breaking newsκοινωνία

Πίσω στις λίμνες της φρίκης-Στην Κύπρο εμπειρογνώμονες

Μουδιασμένη παρακολουθεί η κυπριακή κοινωνία τις εξελίξεις γύρω από την φρικτή υπόθεση μαζικών δολοφονιών γυναικών.

Μετά από πολύωρη επιχείρηση, δύτες με τη βοήθεια σκάφανδρου κατάφεραν χθες να ανασύρουν από την “Κόκκινη Λίμνη” στο Μισερό, τη μία από τις τρεις βαλίτσες θανάτου, στις οποίες ο 35χρονος Ίλαρχος ισχυρίζεται ότι έκρυψε τα θύματα του, πριν τα ρίξει στο νερό.

Η Κόκκινη Λίμνη, μετατράπηκε σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη  Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την  Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες.

Tο σημείο υποδείχθηκε όταν ο κατά συρροή δολοφόνος πήρε την απόφαση να φέρει στο φως, όσα εκ προ μελέτης διέπραξε τουλάχιστον τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Η πρώτη ταξιδιωτική βαλίτσα που ανασύρθηκε, ανοίχθηκε στην παρουσία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας και των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή.

Στη συνέχεια ολόκληρο το εύρημα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου σήμερα ανεμένεται, στην παρουσία ανθρωπολόγων να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή αλλά και ταυτοποίηση του θύματος.

Οι Αρχές θα συνεχίσουν ακατάπαυστα και σήμερα τις έρευνές τους προκειμένου να ανασύρουν και τη 2η βαλίτσα αλλά και για να εντοπίσουν την 3η ταξιδιωτική τσάντα.

Την ίδια στιγμή, υπό φρούρηση βρίσκεται και η Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο όπου ο 35χρονος φερόμενος ως δράστης ισχυρίζεται ότι πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αναλύσεων, από αντικείμενο, το οποίο εντοπίστηκε στο νερό, είναι οι Αρχές, με τις έρευνες εντοπισμού της σορού της 6χρονης Sierra να παραμένουν άκαρπες.

Tην ίδια ώρα το βλέμμα είναι στραμμένο και στα κατεχόμενα μετά την πληροφορία ότι ο 35χρονος ενδεχομένως να συνδέεται με τη δολοφονία γυναίκας από το Βιετνάμ, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στις 6 Ιανουαρίου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον αυτοκινητόδρομο, που οδηγεί στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Στην Κύπρο, για να συνδράμει στο έργο των Αρχών, φθάνει σήμερα ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στα εγκλήματα κατά συρροή δολοφόνων.

Πρόκειται για κλινικό ψυχολόγο, Ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφή εγκλήματα, ειδικό ανακριτή και ειδικό εμπειρογνώμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, οι ξένοι ειδικοί -μεταξύ άλλων- θα λάβουν μέρος και σε νέα ανάκριση του ίλαρχου, με στόχο να εξακριβωθεί το εύρος των φρικιαστικών εγκλημάτων του.

Τη συνδρομή των Βρετανών εμπειρογνωμόνων έχει ζητήσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αφότου ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα, με το αίτημα να γίνεται αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 

sigmalive

 

Back to top button