breaking newsΚύπρος

Γάζα: Ξεκίνησε από την Κύπρο το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια – Μεταφέρει 200 τόνους τροφίμων

 

Το πλοίο Open Arms με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα έφυγε από τη Λάρνακα σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την 

Ένα πλοίο που μετέφερε σχεδόν 200 τόνους τροφίμων στη Γάζα αναχώρησε από τη Λάρνακα της Κύπρου σήμερα το πρωί (11/3), σε ένα πιλοτικό έργο για να ανοίξει μια νέα θαλάσσια οδός βοήθειας για έναν πληθυσμό που βρίσκεται στα πρόθυρα του λιμού.

Το φιλανθρωπικό πλοίο, Open Arms, εθεάθη να αποπλέει από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο, ρυμουλκώντας μια φορτηγίδα που περιείχε περίπου 200 τόνους αλεύρι, ρύζι και πρωτεΐνη. Η αποστολή, η οποία χρηματοδοτείται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διοργανώνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Proactiva Open Arms προμηθεύει το πλοίο.

Το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι δεν κάνει αρκετά για να διευκολύνει την ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας. Μετά από πέντε μήνες πολέμου, ο ΟΗΕ λέει ότι το ένα τέταρτο των ανθρώπων στην πολιορκημένη παλαιστινιακή επικράτεια βρίσκεται στα πρόθυρα της πείνας.

Οι προσπάθειες των ανθρωπιστικών οργανισμών να φέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές που είναι περισσότερο απαραίτητη παρεμποδίστηκαν σοβαρά από έναν συνδυασμό υλικοτεχνικών εμποδίων, την κατάρρευση της δημόσιας τάξης και τη μακρά γραφειοκρατία που επιβλήθηκε από το Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι καλωσόρισε τις θαλάσσιες παραδόσεις και ότι θα επιθεωρήσει το φορτίο με προορισμό τη Γάζα προτού φύγει από την περιοχή σταδιοποίησης στην Κύπρο.

PrimeNews.

Back to top button