breaking newsΔιεθνή

Εμεiς τα λεγαμε, τi περιμεvει τoυς Oυκραvoυς, πoυ μπnκαν στnv πovτικoπαγiδα αλλα….

Εσεις ακουγατε τους Στρατιωτικους αναλυτες που μιλουσαν για προελαση των Ουκρανων , για νικες τους κλπ κλπ…

Τωρα;

Διαβαστε…..

Οι Ρώσοι τράβηξαν σε παγίδα τις ουκρανικές δυνάμεις στον τομέα της Adreevka καθώς έκαναν παραπλανητική υποχώρηση από το Davydov Brod προς το Berislav όπου του «περίμενε» το ρωσικό Πυροβολικό και τα ιρανικά drones καμικάζι Sahend.

Μάλιστα οι Ρώσοι απέκοψαν οποιαδήποτε δίοδο υποχώρησης των Ουκρανών και κυριολεκτικά τους «εξαέρωσαν».

Οι Ουκρανοί είναι σίγουρο ότι θα επιτεθούν κι άλλες φορές καθώς η διακυβέρνηση Μπάιντεν πιέζει το Κίεβο για μία μεγάλη νίκη στην Χερσώνα πριν τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές.

Με βάση τα όσα έγιναν χθες, αυτό δείχνει πολύ δύσκολο να συμβεί. Θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Πάντως πηγές αναφέρουν ότι οι Ρώσοι έχουν ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις τους στην Χερσώνα.

Σημειώνεται ότι την φράση «άλεσμα» των Ουκρανών αν επιτεθούν στην Χερσώνα την χρησιμοποίησε ο Ρώσος αρχιστράτηγος Σεργκέι Σουροβίκιν προ δύο ημερών.

Σήμερα οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέα μαζικά πλήγματα σε διάφορα μέρη της ουκρανικής επικράτειας ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο Νικολάεφ από το οποίο και ξεκινούν τις επιθέσεις τους οι Ουκρανοί στην Χερσώνα.

Oι μαζικοί βομβαρδισμοί των Ρώσων κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας έχουν προξενήσει μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των ουκρανικών πόλεων.

Μεγάλες ουκρανικές περιοχές ζουν στο σκοτάδι, ενώ οι αρχές του Κιέβου έχουν ζητήσει από τους πολίτες να «εξοικονομούν» ηλεκτρικό ρεύμα από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Το 30 με 40% των ενεργειακών υποδομών έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση είναι καίριας σημασίας και για τις μεταφορές, τις επικοινωνίες όπως και την υδροδότηση καθώς οι αντλίες νερού είναι… ηλεκτρικές.

Η περιφέρεια του Σούμι από χθες έχει διακόψει την υδροδότηση, την ηλεκτροκίνηση όπως και τον δημόσιο φωτισμό.

 

πηγη

Back to top button