breaking newsκοινωνία

Βαβέλ! Το σόι του Αλέξη Τσίπρα στον εμφύλιο

Η αδελφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σπίρτζης και ο Γιαννούλης κατά του Τσακαλώτου που ασκεί πλέον ανοιχτά κριτική

 

Συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ την παρέμβαση της Ζανέτ Τσίπρα, αδελφής του τέως πρωθυπουργού, που φρόντισε να αφήσει σαφείς αιχμές κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στον απόηχο της παρέμβασης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, με την οποία ζήτησε «να είμαστε πιο φειδωλοί» στους χαρακτηρισμούς προς τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος, με ανάρτησή της στο facebook η κυρία Τσίπρα, η οποία είναι και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε το ακόλουθο σχόλιο: «ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ… ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ… ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ!!! Τ Ε Λ Ο Σ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ!!!».

Στο σχόλιο μπορεί να μην κατονομάζεται ο κ. Τσακαλώτος, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως είναι αυτός ο αποδέκτης του βέλους της κυρίας Τσίπρα. Με τον πρώην υπουργό Οικονομικών τα έβαλαν και διάφορα προεδρικά στελέχη, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, που χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση Τσακαλώτου, αλλά και ο Χρήστος Γιαννούλης.

Στο μεταξύ, πικρός ήταν ο χθεσινός «πρωινός καφές» στην Κουμουνδούρου, καθώς τέθηκαν επί τάπητος τόσο το ζήτημα της Θεοδώρας Τζάκρη όσο και αυτό του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Το κλίμα ήταν τεταμένο, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει τη γνώμη ότι δημιουργείται κλίμα αμφισβήτησης των επιλογών του. Ο κ. Τσακαλώτος, από την πλευρά του, ζήτησε καλύτερη λειτουργία των κομματικών οργάνων και τόνισε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν συνιστούσε αμφισβήτηση του προέδρου του κόμματος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Εφη Αχτσιόγλου φέρεται ότι άσκησαν κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη δημόσια ανάρτησή του, ενώ ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε ανήσυχος με τις εντυπώσεις που δημιουργούνται. Επιπλέον, ο Νίκος Μπίστης φέρεται ότι έθεσε το θέμα που προέκυψε με τη Θεοδώρα Τζάκρη, το οποίο θεωρείται λήξαν για την Κουμουνδούρου.

Καλού κακού, πάντως, ο κ. Τσίπρας προσανατολίζεται στη σύσταση τετραμελούς Επιτροπής Δεοντολογίας που θα ασχολείται με τα ζητήματα που προκύπτουν από τον δημόσιο λόγο και τις «παραφωνίες» των στελεχών του κόμματος. Το νέο όργανο θα επιβάλει κυρώσεις σε όσους παραβαίνουν το πλαίσιο και τους κανόνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι εισηγήθηκε τη συγκρότηση της επιτροπής, που θα πλαισιώνουν ο γραμματέας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, η γραμματέας της Κ.Ο. Ολγα Γεροβασίλη και ο διευθυντής της Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θέμα που θα περάσει την επόμενη εβδομάδα από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

dimokratianews
Back to top button