breaking newsΕλλάδα

Τρέμουν τα συλλαλητήρια στη Κυβέρνηση: Επί ποδός η Βόρεια Ελλάδα – Καλούν σε ξεσηκωμό τους Ελληνες – Κλειδώνει το Severna Makedonija;

 

Επί ποδός βρίσκονται οι Βορειοελλαδίτες ενόψει των συλλαλητηρίων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου ταυτόχρονα, σε 13 πόλεις της Μακεδονίας, στις 19:30 το απόγευμα.

 

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και στην Πέλλα όπου για συμβολικούς λόγους θα είναι το κεντρικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται απάντηση από το Δήμο Βέροιας, ενώ πρόθεση υπάρχει για ανάλογες συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις όπως Λάρισα, Κέρκυρα, Χαλκίδα, Γιάννενα και Ρόδο.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, τόνισαν ότι σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα δεν χωράνε τα κόμματα ασκώντας κριτική σε ηγεσίες κομμάτων που όπως είπαν προσπάθησαν αρκετές φορές να καπελώσουν τα συλλαλητήρια. Κάλεσαν τον κόσμο να κατέβει στις πλατείας με μια ελληνική σημαία «είναι ελληνικό όχι κομματικό» σημείωσαν, όπως αναφέρει το thessnews.gr.

Την ίδια στιγμή, ενόψει των νέων συλλαλητηρίων για την αλλαγή της ονομασίας των Σκοπίων που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά την Τετάρτη 6 Ιουνίου, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της να δώσουν σύσσωμα το παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις.

«Τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η Κυβέρνηση μπορεί να μην το δείχνει, όμως με βάση τα λεγόμενα των τελευταίων ημερών, εμμέσως πλην σαφώς δείχνει πως φοβάται το τσουνάμι που έρχεται.

Στο κυβερνητικό επιτελείο, ένας παράγοντας που λαμβάνουν υπόψιν τους είναι και τα συλλαλητήρια, τα οποία μπορεί να μην τα σπουδαιολογούν, ούτε όμως και τα υποβαθμίζουν.

«Αναγνωρίζουμε το ιερό δικαίωμα του οποιουδήποτε να κινητοποιείται, να διαδηλώνει, να εκφράζει την αντίθετή του, την επιφύλαξή του, την απόρριψή του στην κυβερνητική πολιτική ή σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική. Αλλά, από εκεί και πέρα, υπάρχει μια εθνική γραμμή, την οποία υπηρετούμε, με τη διαπραγμάτευση που έχουμε κάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά (ραδιόφωνο 24/7) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κλειδώνει το Severna Makedonija

«Για το όνομα δεν θα μιλήσω» είπε ο κ. Κοτζιάς, όταν ρωτήθηκε αν ισχύει η είδηση ότι κλειδώνει το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Ο ίδιος αρνήθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες και δεν επιβεβαίωσε, ούτε όμως και διέψευσε. Παρά παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις.

Ο υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι είναι στο τραπέζι το «ΒΟΡΕΙΑ», το «ΝΕΑ», και το «ΑΝΩ» Μακεδονία ως συνθετικά του νέου ονόματος και επιτέθηκε στη ΝΔ επειδή σήμερα κατηγορεί την κυβέρνηση, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν επί ΝΔ, είχε γίνει αποδεκτό από την Αθήνα, το όνομα MAKEDONIA-SKOPIE.

Με…ευλογίες και του Βαρθολομαίου

Η λύση στο ονοματολογικό, τέλος, θα έχει και τις…ευλογίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου αφού σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε θετικός για λύση. Ενώ ανέφερε ότι θα λύσει τους επόμενους μήνες το θέμα του αυτοκέφαλου της εκκλησίας των Σκοπίων με την καινούργια ονομασία τους. Ενώ ο πρωθυπουργός, στάθηκε στην ορθόδοξη πίστη των κατοίκων της ΠΓΔΜ, όπως και των Ελλήνων.

 

Back to top button