Διεθνή

Άσαντ: ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Είμαστε ακόμα στην καρδιά του πολέμου. Πολλές χώρες αναπτύσονται τεχνολογικά αλλά το κινέζικο θαύμα έγκειται στο ότι η Κίνα παρ΄ότι έγινε υπερδύναμη στην τεχνολογία διατήρησε τον πολιτισμό της, τα έθιμα, τις παραδόσεις της.

Άσαντ: ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Είμαστε ακόμα στην καρδιά του πολέμου. Πολλές χώρες αναπτύσονται τεχνολογικά αλλά το κινέζικο θαύμα έγκειται στο ότι η Κίνα παρ΄ότι έγινε υπερδύναμη στην τεχνολογία διατήρησε τον πολιτισμό της, τα έθιμα, τις παραδόσεις της.

Ο κ. Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στην Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV): «Eπισκεφτήκαμε την Κίνα πριν από δεκαεννέα χρόνια από τότε μέχρι σήμερα, έγιναν πολύ μεγάλα άλματα. Αν ήθελα να κάνω μια σύγκριση, μπορώ να πω ότι είναι δύσκολο για να κάνω μια σύγκριση, γιατί πολλά έχουν αλλάξει. Εκείνη την εποχή έλεγαν ότι η Κίνα ονομαζόταν το εργοστάσιο του κόσμου ή το εργοστάσιο των αγαθών για τον κόσμο, αλλά σήμερα μπορώ να πω ότι η Κίνα είναι το εργοστάσιο της δημιουργικότητας. Αυτό είναι από τη μια πλευρά, αλλά από την άλλη, αυτό που είναι γνωστό για τον κινεζικό λαό είναι ότι αγαπάει πολύ τη χώρα του και είναι φυσικό για κάθε λαό να είναι πάντα περήφανος για τη χώρα του, αλλά είναι αρκετά ξεκάθαρα ότι αυτή η υπερηφάνεια έχει φτάσει σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα, λόγω των κινεζικών επιτευγμάτων. Αλλά αυτό που θέλω να εστιάσω στη σημασία αυτών των επιτευγμάτων, και ίσως πιο σημαντικό είναι τι δεν έχει αλλάξει στην Κίνα, και εδώ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, γιατί οι αλλαγές πάντα φέρνουν μαζί τους αρνητικές πτυχές. Το πιο σημαντικό πράγμα που δεν έχει αλλάξει στην Κίνα είναι ο πολιτισμός, είναι να ανήκεις στην πατρίδα, στην κοινωνία. Για τα κινέζικα έθιμα και παραδόσεις, αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Πολλές χώρες μπορούν να αναπτυχθούν τεχνολογικά, οικονομικά και σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, αλλά λίγες από αυτές μπορούν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, και η κινεζική ταυτότητα σήμερα είναι τόσο ξεκάθαρη όσο πριν από είκοσι χρόνια.

Πρόεδρος αλ Άσαντ: Αν γίνει η ανοικοδόμηση, η Συρία έχει πολύ μεγάλο μέλλον. Δεν μιλώ από υποθέσεις, ελπίδες ή προσδοκίες. Μιλάω από την κατάσταση πριν από τον πόλεμο. Πριν από τον πόλεμο, η ανάπτυξη της Συρίας ήταν στα καλύτερά της, κοντά στο 7%, που είναι πολύ υψηλό ποσοστό για μια χώρα με περιορισμένες δυνατότητες. Δεν είχαμε χρέη, δεν ήμασταν χώρα οφειλέτης, παίρναμε δάνειο και αποπληρώναμε απευθείας το δάνειο. Είχαμε επαρκή ποσότητα σιταριού, αλλά εξάγαμε σιτάρι σε πολλές χώρες. Εξάγαμε λαχανικά και φρούτα και αναπτύσσαμε τις βιομηχανίες μας στην αρχή της βιομηχανικής ανάπτυξης όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, οπότε μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι η διακοπή του πολέμου και η ανοικοδόμηση θα κάνει τη Συρία πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από τον πόλεμο.

Πρόεδρος αλ Άσαντ: Η Κίνα σήμερα είναι μια υπερδύναμη που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον κόσμο. Ωστόσο, όταν μιλάει για εταιρική σχέση, μιλά για μια νέα αρχή. Δεν μιλάει για ηγεμονία. Αυτό που μας λείπει ως χώρες διάφορες χώρες του κόσμου, όχι μόνο στη Συρία, αλλά ειδικά σε άλλες χώρες. Οι μικρότερες χρειάζονται αυτή τη συνεργασία και χρειάζονται αυτόν τον ρόλο, και η Κίνα παίζει αυτόν τον ρόλο επειδή η Κίνα στάθηκε πολιτικά με τη Συρία μέσω του ρόλου της στο Συμβούλιο Ασφαλείας και πλήθος διεθνών φόρουμ, πέρα ​​από τις ξεκάθαρες πολιτικές του θέσεις που δεν είναι ευχάριστες, επομένως η πολιτική πτυχή είναι βασικά αναπτυγμένη, αλλά είναι φυσικό ότι υπάρχει ένας ευρύτερος διάλογος υπό αυτές τις συνθήκες που περνά ο κόσμος. Η πτυχή της ανάπτυξης για εμάς στη Συρία μας απασχολεί πολύ, γιατί η Συρία είναι τώρα εκτεθειμένη σε μια κακή, σκληρή και επικίνδυνη οικονομική πολιορκία από τη Δύση που στοχεύει να λιμοκτονήσει τον συριακό λαό. Αυτή είναι μια σημαντική πτυχή για εμάς, και ήταν ένας από τους γενικούς τίτλους. Το οποίο επεκτείναμε με Κινέζους αξιωματούχους και έχει πολλές πτυχές. Φυσικά, η Κίνα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση του πόνου. Έχουμε ορίσει σχεδιασμούς. Όταν επιστρέψουμε στη Δαμασκό, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν μηχανισμοί για τη μετατροπή αυτών των σχεδιασμών σε πρακτικά έργα εργασίας.

Πρόεδρος Άσαντ: Πρέπει να υπάρξουν κοινά έργα και τριβή μεταξύ της κινεζικής και της συριακής τεχνογνωσίας σε έργα βιομηχανικής οικονομικής φύσης. Πρώτον, επειδή οι συνθήκες της Κίνας πριν από μερικές δεκαετίες ήταν παρόμοιες με τις συνθήκες πολλών χωρών του τρίτου κόσμου. Δεύτερον, επειδή κοινωνικές και αξίες Οι έννοιες παίζουν θεμελιώδη ρόλο. Στη διαδικασία ανάπτυξης, δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε την τεχνική ανάπτυξη από την κοινωνική κατάσταση, επομένως μπορούμε να επωφεληθούμε από την κινεζική εμπειρία σε πολλές πτυχές. Ίσως δεν μπορούμε να επωφεληθούμε με τον ίδιο τρόπο από πολλές δυτικές χώρες, και προσπαθήσαμε και Πολλές χώρες της περιοχής μας προσπάθησαν να επωφεληθούν από τις εμπειρίες της Δύσης, αλλά απέτυχαν, Αντίθετα, τα αποτελέσματα των πειραμάτων ή της μίμησης μπορεί να απέτυχαν σε αυτές τις χώρες.

Πρόεδρος Άσαντ: Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Είμαστε ακόμα στην καρδιά του πολέμου τώρα, αλλά θέλω να πω ότι η Συρία, ως γεωγραφική τοποθεσία σε όλη την αρχαία ιστορία από τότε που γράφτηκαν τα βιβλία της ιστορίας, είναι ένας διάδρομος για εισβολές και όποτε ήρθε ένας κατακτητής, κατέστρεψε τις πόλεις. Αυτή είναι η ιστορία της Συρίας, αλλά πάντα ξαναχτιζόταν, επιβεβαιώνοντας ότι ο συριακός λαός είναι σε θέση να ξαναχτίσει τη χώρα του όταν σταματήσει ο πόλεμος και όταν τελειώσει η πολιορκία.
Πρόεδρος Άσαντ: Η βορειοανατολική περιοχή της Συρίας που καταλαμβάνεται από τρομοκράτες είναι η ίδια που εποπτεύουν οι Αμερικανοί. Άρα το θέμα δεν είναι απλώς η κλοπή, αλλά μάλλον η συνεργασία με τους τρομοκράτες για τη διανομή κερδών. Είναι ένα δεύτερο πρόβλημα για μια υπερδύναμη να αυτή είναι η πραγματικότητα στη Συρία.
Πρόεδρος Al-Assad: Η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι σίγουρα ούτε καλή ούτε κακή. Ας είμαστε ξεκάθαροι, είναι μια κακή κατάσταση, γιατί το πρόβλημα τώρα για τους Σύρους είναι ένα βιοποριστικό πρόβλημα. Ένα βιοποριστικό πρόβλημα σε σχέση με την οικονομική κατάσταση. Εννοώ , τα βάσανα αυξάνονται και η ικανότητα του συριακού λαού, που είχε πάντα κανονικές σχέσεις με διάφορες χώρες του κόσμου. Μπορεί να ανταλλάξει εμπόριο, πολιτισμό, επιστήμη και όλα μαζί , και είναι απαραίτητα. Αυτή η αλληλεπίδραση είναι απαραίτητη για η χώρα να παραμείνει ευημερούσα Βρίσκεται σε κατάσταση αυξανόμενης ασφυξίας από τις δυτικές χώρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και αυτός είναι ένας από τους τίτλους αυτής της επίσκεψης.

Πρόεδρος αλ Άσαντ: Αν γίνει η ανοικοδόμηση, η Συρία έχει πολύ μεγάλο μέλλον. Δεν μιλώ από υποθέσεις, ελπίδες ή προσδοκίες. Μιλάω από την κατάσταση πριν από τον πόλεμο. Πριν από τον πόλεμο, η ανάπτυξη της Συρίας ήταν στα καλύτερά της, κοντά στο 7%, που είναι πολύ υψηλό ποσοστό για μια χώρα με περιορισμένες δυνατότητες. Δεν είχαμε χρέη, δεν ήμασταν χώρα οφειλέτης, παίρναμε δάνειο και αποπληρώναμε απευθείας το δάνειο. Είχαμε επαρκή ποσότητα σιταριού, αλλά εξάγαμε σιτάρι σε πολλές χώρες. Εξάγαμε λαχανικά και φρούτα και αναπτύσσαμε τις βιομηχανίες μας στην αρχή της βιομηχανικής ανάπτυξης όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, οπότε μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι η διακοπή του πολέμου και η ανοικοδόμηση. Η Συρία θα κάνει τη Συρία πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από τον πόλεμο.

dimpenews.com

Back to top button