Διεθνή

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Μόρφου στο ΡΙΚ: ”γνωρίζω και δεν θέλω να πω…Αν πω όλα αυτά που ερμηνεύω ή μελετώ ή μου λένε και σήμερα σύγχρονοι άγιοι άνθρωποι τότε ίσως και να μας σκοτώσουν για να μην μιλάμε!” Αν ξεγελάσεις τον πονηρό τον νίκησες κι ο Μόρφου το κάνει αυτό! ΒΙΝΤΕΟ.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Μόρφου: γνωρίζω και δεν θέλω να πω…Αν πω όλα αυτά που ερμηνεύω ή μελετώ ή που λένε και σήμερα σήμερα σύγχρονοι άγιοι άνθρωποι τότε ίσως και να μας σκοτώσουν για να μην μιλάμε!! Αυτή η δήλωση δείχνει με το ποιο εύγλωττο τρόπο τις οριακές εποχές που ζούμε όπως ο ίδιος τις είχε χαρακτηρίσει σε άλλη αποστροφή του λόγου του σε ομιλία του.

Το επίμαχο σημείο:

Μόρφου: ο Άγιος Παίσιος λέει ο πόλεμος ο μεγάλος θα γίνει σε 2 ημίχρονα. πρώτα λέει θα κάμουν-δεν λέει ποιοι- την Παλαιστίνη γήπεδο ( θα την ισοπεδώσουν) και ύστερα η Νεκρά Θάλασσα θα γίνει ο τάφος τους.

ποιους θα γίνει ο τάφος τους εσύ τι κατάλαβες κ. Δημόπουλε;

Δημοσιογράφος: Δεν γνωρίζω. Εσείς;

Μόρφου: γνωρίζω και δεν θέλω να πω αφήστε και ορισμένα μυστήρια. Αν πει ο Μόρφου όλα αυτά που είτε ερμηνεύει είτε μελετά είτε του είπαν είτε του λεν και σήμερα σύγχρονοι άγιοι άνθρωποι γιατί το άγιο πνεύμα δεν πέθανε εμπνέει κι άλλους ανθρώπους που ζούνε τότε θα μας πάρουν σε κανένα κέντρο γεωστρατηγικής ή θα μας σκοτώσουν για να μην μιλάμε. Μιλώ τόσο όσο χρειάζεται για να μετανοήσω πρώτα εγώ και μετά εσύ και ο λαός που θα μας ακούσει…

Συνέντευξη στο ΡΙΚ Μόρφου Νεόφυτος: ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ και ΠΟΛΕΜΟΙ | ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ 07 | ΡΙΚ (15.11.2023) Προβλήθηκε από το ΡΙΚ στις 15 Νοεμβρίου στις 22.00

Από Γέροντας στάρ-ετς δηλ. Γέροντας Γεροντάδων!! Είναι και σταρ της Ορθοδοξίας και star-ets καθώς ουρανός πολύφωτος η Εκκλησία. H Εκκλησία είναι ο πολυχώρος των all star φωταγωγούσα τους πιστούς. Αυτό το χάρισμα του στάρετς υπό αυτή την έννοια το είχε ο μακαριστός ηγούμενος της Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους γέροντας Γρηγόριος το διέθετε ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας ο Φιλοθείτης καλά αυτός το ανέβασε και στο Χούλιγουντ πήγε και τους έπαιξε στη βάση τους και βέβαια ο Όσιος Γαβριήλ της Γεωργίας.. σπάνιο όπως και όλα τα άλλα χαρίσματα και σίγουρα κι άλλη που δεν είχα την τύχη να το διαπιστώσω.

Ο Μόρφου και σε αυτή τη συνέντευξη ήταν απόλαυση. Η χάρη δίνει χαρά..Αυτό μόνο ένας Μόρφου το πετυχαίνει να σου μιλά για τη συντέλεια για καταστροφολογία και να μην ψυχοπλακώνεσαι αλλά να είναι ψυχαγωγία ως κατά κυριολεξίαν ψυχής αγωγής ο λόγος του. Τώρα αν σας πω ότι είχα να γελάσω τόσο πολύ καιρό.. και γιατί από τον τρόπο που παίζει τον αιώνα απατεώνα έχει μια δραματοποίηση και θεατρικότητα το ύφος και ο λόγος του είναι σόουμαν της Ορθοδοξίας είναι χαρά Θεού μ΄αρέσει που κάποιοι λένε ότι ο Μόρφου τρομοκρατεί ο Μόρφου δεν τρομοκρατεί άλλοι είναι οι τρομοκράτες ο Μόρφου διασκεδάζει τις αγωνίες μας ως και της Αποκάλυψης. Γιατί δεν έχει ιεροκατηχητικό αυστηροπρεπές ύφος δεν μιλάει ξύλινη γλώσσα και βασικά αντιπαραθέτει στο κατεστημένο μια εναλλακτική αποτύπωση της Ορθοδοξίας. Ο άνθρωπος είναι το ύφος του.. ήταν από τις πιο ευχάριστες στιγμές που έχω ζήσει τελευταία η συνέντευξή του.

Ο Μόρφου γελά περιγελά και ξεγελά τον πονηρό. Τον πονηρό ως πονηρός που είναι κι αυτή είναι η δύναμη του μ΄έναν τρόπο τον νικάς αν τον γελάς περιγελάς και τον ξεγελάς και τον ξεγελάσεις. Πνευματική είναι η πάλη.

Αν ξεγελάσεις τον πονηρό τον νίκησες. Και ο Μόρφου το κάνει αυτό..

ΥΓ το επίμαχο σημείο είναι στο βίντεο στο 24.13.

Μητροπολίτης Μόρφου, είπε ο Άγιος Παΐσιος: ο πόλεμος ο μεγάλος θα γίνει σε 2 ημίχρονα στο πρώτο ημίχρονo θα κάνουν την Παλαιστίνη γήπεδο (θα την ισοπεδώσουν) και ύστερα η Νεκρά Θάλασσα θα γίνει ο τάφος τους! (ΡΙΚ) ΒΙΝΤΕΟ

dimpenews.com

Back to top button