breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ληγμένα εμβόλια Pfizer/ΒioNTech έβαλαν στο σώμα χιλιάδων Αμερικανών – Στην Ελλάδα;

Εκατοντάδες Αμερικανοί πολίτες έλαβαν επιβεβαιωμένα ληγμένα εμβόλια Pfizer-BioNTech κατά του κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη και χιλιάδες άλλοι διερευνώνται κατά πόσον ήταν ληγμένα τα εμβόλια που έλαβαν!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «New York Post», ένας εργαζόμενος στο εμβολιαστικό κέντρο της Times Square έστειλε ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης ενημερώνοντας πως 899 ασθενείς έλαβαν κατά λάθος δόσεις εμβολίων που είχαν λήξει κάτι που είχε αποκρυβεί από τους ασθενείς.

Το ερώτημα είναι αν στις ΗΠΑ γίνονται αυτά, φαντασθείτε τι γίνεται ή τι έχει γίνει στην Ελλάδα και με το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο ήδη είναι ο βασικός ύποπτος για μυοκαρδίτιδες!

Τα αμερικανικά εμβόλια έμειναν στους καταψύκτες για μεγαλύτερο από το επιτρεπτό διάστημα. Έτσι όσοι άτυχοι έλαβαν τις συγκεκριμένες δόσεις ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να επιστρέψουν για να κάνουν νέο εμβολιασμό επειδή δεν είναι εγγυημένη η αποτελεσματικότητα.

Στο μεταξύ το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J απαγορεύθηκε στην Ευρώπη «μέχρι νεωτέρας» λόγω κινδύνου επιμόλυνσης, ενώ είναι προ των πυλών η οριστική απαγόρευση χορήγησής τους σε ηλικίες κάτω των 60 ετών, καθώς είναι ύποπτο και αυτό για θρομβώσεις.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (14/06), να προχωρήσει σε σύσταση να μην εμβολιάζονται με το AstraZeneca οι ηλικίες κάτω των 60 ετών, έχει προκαλέσει οργή κατά της κυβέρνησης η οποία προωθούσε το εμβόλιο, ενώ είχε σταματήσει η χορήγησή του σε πολλές χώρες της Ευρώπης

Ποιος θα απολογηθεί στον ελληνικό λαό για όλα αυτά;

Back to top button