breaking newsΕλλάδα

Δίκη για Μάτι: “Δεν υπήρχαν επαρκή μέσα” κατέθεσαν ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής

Δίκη για Μάτι: “Δεν υπήρχαν επαρκή μέσα” κατέθεσαν ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής

 

Με τις απολογίες τριών ανώτερων στελεχών της Πυροσβεστικής συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Συγκεκριμένα καταθέτουν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Νέα Μάκρη, ο Διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Αθηνών και Διοικητής Πυροσβεστικών δυνάμεων Ανατολικής Αττικής. Όλοι στις απολογίες τους υπεραμύνονται των ενεργειών τους καθώς υποστηρίζουν πως «δεν υπήρχαν επαρκή μέσα για την αντιμετώπιση της φωτιάς».

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, δύο ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, χαρακτήρισαν ως πολεμικό συμβάν τη συγκεκριμένη φωτιά.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής στη Νέα Μάκρη μάλιστα είπε ότι αν και ήταν καπετάνιος στον πόλεμο στον Περσικό, στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκε.

Στη φωτιά στο Μάτι ήμασταν εμείς και εμείς, είπε, ενώ υπεραμύνθηκε όλων των ενεργειών του λέγοντας ότι δεν υπήρχαν επαρκή μέσα για την αντιμετώπιση της φωτιάς.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Αθηνών τόνισε ότι δεν υπήρχε ενδεδειγμένη οδός διαφυγής για τους ανθρώπους και γι’ αυτό δεν δόθηκε εντολή, δεν υπήρξε εισήγηση για οργανωμένη απομάκρυνση.

Τα αποτελέσματα θα ήταν εφιαλτικά, υποστήριξε, καθώς όπως αποδείχτηκε ακόμη και η θάλασσα δεν ήταν ασφαλές σημείο για να φτάσουν οι πολίτες, γι’ αυτό και κάποιοι κάηκαν στην παραλία.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ακόμη και όσοι ξεκίνησαν για να φύγουν εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να καούν στα οχήματά τους.

karditsastakra

Back to top button