breaking newsΔιεθνήθρησκεια

Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε πολλές χώρες γιορτάζουν σήμερα τα Χριστούγεννα με το παλιό ημερολόγιο

Αγιοι Τόποι, Άγιον Όρος,Ρωσία,Σερβία κ.λ.π

 

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε πολλές χώρες γιορτάζουν τη Γέννηση του Χριστού με το παλιό ημερολόγιο. Με το Ιουλιανό Ημερολόγιο γιορτάζουν , μεταξύ των οποίων, η Ρωσία, η Σερβία, η πΓΔΜ, η Αίγυπτος.και το  Άγιον Όρος, Άγιοι Τόποι…

Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ΄ πρωτοστάτησε στη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Γέννησης στη Βηθλεέμ, στην οποία συμμετείχε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ραμί Χαντάν.

Η εκκλησία της ‘Γέννησης’ στη Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη παραχωρείται στην Ελληνική Ορθόδοξη, τη Ρωμαιοκαθολική, Αρμενική Αποστολική και τη Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα (Bgnes)

Άγιον Όρος  έκαναν Χριστούγεννα σήμερα

Ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος, πρωτοστάτησε στη Θεία Λειτουργία της Γέννησης στον καθεδρικό ναό του Χριστού του Σωτήρος στη Μόσχα, στην οποία παρέστη ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε τη Λειτουργία των Χριστουγέννων στην Αγία Πετρούπολη.

Οι Γεωργιανοί ορθόδοξοι  έκαναν Χριστούγεννα στο ναό της Αγίας Τριάδος στην Τιφλίδα.

Ο μητροπολίτης της Σερβοβόσνιας Ορθόδοξης Εκκλησίας, Χρυσόστομος,  πρωτοστάτησε στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Σαράγεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Στη Σερβία, τα Χριστούγεννα καίνε δρύινα κούτσουρα και κλαδιά  μπροστά από την εκκλησία. Ο Πατριάρχης Ειρηναίος παρακολούθησε  τη Θεία Λειτουργία μπροστά  από την εκκλησία του Αγία Σάββα στο Βελιγράδι.

29f61 3

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσσι, εγκαινίασε το 2019 έναν μεγάλο ναό στο νέο διοικητικό κέντρο του Κάιρου με την ευκαιρία των Ορθόδοξων Χριστουγέννων.

Χριστιανικές ιρακινές οικογένειες με τα παιδιά τους γιόρτασαν τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα στην μητρόπολη των Χαλδαίων Μπαάμπντα, ανατολικά της Βηρυτού στο Λίβανο.

Χιλιάδες χριστιανικές οικογένειες από το Ιράκ και τη Συρία, Χαλδαίοι και Ασσύριοι, περιμένουν  βίζα από ξένες πρεσβείες, ειδικά από την καναδική, αμερικανική  καθώς και ευρωπαϊκών χωρών για μετανάστευση.

Αιθίοπες Ορθόδοξοι Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού στην περιοχή Κάσρ ελ Γιαχούντ, που πιστεύεται ότι είναι ο τόπος όπου ο Ιωάννης ο Βαπτιστής βάφτισε τον Ιησού.

f18a9 2
b3103 5
c779f 7
a95d9 4

https://www.echedoros-a.gr/

Back to top button