Διεθνή

Luca Marini, καθηγητής Νομικής Πανεπιστήμιο Sapienza Ρώμης: Ένας νέος ολοκληρωτισμός είναι μπροστά μας. Αρκετά με τον σεβασμό στην εξουσία: οι Aκαδημαϊκοί πρέπει να παρέμβουν για να εγγυηθούν πλουραλισμό. Ο ολοκληρωτισμός στηρίζεται σε: τεχνο-επιστήμη, προπαγάνδα τρόμου! ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ!

«Ένας νέος ολοκληρωτισμός είναι μπροστά μας. Οι ακαδημαϊκοί πρέπει να παρέμβουν ” δηλώνει ο Luca Marini, καθηγητής Νομικής του Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο στη Sapienza της Ρώμης σε συνέντευξή του στην συνέντευξή του στη «La Verità»…Τονίζει μ΄έμφαση: “Ένας νέος ολοκληρωτισμός είναι μπροστά μας. Αρκετά με τον σεβασμό της εξουσίας: οι ακαδημαϊκοί πρέπει να παρέμβουν για να εγγυηθούν τον πλουραλισμό, ο Covid θα οδηγήσει σε μια ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης “.Προσθέτει ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ο ολοκληρωτισμός στηρίζεται σε στοιχεία όπως η τεχνο-επιστήμη και η προπαγάνδα του τρόμου: «Η κλασική πολιτική θεωρία του ολοκληρωτισμού (Hanna Arendt, 1951) θέτει υπό αμφισβήτηση στοιχεία όπως η τεχνο-επιστήμη, προπαγάνδα. τρόμος: δηλαδή, τα στοιχεία που – όποιος καλόπιστα θέλει μπορεί να το επιβεβαιώσει – έχουν χαρακτηρίσει πλήρως τις ειδήσεις και το αφήγημα της πανδημίας ».Στη συνέχεια απευθύνει έκκληση στους συναδέλφους του: ′ ′ Αρκεί να παρατηρήσουμε τη δύναμη, ας ενωθούμε για να διασφαλίσουμε τον πλουραλισμό ». O Luca Marini πρώην Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής στην Προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών μαζί με τον συνάδελφό του Francesco Benozzo δημοσίευσαν το βιβλίο με τον εύγλωττο τίτλο «Covid. Τεχνικές δοκιμές του ολοκληρωτισμού «”Eκδ. La Vela” La Verità 12/8/21

Για να προσθέσουμε ως προς το αφήγημα…O oλοκληρωτισμός δηλώνει: “το κύμα θα χτυπήσει πολύ δυνατά”. Επιβάλει δραστικούς περιορισμούς. Αν το κύμα δεν χτυπήσει “αυτό οφείλετε στις προσπάθειές μας.”Αν το κύμα χτυπήσει “φταίει το λάθος των ανυπάκουων.”

Σε ανοιχτή επιστολή τους που το ονομάζουν Κάλεσμα στην Ακαδημαικοί Κοινότητα οι 2 Πανεπιστημιακοί Luca Marini, Francesco Benozzo γράφουν:

Aγαπητέ Φράνκο

απευθυνόμαστε σε εσάς ως ακαδημαϊκό συνάδελφο, διότι κατά τη γνώμη μας αυτές είναι κρίσιμες ώρες και ημέρες για τη μοίρα του πανεπιστημίου και του σχολείου στην Ιταλία και νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις, ίσως εν όψει ενός μανιφέστου που θα υπογραφεί από τους συναδέλφους που θα θέλουν να συμμετέχουν.
Στην εκκωφαντική και ντροπιαστική σιωπή των πρυτάνεων, των ακαδημαϊκών φορέων, των συνδικάτων και των ενώσεων, όπως γνωρίζετε από την περασμένη Πέμπτη το σχολείο και το πανεπιστήμιο έχουν πληγεί από μια διάταξη (Νόμο Διάταγμα 6 Αυγούστου 2021, αρ.111) που συγκεκριμενοποιεί, νομικό επίπεδο, η πιο σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκε από το 1945 έως σήμερα.
Λόγω του τρόπου που νιώθουμε και σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε, από αυτή τη στιγμή, ως Ιταλοί πολίτες και ως καθηγητές πανεπιστημίου, πολιτικά διωκόμενοι από την κυβέρνηση και ως τέτοιοι θα συμπεριφερθούμε στο μέλλον.
..
Ωστόσο, μας φαίνεται χρήσιμο, δεδομένου ότι άλλοι φαίνεται να μην το κάνουν, και επίσης ενόψει περαιτέρω δράσεων, ίσως συλλογικών, να θυμόμαστε ότι:

(σσ. ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ!)
Τα εμβόλια κατά του Covid έχουν εγκριθεί “υπό όρους” από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για ένα έτος, σύμφωνα με τους κανονισμούς που εισάγονται με τον κανονισμό αριθ. 507/2006, που δικαιολογεί την εισαγωγή φαρμάκων στην αγορά ακόμη και ελλείψει πλήρων κλινικών δεδομένων για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των ίδιων των φαρμάκων ·
Τουλάχιστον έξι μήνες πριν από τη λήξη των αδειών που χορηγήθηκαν με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοχοι των αδειών θα έπρεπε να έχουν υποβάλει αίτηση ανανέωσης των αδειών οι ίδιοι, παρέχοντας τα κλινικά δεδομένα που απαιτούνται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, αίτηση που δεν φαίνεται να υποβλήθηκε
• Από το επόμενο φθινόπωρο, θα πρέπει να είναι διαθέσιμες θεραπείες οι οποίες, παρέχοντας θεραπευτική απάντηση στον Covid, θα εξαλείψουν μία από τις προϋποθέσεις που απαιτεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έκδοση αδειών υπό όρους.
• Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ένας διεθνής οργανισμός διακριτός και ξεχωριστός από την Ευρωπαϊκή Ένωση) έχει συστήσει, από τον περασμένο Απρίλιο, ότι το εμβόλιο δεν πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό.
Ακόμη και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έσπευσε να εγκρίνει, τον περασμένο Ιούνιο, έναν κανονισμό (αρ. 953/2021, σχετικά με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid της ΕΕ), το προοίμιο του οποίου επιβεβαιώνει την ανάγκη αποφυγής άμεσης ή έμμεσης διάκρισης σε βάρος ατόμων που «επέλεξαν να μην εμβολιαστώ »?
• Μέχρι σήμερα, στην Ιταλία, κανένας πολίτης δεν μπορεί να υποχρεωθεί να εμβολιαστεί, λόγω του γεγονότος ότι η προϋπόθεση που καθορίζεται για το σκοπό αυτό από το άρθ. 32, δεύτερο εδάφιο, του Συντάγματος («Κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί σε συγκεκριμένη θεραπεία υγείας εκτός από το νόμο») δεν έχει ικανοποιηθεί, εκτός από τους επαγγελματίες υγείας, υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν – παρά τη γενική αρχή της ενημερωμένης συναίνεσης που επιβάλλεται από το 1947 με τον κώδικα της Νυρεμβέργης – δυνάμει του διατάγματος νόμου 1 Απριλίου 2021, n. 44, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση και μετατράπηκε από το Κοινοβούλιο σε νόμο αριθ. 76.
Η λεγόμενη μέθοδος έκτακτης ανάγκης που οδήγησε στην έγκριση και επακόλουθη μετατροπή του Νόμου Διατάγματος αριθ. 44/2021 θα πρέπει να τεθεί υπόψη του Συνταγματικού Δικαστηρίου….και επειδή, σε κάθε περίπτωση, οι κανονιστικές πράξεις (όπως οι συνήθεις νόμοι) πρέπει να έχουν ένα γενικό και αφηρημένο πεδίο εφαρμογής, δηλαδή να απευθύνονται σε αποδέκτες που δεν είναι ούτε αναγνωρισμένοι ούτε αναγνωρίσιμοι: προϋπόθεση που δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ότι πληρούται στην περίπτωση τα επαγγέλματα υγείας, τα μέλη των οποίων όμως αποτελούν έναν πεπερασμένο αριθμό.
Παρόμοιες αμηχανίες εγείρουν οι διατάξεις για το Green Pass που υιοθετήθηκε την περασμένη Πέμπτη από την κυβέρνηση, και πάλι με βάση έκτακτο μέτρο, στο βαθμό που ωθούν κρυφά μεγάλες μερίδες πολιτών, καθώς και περαιτέρω, ειδικές επαγγελματικές κατηγορίες (εκπαιδευτικοί σχολεία και πανεπιστήμια) προς τον μαζικό εμβολιασμό, θεωρώντας ότι και αυτά αποτελούν πιθανή παραβίαση του δικαιώματος στην υγεία, όπως γίνεται κατανοητό από το άρθ. 32, δεύτερη παράγραφος, του Συντάγματος, και άλλα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες που εγγυάται ο Συνταγματικός Χάρτης.
Τέλος, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τόσο οι κανονισμοί σχετικά με την υποχρέωση εμβολιασμού των επαγγελμάτων υγειονομικής περίθαλψης όσο και ότι στο Green Pass είναι ιδανικά τοποθετημένοι σε αντίθεση με το περιεχόμενο της σύστασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης τον περασμένο Απρίλιο, η οποία αποκλείει υποχρέωση εμβολιασμού: είναι αλήθεια ότι η σύσταση δεν αποκαλύπτει νομική αποτελεσματικότητα.francocardini

dimpenews.com

Back to top button