breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Ευρώπη στην δίνη του κορωνοϊού – Αυξάνονται οι αριθμοί των νεκρών – Ενισχύονται τα περιοριστικά μέτρα στους πολίτες

 

Οι θάνατοι παγκοσμίως ξεπερνούν τις 12.000 ενώ το επίκεντρο της τραγωδίας εντοπίζεται στην Ιταλία που έχει ξεπεράσει ακόμη και την Κίνα σε αριθμό νεκρών και θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Στη δίνη της πανδημίας βρίσκονται, πάντως, οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου, οι οποίες καταρτίζουν ειδικούς σχεδιασμούς για την καταπολέμηση μιας υγειονομικής κρίσης που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα εκτονωθεί.

Το ένα αρνητικό «ρεκόρ» μετά άλλο καταρρίπτει η Ιταλία, στο θέμα των νεκρών από τον κορωνοϊό. Οι αριθμοί συγκλονίζουν στην ευρωπαϊκή χώρα που έχει χτυπηθεί αλύπητα από την πανδημία, περισσότερο μάλιστα και από την Κίνα.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 53.578. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.825. Παράλληλα, 6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την Παρασκευή το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 47.021 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 4.032 άνθρωποι.

Στα χνάρια της Ιταλίας βαδίζει η Γαλλία, η οποία γνωρίζει δραματική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού. Η Γαλλία κατέγραψε, συγκεκριμένα, 112 θανάτους από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο και πλέον ανέρχεται σε 562 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία.

Υπήρξαν, ακόμη, 14.459 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, 6.172 άρρωστοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων σχεδόν 1.525 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι μισοί από τους βαριά νοσούντες είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών.

Όσο αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, αυστηροποιούνται και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών σε ολόκληρη την Γερμανία, ενώ οι δρόμοι είναι άδειοι στις περισσότερες πόλεις. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Βαλτιμόρης, τα κρούσματα είναι 20.142, ενώ οι ασθενείς που υπέκυψαν από επιπλοκές του ιού ανέρχονται σε 70.

Άλλοι 53 άνθρωποι στην Βρετανία που είχαν διαγνωστεί με τη νόσο έχασαν τη ζωή τους, αυξάνοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Η Ισπανία διέθεσε νέους πόρους στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία σκότωσε 32% περισσότερους ανθρώπους το τελευταίο 24ωρο. Οι αρχές ενισχύουν τον έλεγχο των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλει στους πολίτες.

Εκατοντάδες χιλιάδες χειρουργικές μάσκες διανεμήθηκαν, νέα ξενοδοχεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία για την υποδοχή ασθενών και εκατοντάδες χιλιάδες διαγνωστικά τεστ αναμένονται για να αυξήσουν τη δυνατότητα ελέγχου των ύποπτων κρουσμάτων.

Σήμερα καταγράφηκαν 1.350 θάνατοι, σημειώνοντας αύξηση 32% σε σχέση με χθες, Παρασκευή.
Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χθες μέχρι από τον φονικό κορονοϊό στην Αίγυπτο, ανεβάζοντας σε 10 τον συνολικό αριθμό των νεκρών.
Είκοσι δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Σερβία ανεβάζοντας σε 171 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.

 

Pronews
Back to top button