breaking newsΆποψη

Δεν είναι μόνο ο Βασιλιάς γυμνός…

A. O

Στο παραμύθι «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!», ο Βασιλιάς-Εξουσία, είναι πράγματι γυμνός και μόνο ένα μικρό παιδάκι τολμά να το ομολογήσει δημόσια.

Αλλά μόλις γίνει αυτή η ομολογία, όλοι οι υπήκοοι, που ήξεραν την αλήθεια, αλλά δεν τολμούσαν για διάφορους λόγους να την ξεστομίσουν, αμέσως ξεσπάνε σε γέλια και ο Βασιλιάς-Εξουσία «ξεβρακώνεται», χωρίς καμία αντίσταση και χωρίς επιπτώσεις στην κοινωνία.

Στην ομώνυμη σημερινή πραγματικότητα, όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το «παιδάκι», αγνοί φυσιολογικοί άνθρωποι, καταστέλλεται ευθέως από τους μηχανισμούς της εξουσίας και χλευάζεται από τους κατεστημένους επιστήμονες και τα κατευθυνόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γιατί «διασπείρει ψευδείς ειδήσεις βάζοντας σε κίνδυνο την κοινωνία».Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Το χειρότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι όλοι αυτοί οι πιο πάνω μηχανισμοί έχουν ήδη γεμίσει τα κεφάλια της μεγάλης πλειοψηφίας των υπηκόων με ψευδείς πληροφορίες και προπαντός με φόβο. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολύ εύκολα «ο μέσος άνθρωπος» στρέφεται κατά του κάθε «παιδιού»-διαφωνούντα κατηγορώντας τον ότι «δεν σκέφτεται τους συνανθρώπους του» και καταστρέφοντας του την επαγγελματική και κοινωνική ζωή του.

Καμία εξουσία δεν μπορεί να επιβιώσει ακόμα και αν διαθέτει τους πλέον ισχυρούς μηχανισμούς καταστολής αν δεν στηριχτεί στην παθητικότητα ή στην αρνητική ενεργητική δράση της πλειοψηφίας της κοινωνίας κατά των διαφωνούντων-φυσιολογικών ανθρώπων.

Σε αυτό το παγκόσμιο δράμα της πραγματικότητας, ο καθένας μας κρίνεται με βάση τις ανθρώπινες ή απάνθρωπες δράσεις του, τις ηθικές ή ανήθικες δράσεις του. Κάθε Ατομική Ψυχή δίνει καθημερινά εξετάσεις στο Σχολείο της Ζωής, και η Κόλαση και ο Παράδεισος δεν βρίσκονται μόνο στον «Κάτω Κόσμο» και στον Ουρανό, αλλά και «εδώ και τώρα».

Ευτυχώς, εκτός από την Αρχαία Τραγωδία και στην πραγματικότητα, αφού βασανιστούν οι άνθρωποι για «να πάθουν και να μάθουν», επεμβαίνει όχι ο «από μηχανής θεός» της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας, αλλά ο Θεός και οι πνευματικές δυνάμεις και αλλάζουν τα σχέδια αυτών των παγκόσμιων δυναστών και των συνοδοιπόρων τους που «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

Και η τραγωδία βαίνει προς το τέλος της «δι’ ελέου και φόβου περαίνουσα, την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν».

Back to top button