breaking newsΔιεθνή

Ένταση στην κορεατική χερσόνησο

Oι υπουργοί Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ εξέφρασαν «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με την επιδιωκόμενη στρατιωτική συνεργασία της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Σεούλ.

Σε διαβουλεύσεις που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Park Jin (Ν. Κορέα), Yoko Khamikhawa (Ιαπωνία) και Anthony Blinken (ΗΠΑ) συμφώνησαν να απαντήσουν με αποφασιστικό τρόπο σε τυχόν ενέργειες που θα απειλήσουν την περιφερειακή ασφάλεια, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Yong Un ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρωσία, όπου συζήτησε την προοπτική στρατιωτικής συνεργασίας με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Bladimir Putin.

Αξιωματούχοι σε Ουάσινγκτον και Σεούλ θεωρούν ότι η Ρωσία φιλοδοξεί να αποκτήσει πολεμοφόδια από τη Βόρεια Κορέα για να αναπληρώσει τις απώλειες που έχει στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol τόνισε ότι εάν η Ρωσία βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να αναβαθμίσει το οπλοστάσιό της σε αντάλλαγμα για τη συνδρομή της στην επίθεση που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία, αυτό θα συνιστούσε «άμεση πρόκληση».

Σε μια τέτοια περίπτωση, προειδοποίησε, η Σεούλ και οι σύμμαχοί της δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

primenews

Back to top button