγνώστων συνεχίζει οργανωμένα ένοπλες συγκρούσεις με την αστυνομία, τους φρουρούς και τον στρατό του Καζακστάν, οι οποίοι υφίστανται απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες εδώ και τρεις μέρες. . Αντίστοιχα, το κύριο καθήκον είναι η φυσική καταστροφή του εχθρού που έχει καταλάβει μέρος του κέντρου της πόλης. Κάποιοι από τους μαχητές, που είναι τυχεροί, απλώς θα συλληφθούν και θα ακολουθήσει καταδίκη. Οι υπόλοιποι θα εξουδετερωθούν.
  3. Ο Kots γράφει ότι με προσφυγή του Tokayev θα τεθεί το ζήτημα της συνενοχής ορισμένων υψηλόβαθμων αστυνομικών που συνδέονται με τον Nazarbayev (ο οποίος εξακολουθεί να σιωπά) σε ό,τι συνέβη, πράγμα που νομιμοποιεί στην πραγματικότητα την εκδοχή ότι ο κύριος μηχανισμός αυτού που συνέβη ήταν όχι οι τιμές του φυσικού αερίου αλλά ο αγώνας των ομάδων του Τοκάγιεφ και του Ναζαρμπάγιεφ για εξουσία. Περιμένουμε την επίσημη ερμηνεία του Tokayev για το τι συνέβη. Ο Nazarbayev μένει σιωπηλός (είναι ακόμα ζωντανός; Είναι άρρωστος; Έχει συλληφθεί; Είναι απομονωμένος;)
  4. Η ομάδα του CSTO στο Καζακστάν διοικείται από τον υποστράτηγο Serdyukov. Όλες οι ρωσικές μονάδες που στάλθηκαν στο Καζακστάν έχουν πρακτική εμπειρία μάχης. Οι Κιργίζοι προσχώρησαν επίσης σήμερα και θα στείλουν 150 άτομα υπό τη διοίκηση του αναπληρωτή επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Κιργιζίας. Περισσότερα από 70 στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην επιχείρηση για την αναδιάταξη του αποσπάσματος των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Ήταν μια καλή δοκιμασία για την ΑΤΑ να μετακινήσει ένα σημαντικό σώμα σε μεγάλες αποστάσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα σου φανεί χρήσιμο στο μέλλον.
  5. Ως προς τις λειτουργίες του ομίλου. Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται ήδη στο αεροδρόμιο τ’ Αλμάτι και το ελέγχει σε συνεργασία με τον τοπικό στρατό. Ο στρατός του Καζακστάν κατέχει επίσης τον πύργο της τηλεόρασης. Στους δρόμους άρχισαν τελικά να βάζουν συστηματικά check point. Μέσα σε 1-2 ημέρες πρέπει να αναπτύξουν ένα πλήρες δίκτυο. Σταδιακά, θα εφαρμοστεί η διαδικασία εντοπισμού μεγάλων περιοχών διαμαρτυρίας και καταστολής της ένοπλης αντίστασης από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Καζακστάν. Οι υγιείς διαδηλωτές στις πόλεις, όπου δεν υπήρχαν πογκρόμ, είναι πιθανό να αποτελέσουν αντικείμενο απλής διαπραγμάτευσης.
  6. (σσ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Καζακστάν 164 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές.103 στο Αλμάτι, 21 στην περιοχή Kyzylorda, 10 στην περιοχή Zhambyl, 8 στην περιοχή Αλμάτι).
  7. (σσ Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Nazarbayev τ. Προέδρου της χώρας ήταν στη σύνοδο κορυφής της CIS στην Αγία Πετρούπολη, έτσι πολλές φήμες ..Σχετικά με κακή κατάσταση της υγείας του Ναζαρμπάγιεφ αναφέρεται πιθανή ως και η μετακίνησή του στη Μόσχα/Χαϊνάι/Ντουμπάι. Ο γραμματέας Τύπου του Nazarbayev Aidos Ukibay είπε ότι ο Nazarbayev παρέδωσε τη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας στον ίδιο τον Tokayev. Λέει ότι είναι στην πρωτεύουσα, αρνείται τις φήμες για εσωτερική μάχη εξουσίας, ισχυρίζεται ότι ο Ναζαρμπάγιεφ και ο Τοκάγιεφ παίζουν σε μία ομάδα) Μάχη και για νομή εξουσίας; Συνεχίζονται οι συλλήψεις σε κυβερνητικούς κύκλους.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά τεταμένη, ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά.
Σε ορισμένες πόλεις έχουν σχηματιστεί βαριά οπλισμένοι θύλακες αντίστασης.
Φυσικά, δεν έχει να κάνει με «ειρηνικές διαδηλώσεις». Γίνονται σφοδρές μάχες εναντίον παραστρατιωτικών ομάδων.

Image

Κάθε νέα φωλιά αντίστασης που ανασκάπτεται επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο πόσο καλά προετοιμασμένοι, συντονισμένοι και, κυρίως, βαριά οπλισμένοι ήταν ορισμένοι από τους «διαδηλωτές».
Επιβεβαιώνονται οι υποθέσεις ότι ήταν εν ύπνω πυρήνες που είχαν προετοιμαστεί από καιρό για να χτυπήσουν την «Ημέρα Χ».

Σχηματίστηκαν πανεθνικά ομάδες επαγρύπνησης ΕΝΑΝΤΙΟΝ των διαδηλωτών.
Βοηθούν τους αστυνομικούς, τους φροντίζουν.

Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί σε μεγάλες περιοχές της χώρας.
Τώρα γίνεται απολογισμός ζημιών και ξεκινά η ανοικοδόμηση

dimpenews.com

Back to top button