breaking newsΔιεθνή

Έρχεται τσουνάμι Μνημονίων;;;;-Τους ξεσκέπασε η Βελγίδα Υπουργός.Δημοσίευσε τιμές εμβολίων

 

Τους ξεσκέπασε η Βελγίδα Υπουργός.Δημοσίευσε τιμές εμβολίων.Tην εγκαλεί η Κομισιόν. Περί το 1 δις ευρώ θα δαπανήσει σε 2 χρόνια το Βέλγιο μ΄αντίστοιχο πληθυσμό Ελλάδας. Έρχεται τσουνάμι Μνημονίων;;;;

Η Υπουργός Προϋπολογισμού του Βελγίου δημοσίευσε στο Twitter τις τιμές των περιβόητων εμβολίων anti-Covid που ήταν ως τώρα απόρρητες προκαλώντας την αντίδραση της Κομισιόν Commission européenne που την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη δήλωσε ότι σημαντικό να γίνει σεβαστή η υποχρέωση της διακριτικότητας-μυστικότητας.

Πλήρη αδιαφάνεια….

« Όλα αυτά που αφορούν πληροφορίες όπως την τιμή των εμβολίων καλύπτονται από εμπιστευτικότητα αυτό είναι μια υποχρέωση »,δήλωσε ο Stefan De Keersmaecker, ένας εκπρόσωπος τύπου του ευρωενωσιακού εκτελεστικού .

Image

Την Πέμπτη η Βελγίδα Υπουργός Budget Eva De Bleeker δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Twitter ένα πίνακα δίνοντας λεπτομερώς τα ποσά που υποσχέθηκε η κυβέρνησή της στους παρασκευαστές για καυθένα από τα 6 εμβόλια που παραγγέλθηκαν με την τιμή μονάδας στην ΕΕ.

Γρήγορα έσβησε το tweet της αλλά κάποιοι το ψαλίδισαν το διέσωσαν και έχει γίνει φύλλο και φτερό στο διαδίκτυο την Παρασκευή.

Έτσι η κοινή γνώμη έμαθε πως οι τιμές των εμβολίων ποικίλουν από 1,78 euro γι αυτό της Σουηδοβρετανικής εταιρίας AstraZeneca, σε 18 dollars US (ήτοι 14,70 euros) γι αυτό της αμερικάνικης Moderna.

« Θα ήθελα να είμαι διαφανής ίσως λίγο πιο διαφανής », δήλωσε η Υπουργός Eva De Bleeker..

Την Παρασκευή στο Twitter της υπουργού δεν παρέμενε παρά αυτή η διαπίστωση  : « ορίστε τα γεγονότα: 33,5 εκατομμύρια εμβόλια θ΄αγοραστούν αυτή τη χρονιά έναντι 279 εκτομμύρια euros ». Ένα άλλο ποσό 500 εκατομμυρίων θα διατεθεί, αυτή τη φορά από τον προϋπολογισμό του 2021, για μελλοντικές αγορές εμβολίων.(σσ. Δηλ. μιλάμε κοντά για 1 δις ευρώ θα κοστίσει στον πληθυσμό του Βελγίου που είναι αντίστοιχος της Ελλάδας περί τα 10.000.000.)

1. AstraZeneca : 1,78 euro

2. Johnson & Johnson : $8,50

3. Sanofi/GlaxoSmithKline : 7,56 euros

4. Pfizer/BioNTech : 12,00 euros

5. Curevac : 10,00 euros

6. Moderna : $18,00 (nouvelobs,rtbf)

dimpenews.com

Back to top button