breaking newsΔιεθνή

Ο Στόλτενμπεργκ και οι όροι για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

«Το επείγον είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη. Διότι εάν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα ένταξης που πρέπει να συζητηθεί»

Ο Στόλτενμπεργκ συνέχισε λέγοντας ότι η νίκη της Ουκρανίας είναι «προϋπόθεση για οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση για περαιτέρω ένταξη», προσθέτοντας ότι εν τω μεταξύ το ΝΑΤΟ προσπαθεί να βοηθήσει την Ουκρανία να επιτύχει πλήρη λειτουργικότητα με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και ενισχύει τους πολιτικούς δεσμούς με το Κίεβο.

Το Κίεβο έχει δώσει προτεραιότητα στην ένταξη στο ΝΑΤΟ εδώ και αρκετά χρόνια, με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι να υποβάλλει αίτηση τον περασμένο Σεπτέμβριο για ταχεία ένταξη

ο Στόλτενμπεργκ απέκλεισε το ενδεχόμενο το Κίεβο να λάβει πρόσκληση για ένταξη στη συμμαχία σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στα μέσα Ιουλίου.

με τη σειρα του Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας εξηγεί

Το Κίεβο δεν έχει ακόμη αναπτύξει το μεγαλύτερο μέρος των εφεδρειών του που έχουν εκπαιδευτεί από τη Δύση για την πιο σημαντική φάση της αντεπίθεσής του κατά των ρωσικών δυνάμεων

«Όταν συμβεί, θα το δείτε όλοι… Όλοι θα δουν τα πάντα», επέμεινε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι κύριες εφεδρείες στρατευμάτων του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ταξιαρχιών που έχουν εκπαιδευτεί στη Δύση και είναι οπλισμένες με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα που παρέχονται από το ΝΑΤΟ, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής στην αντεπίθεση.

«Αυτό βοηθά το ΝΑΤΟ να συνειδητοποιήσει ότι, η νίκη της Ουκρανίας είναι απολύτως πραγματική και έρχεται σύντομα »

Ο Ρέζνικοφ σχολίασε επίσης την αποτυχημένη εξέγερση της περασμένης εβδομάδας από την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner στη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια «ζωηρή απεικόνιση» των τρωτών σημείων της Μόσχας.

Ωστόσο, ο Ρέζνικοφ αναγνώρισε ότι η ματαιωμένη εξέγερση δεν είχε επηρεάσει τα ρωσικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή και ότι δεν υπήρχε σημάδι κατάρρευσης του ηθικού τους .

Ο Στόλτενμπεργκ και οι όροι για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ Prime News.

Back to top button