breaking newsΕλλάδα

Λίστα Πέτσα: Αυτά είναι τα 270 site που πήραν παράνομα χρήματα για να προωθήσουν το παραμύθι της πανδημίας

«Ημέτεροι», Πάτσης, Φουρθιώτης, ανύπαρκτα Μέσα και μεταχρονολογημένες εγγραφές στο μητρώο ΜΜΕ

Τη σκανδαλώδη και παράνομη διανομή των εκατομμυρίων ευρώ της λίστας Πέτσας, σε εκατοντάδες ηλεκτρονικά ΜΜΕ από την εταιρεία Initiative Media αποδεικνύει το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Πρόκειται για 270 ηλεκτρονικά ΜΜΕ τα οποία έλαβαν κρατική διαφήμιση 3 εκατ. ευρώ ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο, καθώς δεν ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών ΜΜΕ όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία για την καταχώρηση διαφημιστικών μηνυμάτων του δημοσίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ανύπαρκτα σάιτ, μπλογκ καθώς και ΜΜΕ συγγενών και φίλα προσκειμένων στη ΝΔ δημοσιογράφων και εκδοτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σάιτ της συζύγου του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, κουμπάρου του «νονού» της λίστας και τότε υπουργού Επικρατείας Στέλιου Πέτσα, ή τα σάιτ συμφερόντων Μένιου Φουρθιώτη για τα οποία δόθηκε αρχικά εντολή καταχώρησης διαφήμισης αλλά μετά τον σάλο που προκλήθηκε ανακλήθηκε.

Οσα υπογραμμίζονται στην πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες. Με συνεχή δημοσιεύματα κατέδειξε ότι η λίστα Πέτσα είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο χειραγώγησης της κοινής γνώμης στην πλάτη του Ελληνα φορολογούμενου, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει πάλι τον λογαριασμό. Ας δούμε ποιους περιλαμβάνει η λίστα με τα 270 σάιτ και μπλογκ που πήραν παράνομα κρατική διαφήμιση.null

karditsastakra

Back to top button