breaking newsΕλλάδα

Απίστευτη αναίδεια του Τούρκου υπουργού ΥΠΕΣ: Tα χειρότερα έρχονται για την Ελλάδα

 

Τα χειρότερα για την Ελλάδα είναι μπροστά της, είπε χαρακτηριστικά

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Suleyman Soylu, ο οποίος προαναγγέλλει κλιμάκωση της έντασης και νέες προκλήσεις εκ μέρους της Άγκυρας.


Ο Soylu δήλωσε ότι 143.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα και τόνισε, πως ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτό που έρχεται.

Τα χειρότερα για την Ελλάδα είναι μπροστά της, είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο (7/3/2020).

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ως πολιτικός δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση με το μεταναστευτικό.

Παράλληλα προέτρεψε τους μετανάστες, που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα, να προσπαθήσουν να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου, καθώς όπως είπε, τα νερά του αυτή την περίοδο έχουν υποχωρήσει.

«Έχουμε σύνορα μήκους 200 χιλιομέτρων με την Ελλάδα που έχει ως συνοριογραμμή τον Έβρο.

Και δυστυχώς λόγω της ξηρασίας στα Βαλκάνια το ύψος του νερού έπεσε στους 40-45 πόντους.

Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να περάσετε το ποτάμι περπατώντας.

Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να κρατήσει τα σύνορα»,  σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο Soylu επανέλαβε ότι από την Παρασκευή (6/3/2020) ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας βρίσκεται στα σύνορα, η οποία αποτρέπει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

Επιπλέον, κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα ότι βυθίζει βάρκες με μετανάστες.

«Αν μας έλεγαν ότι αυτοί είναι που αποκαλούνται Ευρωπαίοι, πιθανώς θα λέγαμε ‘αστειεύεστε’ λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτές τις εικόνες.

Οι μάσκες έπεσαν αυτοί που μιλούσαν για ανθρωπισμό αποδείχθηκε πως ακολουθούν έναν τρόπο συμπεριφοράς που αντίκειται στις αρχές που καθορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε προκλητικά.

«Συνολικά 115.000 ξένοι για τους οποίους πήρε 10 φορές τα χρήματά τα οποία τους αναλογούν.

Από αυτούς οι 40.000 και κάτι είναι στα νησιά και οι 70.000 και κάτι στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Εμείς έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Όταν κάποιος μιλάει ας κοιτάει πρώτα τον εαυτό του. Ας κοιτάει τι βάρος κρατάει ο ίδιος.

Έχουν παραβιάσει πλήρως τις διαδικασίες που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες καθώς και τη Συνθήκη της Γενεύης», ισχυρίστηκε.

Τις απειλές Soylu συνόδευσαν και νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο

Ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Ρω στα 18.000 πόδια νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (7/3) όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υποχώρηση ή αλλαγή τακτικής από Erdogan

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Erdogan μετά την επιστροφή του φέρεται να έδωσε εντολή στην  τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) η Τουρκία δεν θα διευκολύνει πλέον τους μετανάστες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με προεδρικό διάταγμα ο Erdogan σταματά τις διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο με την “αιτιολογία” ότι “αυτό είναι επικίνδυνο για τους μετανάστες”.
Το υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέψει την εφαρμογή του διατάγματος αυτού.
“Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία παραμένει να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα (9/3) ο Erdogan

Ο Τούρκος πρόεδρος κλήθηκε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 9 Μαρτίου για επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Charles Michel.
Την είδηση επιβεβαίωσε αργά χθες Παρασκευή (6/3) και η τουρκική κυβέρνηση λέγοντας ότι  «ο πρόεδρος Erdogan σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες στις 9 Μαρτίου».
H επίσκεψη Erdogan στις Βρυξέλλες θα έχει ως μόνο θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό και την κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο καθώς και μια «θεμελιώδη επανευθυγράμμιση της σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Back to top button