breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ –ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΡΗΜΑΞΕ Η ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΑΠΝΟΙΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

5119562

 

 

Οι ελπίδες όλων και κυρίως αυτών των τύπων στο Μαξίμου έχουν εναποτεθεί στο Θεό. Όλοι ευχόμαστε να περάσει αυτή η δύσκολη χρονική συγκυρία για το Ελληνικό Κράτος χωρίς νεκρό λόγω της παντελούς απουσίας κρατικής μηχανής, η οποία είχε πέσει με τα μούτρα στην εκστρατεία εμβολιασμού.

Οι εικόνες που βλέπουμε σε όλη τη χώρα χαοτικές υπό συνθήκες πλήρους άπνοιας. Δεν ξανάγινε αυτό. Ποιος “Στρατηγός άνεμος”; Εδώ δεν κουνιέται φύλο και έχουν ρημαχτεί τα πάντα. Κανείς προγραμματισμός, όχι σχέδιο μόνο οι πυροσβέστες έχουν τον σεβασμό μας. Ναι, αυτοί που αν δεν εμβολιαστούν, θα χάσουν τη δουλειά τους.

Μαζεύει κόσμο από τις παραλίες το Λιμενικό στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων πολιτών με σκάφη του Λιμενικού στις Ροβιές Εύβοιας όπου αρκετοί πολίτες για να αποφύγουν τις φλόγες κατέβηκαν στην παραλία της περιοχής.

Επειδή όμως η πύρινη λαίλαπα πλησιάζει με γρήγορη ταχύτητα αποφασίστηκε η απομάκρυνση τους με δύο σκάφη του Λιμενικού, παραπλεοντα ιδιωτικά σκάφη και μια «παντόφλα»  που βρίσκονται στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλοι οι πολίτες είναι καλά στην υγεία τους.

Ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς έρχεται από τη βόρεια πλευρά με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή σε αρκετά σημεία.

 

 

Οι φλόγες κάλυψαν ακόμη και το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Οι πυροσβέστες κυνηγούν κυριολεκτικά τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην καιόμενη έκταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες έχουν παραταχθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στις Ροβιές περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έχουν πλησιάσει. Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο στις Ροβιές δημιουργώντας μια ζώνη προστασίας για τα σπίτια οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο την άμυνα των πυροσβεστών απέναντι στις φλόγες.

Αντιμέτωποι με τις αδηφάγες φλόγες είναι 95 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ τους βοηθούν δεκάδες εθελοντές.

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στην Αρχαία Ολυμπία – Εντολή εκκένωσης

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους σε περιοχές της Ηλείας, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου.

20210804_181618

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες του patrisnews, η φωτιά καεί σπίτια στον οικισμό Πελόπιο ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Καυκανια και στο Πελοπίο και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους από Πελόπιο, Πλατανο, Κοσκινια, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μεσω Ε.Ο Τρίπολης ενώ οι κάτοικοι Καυκανιά και Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Πελόπιο.

 

 

Ανανέωση, ώρα 18:14

Εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα, ενώ πληροφορίες τοπικών μέσων κάνουν λόγο για ύπαρξη εγκλωβισμένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «Hλεία Live», πρόκειται για άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε στάβλο στο Πελόπιο, περιοχή για την οποία είχε δοθεί νωρίτερα εντολή προληπτικής εκκένωσης.

Μαζί με το Πελόπιο, το μήνυμα του εκτάκτου ανάγκης του 112 ζητούσε την εκκένωση προς Πύργο (μέσω της Ε.Ο Τρίπολης – Ολυμπίας) και των κατοίκων Πλατάνου, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέου, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

makeleio

 

Back to top button