breaking newsΔιεθνή

Η Γαλλία καταδικάζει τις εκκλήσεις για επιστροφή των ισραηλινών οικισμών στη Γάζα

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Δεν είναι αρμοδιότητα της ισραηλινής κυβέρνησης να αποφασίσει πού θα ζουν οι Παλαιστίνιοι

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα τη διεξαγωγή συγκέντρωσης στην Ιερουσαλήμ, στην οποία μετείχαν περίπου δέκα Ισραηλινοί υπουργοί, για την ενθάρρυνση της επιστροφής των ισραηλινών οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας και την αποχώρηση των Παλαιστινίων από τον θύλακα.

Ο σκληροπυρηνικός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ παρότρυνε τους Εβραίους εποίκους να επιστρέψουν στη Γάζα σε μια κατάμεστη συγκέντρωση την Κυριακή, προκαλώντας την καταδίκη των Παλαιστινίων που είπαν ότι οι δηλώσεις του ισοδυναμούσαν με έκκληση για τον αναγκαστικό εκτοπισμό τους.

“Δεν είναι αρμοδιότητα της ισραηλινής κυβέρνησης να αποφασίσει πού πρέπει να ζουν οι Παλαιστίνιοι στη γη τους”, αναφέρει ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας θα βρίσκεται σε ένα ενιαίο παλαιστινιακό κράτος»

Μερικές χιλιάδες Ισραηλινοί, ανάμεσά τους υπουργοί, παρέστησαν στη συγκέντρωση αυτή την Κυριακή κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κλήθηκε να αποκαταστήσει τους οικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σφοδρές μάχες μαίνονται μεταξύ του ισραηλινού στρατού και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Στις παρεμβάσεις τους ομιλητές ζήτησαν την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Γάζα, κρίνοντας ότι η αποκατάσταση των οικισμών είναι ο μόνος τρόπος που θα εγγυηθεί την ασφάλεια του Ισραήλ.

“Η Γαλλία καταδικάζει τη διεξαγωγή (αυτής της) συνάντησης” και “αναμένει από τις ισραηλινές αρχές τη σαφή καταγγελία αυτών των θέσεων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

“Το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας και των κατοίκων της θα βρίσκεται σε ένα ενιαίο παλαιστινιακό κράτος που θα ζει με ειρήνη και ασφάλεια δίπλα στο Ισραήλ”, προσθέτει η γαλλική διπλωματία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν έχει υποστηρίξει ποτέ μέχρι τώρα μια ενίσχυση της εποικιστικής δραστηριότητας στη Γάζα, δηλώνοντας ότι το σχέδιο αυτό “δεν είναι ρεαλιστικός στόχος”.

PrimeNews.

Back to top button