breaking newsΆποψηΕλλάδα

Πωλητές εθνικής ήττας…

«Η επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα είναι εθνική επιτυχία.», δήλωσε ο βουλευτής Άγγελος Συρίγος. Ναι, αυτός που μέσα σε μια νύχτα, από άγνωστος Καθηγητής της Παντείου (του Σημίτη, δηλαδή της συνεκμετάλλευσης υπέρ Γερμανίας) βαφτίστηκε ο ειδήμων στα εθνικά επειδή, για κάποιο λόγο, ήταν «ο πατριώτης που του επιτέθηκαν οι αναρχικοί φοιτητές».

Αυτός που υποστήριζε προεκλογικά την άσκηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και μετά «ξέχασε» την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Αυτός που υποστήριζε προεκλογικά τη θωράκιση των συνόρων και μετά «τυφλώθηκε» και δεν βλέπει πόσοι μπαίνουν κάθε μέρα.

Η Ελλάδα έχει μαζί της κάποιες χώρες εντός ΕΕ στο ζήτημα του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης.

Ο Χαφτάρ ήρθε στην Ελλάδα για να μην πάει ξεβράκωτος στη σύσκεψη της Γερμανίας, για να μην είναι μόνος του δηλαδή εναντίον της ΕΕ, της Τουρκίας, ακόμα και των Ρώσων. Ο Χαφτάρ ήρθε για να πάρει. Αυτό ο Συρίγος το βάφτισε «εθνική επιτυχία». Γιατί άραγε;

Για δύο λόγους:

1. Εντός του πλαισίου διαρκών στρατηγικών ηττών, το κονκλάβιο ψάχνει απεγνωσμένα να πουλήσει μια επικοινωνιακή τακτική νίκη. Είναι δήλωση του επιπέδου «Μας έσπασαν όλα τα κόκκαλα στο ξύλο αλλά, πριν πέσουμε, ρίξαμε και μια ξώφαλτση».

2. Για να γίνει εύπεπτη η κολοσσιαία εθνική ήττα που έχουμε περιγράψει με λεπτομέρειες για μια ακόμα φορά τον τελευταίο καιρό, κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε αλλά οι συνθήκες, ο Χαφτάρ, ο Τραμπ, οι Νεφελίμ και τα ρέστα φταίνε για αυτό, και πάλι καλά, όπως τότε στα Ίμια, που επενέβησαν οι Αμερικάνοι».

Πάμε παρακάτω.

«Πολιτική και διπλωματική απρέπεια» ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Γερμανία, άκουσα να λέγεται.

– Ποιός το είπε ρε παιδιά; Η Τσιμτσιλή; Η Καινούργιου; Η Μενεγάκη; Κάποιο άλλο μεσημεριανό;

– Όχι, η τέως υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας.

– Μα αυτός δεν είναι πολιτικός χαρακτηρισμός, είναι καναρινί δημοσιογραφικός! Αποκλείεται να το είπε αυτή!

Βαρύνουσας σημασίας η δήλωση. Έδειξε τον τρόπο της προσέγγισης των πολιτικών:

Λες και είναι μια κλίκα πανευρωπαϊκά, αυτοί είναι της τοπικής Ελλάδας και τους χαλάνε τη δουλειά στο Ελλαδιστάν με αυτό που έκαναν. ΕΣΣΔ: Ευρωπαϊκή Σέχτα Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Λες και η Γερμανία δεν είναι κράτος-εταιρία που προσπαθεί μέσω της ΕΕ να καταλύσει το πολίτευμα των υπολοίπων κρατών-μελών της ΕΕ. Λες και η Μπακογιάννη δεν ξέρει ότι ο υπουργός οικονομικών του Φύρερ έγραψε το πρώτο έγγραφο-πλάνο σύστασης της ΕΕ.

Η Γερμανία κάνει αυτό που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.

Η Ελλάδα περιμένει από τη Γερμανία να λάβει υπόψιν τα συμφέροντα της Ελλάδας λόγω ΕΕ. Ξεφτιλίκια.

Η Γερμανία δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν είναι ισχυρός παίκτης στην περιοχή. ΤΙ ΑΛΛΟ να πει για να δείξει ότι ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ την Ελλάδα που έχει τέτοιους παρουσιαστές μεσημεριανής εκπομπής για πολιτικούς;

Μπορεί να κάνω λάθος. Διαψεύστε με. Ανακηρύξτε Ελληνική ΑΟΖ και ζητήστε την επιβολή της απαγόρευσης χρήσης του FIR των κρατών-μελών της ΕΕ από την Turkish Airlines σε περίπτωση που η Τουρκία αμφισβητήσει την Ελληνική ΑΟΖ.

Αλλά δεν το κάνετε γιατί γνωρίζετε ότι δεν κάνω λάθος.

Δεν το κάνετε είτε γιατί έχετε προσωπικά συμφέροντα να κάνει η Τουρκία ό,τι θέλει, εις βάρος της Ελλάδας, είτε σας εκβιάζει η Γερμανία.

Δεν το κάνετε είτε γιατί θα έχουν πρόβλημα εταιρίες συμφερόντων σας αν η Τουρκία γονατίσει σε μια εβδομάδα είτε γιατί η Γερμανία θα σας γονατίσει σε μια εβδομάδα αν το προτείνετε, δεν περάσει, βάλετε βέτο και γονατίσει η ΕΕ.

Είναι απλά τα πράγματα αγαπητοί: Το ίδιο πανηγύρι που γίνεται σήμερα με τη Λιβύη γινόταν επί Τσίπρα για τη Βόρεια της Μακεδονίας. «Μην ενοχλείτε, ξέρουμε εμείς, θα δείτε, θα βγει κάτι πατριωτικό, τόσο πατριωτικό που θα περάσει και από τη Βουλή, τί φοβάστε, ότι θα γίνει αποστασία;».

Αυτό ακριβώς έγινε τότε, αυτό ακριβώς γίνεται και τώρα. «Win-win!» θα φωνάζουν τα τζάνκια της καρέκλας στα πάνελ. «Τί περιμένατε, να πάρουμε και την Πόλη;». Ρυπαρές υπάρξεις προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο-μαύρο τότε, το ίδιο θα κάνουν και τώρα.

Ίσως αυτό να πρέπει να είναι το κόστος που θα πληρώσει η Ελλάδα ώστε η ΝΔ να συρρικνωθεί σε σημείο ηγέτιδας συνιστώσας της Δημοκρατικής Παράταξης, με το σύνολο της σοσιαλιστικής αυτής συνισταμένης, θέλω να ελπίζω χωρίς διάλειμμα απόδοσης… ευχαριστιών για το έργο της, να μην ξεπερνά το 30% του εκλογικού σώματος.

Το πολιτικό προσωπικό της Μεταπολίτευσης αποδείχθηκε ότι αποτελείται από επαγγελματίες ηθοποιούς-πωλητές εθνικής ήττας.

Ας δούμε και την τελευταία πράξη του θεατρικού έργου πριν ρίξουμε την αυλαία.

 

Back to top button