breaking newsΕλλάδαθρησκεια

Και ο θάνατος ως σωστικό μέσο…. η μοναχή που σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ είχε βίζα για Αμερική….. κι ο παπάς που πέθανε 30 χρονών και απαλλάχθηκε από τον πειρασμό της κοβιντοπροδοσίας!!

η μοναχή Βαρβάρα!

Σεσωσμένος….

Ο Γ. είναι ωραίος τύπος με λεπτούς τρόπους κι εξευγενισμένος……Είναι κάπως τρακαρισμένος.. Μου εμπιστεύθηκε πως έχασε τον πατέρα του όταν ήταν πολύ μικρός. Έμειναν πίσω 3 αδέρφια…Ο πατέρας του ήταν παπάς και πέθανε σ΄ηλικία μόλις 30 χρονών.Δεν τον γνώρισε καλά καλά..Κάθε φορά που τον συναντώ του λέω ΣΕΣΩΣΜΕΝΟΣ …..Ένας πρώιμος θάνατος μπορεί να σ΄οδηγήσει σ΄αιώνια ζωή και μια μακροβιέστατη βιωτή να σε στείλει στον αγύριστο…Γιατί για φαντάσου να τον είχες τώρα θ΄άντεχε τους εκβιασμούς τις εξαρτήσεις ή θα ενέδιδε γιατί είχε και μεγάλη φαμίλια …και θα συμμετείχε στον προπαγανδισμό εκβιασμό υποχρεωτικών πειραματικών εμβολίων θα φόραγε την ευλογημένη μάσκα κατά την Μεγάλη Είσοδο και πάνω από την Άγια Τράπεζα θα συναινούσε στο σφράγισμα ναών την Ανάσταση και τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είχε συγκατατεθεί στην μη περιφορά Επιταφίου στην μη λιτάνευση σκηνωμάτων και θαυματουργών εικόνων θα έβαζε το αντίδωρο και τον άρτο σε αεροστεγές σακκουλάκι να μην μολύνει θα χρησιμοποιούσε λαβίδα μιας χρήσης ή δεν θα χτύπαγε για ένα χρόνο την καμπάνα και δεν θα έκανε Χαιρετισμούς..ή αντί για κομποσκοίνι θα είχε μεζούρα και θα μέτραγε το 1×15τ.μ αν τηρούνται οι αποστάσεις;;;; Eίναι βαριά η φανέλα Γ……

Το πως θα σωθούμε δεν είναι του χεριού μας… είναι στο Χέρι Του.. Ἀνοίξαντός Σου τὴν χεῖρα, τὰ σύμπαντα πλησθήσονται χρηστότητος. Αν ξέραμε τι να κάνουμε για να σωθούμε όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα..

Καὶ τίς δύναται σωθῆναι; 

Τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν.

Και ο θάνατος ως σωστικό μέσο….

Σέρβα χαρισματική μοναχή σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ θα πετούσε για Αμερική κι είχε έτοιμη τη βίζα!

Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη ο Ορθόδοξος λαός της Ποσαβίνας και της Σεμπερίγια, της επισκοπής Τούζλα-Ζβόρνικ, θρηνεί τη χαρισματική μοναχή Βαρβάρα (Danica) Kešelj που σκοτώθηκε στην παράκαμψη της πόλης σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε και η κατά σάρκα μητέρα της Nada Kešelj.
Όπως διαπιστώνει το «Novosti», η μοίρα επεφύλαξε ένα άσχημο παιχνίδι στη μοναχή Βαρβάρα που σκοτώθηκε τη στιγμή που είχε στα χέρια της μια βίζα για να πετάξει στην Αμερική αυτές τις μέρες, με την ευλογία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ωστόσο, με το θέλημα του Θεού όπως ειπώθηκε, αυτή ένας “άγγελος μεταξύ των ανθρώπων”, πέταξε γι αλλού μεταξύ των αγγέλων του ουρανού.

Κηδεύθηκε στη γη του Σεμπέρ, όπου, αφού έφυγε από τη Ρακόβιτσα κοντά στο Σεράγεβο, έκανε τα πρώτα βήματα της μοναδικής Πολιτείας. Ήταν πτυχιούχος οικονομολόγος, όταν αποφάσισε να αφιερωθεί στον Θεό”. Αρχικά ως δόκιμη για τρία χρόνια στο μοναστήρι Bijeljina της Vasilije Ostroški, και στη συνέχεια για σχεδόν μια δεκαετία ως μοναχή της Μονής του Τιμίου Σταυρού, στο Suvo polje, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τη Bijeljina.

Τόσο η Ποσαβίνα όσο και η Δερβέντα τη θυμούνται ως έναν «άγγελο επί γης» ανάμεσα στους ανθρώπους, όπου τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε στο τοπικό μοναστήρι του Αγ. Προφήτης Ηλία στο Ντόντζι Ντετλάκ.

  • Το να είσαι μαζί της ήταν μια προσευχή. Είχε μια αγγελική φωνή, γεμάτη ευδαιμονική γαλήνη που πλήρωνε την ψυχή. Το πιθανότερο είναι να κληρονόμησε το χάρισμα από τον θείο της διάσημο μουσικό Ljuba Keselj. Ο Θεός της έδωσε επίσης χρυσά χέρια, με τα οποία έραψε ιερατικές στολές που έφταναν στους ιερείς στα πιο απομακρυσμένα μοναστήρια του Κοσσυφοπεδίου και της Μετόχια..
  • Η Stanoje Simić, μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τονίζει ότι η καλόγρια Βαρβάρα άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην περιοχή Derven, διατηρώντας άψογα το μοναστήρι της και μεθυστικές προσευχές για ελπίδα καθώς και πολυάριθμες δράσεις φιλανθρωπίας και βοήθειας. Φρόντιζε τους ανθρώπους του Derven ως μια πραγματική πνευματική μητέρα, υποστηρίζοντας ότι ήταν καλοί άνθρωποι, εργάτες, πάντα στην υπηρεσία και αφοσιωμένοι στον κλήρο και την εκκλησία.
  • Η ζωή της αντανακλάται σε μοναστικό αγώνα, νηστεία, προσευχή, υπακοή, ισχυρή πίστη και αγάπη. Η μητέρα Βαρβάρα πέρασε όλη της τη ζωή προσπαθώντας να υπηρετήσει τον Θεό, διακονώντας τους άλλους. Αυτές τις μέρες, έπρεπε να πετάξει στην Αμερική – λέει, για τη “Novosti”, ο πατήρ Μαξίμ ćλιτς, κληρικός στο μοναστήρι της Nova Marča στο Clevend, όπου περίμεναν με ανυπομονησία τη Βαρβάρα.

Για σχεδόν δύο χρόνια,λόγω του covid ανέβαλε τη βίζα της και την πτήση της στην Αμερική, μέχρι το μαρτύριό της.

  • Σαν ο ίδιος ο Θεός να μην της επέτρεψε να πετάξει στην Αμερική, αλλά να την πήρε, ανάμεσα στους αγγέλους, σύμφωνα με το σχέδιό του, άγνωστο και ακατανόητο για εμάς σε αυτόν τον κόσμο – ακούγεται στις προσευχές της επισκοπής Τούζλα -Ζόβρνικ, ως εξήγηση του αιώνιου ερωτήματος γιατί με τόσο τραγικό τρόπο αφήνουν τον κόσμο πολλές φορές οι καλύτεροι ανάμεσά μας.
  • Η μοναχή Βαρβάρα, παρουσία πολυάριθμων ιερέων και πιστών, κηδεύτηκε την Τρίτη στη Μπιγιελίνα, στον ίδιο τάφο με τη μητέρα της Νάντα. Δίπλα στον τάφο του νεκρού πατέρα Blagoje πριν από ένα χρόνο. novosti 11/8/21 (της Κοίμησης της Θεοτόκου και οι κεκοιμημένοι έχουν την τιμητική τους)
  • dimpenews.com
Back to top button