breaking newsΕλλάδα

Tέμπη: Συγκλονίζει η Μαρία Καρυστιανού στην Εξεταστική: «Γνώριζε τα πάντα ο Μητσοτάκης – Απορώ πώς κυκλοφορούν ελεύθεροι Καραμανλής και Άδωνις»

 

Γροθιά στο στομάχι είναι η κατάθεση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία είναι μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων. Η κ. Καρυστιανού στην εισαγωγική της τοποθέτηση, την οποία διατύπωσε όρθια ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα της τραγωδίας, έβαλλε κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας και προσωπικά εναντίον του τότε υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Παραμένει κρυμμένος ελπίζοντας να σωθεί».

Εμφανώς συγκινημένη, η μάρτυρας τόνισε πως μπορεί να παρουσιάζεται μόνη της σήμερα στην Επιτροπή, όμως, δίπλα της είναι σαν να βρίσκονται οι 57 νεκροί και οι 180 τραυματίες από το δυστύχημα. Τόνισε δε ότι ντρέπεται για όσα έχει ακούσει στην Εξεταστική με αφορμή και την απόπειρα της ΝΔ να ενοχοποιήσει τον νεκρό μηχανοδηγό, προσθέτοντας πως ήθελε να αλλάξει χώρα με όσα έχουν ειπωθεί.

H κ. Καρυστιανού απέδωσε ευθύνες για πλημμελή άσκηση καθηκόντων στην πρόεδρο της ΡΑΣ, Ιωάννα Τσιαπαρίκου, ενώ ανατριχιαστική ήταν η περιγραφή της όταν κλήθηκε να παραλάβει τη σορό του παιδιού της. «Πήγαμε να παραλάβουμε ό,τι είχε η σακούλα του καθενός», ήταν τα λόγια της.

Παράλληλα, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που άφησε την τελευταία της πνοή στα Τέμπη αποκάλυψε ότι ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, της εκμυστηρεύτηκε πως προχώρησε στο μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος κατόπιν εντολών. «Από ποιον δέχτηκε εντολές;» ρώτησε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, με τη μάρτυρα να υποστηρίζει πως ήταν εντολές υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Φοβούνται την κατάθεση Γενιδούνια»

Τόσο στην εισαγωγική της τοποθέτησης όσο και κατά την εξέταση της από εισηγητές των κομμάτων η μάρτυρας επισήμανε την ανάγκη να κληθεί για κατάθεση ο τέως πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, κρίνοντας ότι η ΝΔ φοβάται να τον καλέσει και γι΄ αυτό τον αποκλείει από τον κατάλογο μαρτύρων.

«Απορώ πώς κυκλοφορεί ελεύθερος»

Για τις αδιανόητες δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη ότι αν η κυβέρνηση αποκάλυπτε στον κόσμο την κατάσταση στον σιδηρόδρομο τότε κανείς δεν θα επιβιβαζόταν σε τρένα, η κ. Καρυστιανού αναρωτήθηκε «γιατί δεν πήγε εισαγγελέας να τον συλλάβει». «Απορώ πώς κυκλοφορούσε ελεύθερος…» πρόσθεσε.

«Πήρα καμένα οστά από την κόρη μου»

Ρίγος προκάλεσε και η απάντηση της μάρτυρα όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες περί ύπαρξης ξυλολίου, που αποτελεί εύφλεκτη ύλη, στην εμπορική αμαξοστοιχία. «Πήρα καμένα οστά από την κόρη μου… Είναι δυνατόν να μην ασχολούμαστε με την έκρηξη και τη φωτιά; Στο πόρισμα Γεραπετρίτη να λέει στις πρώτες σελίδες πως δεν θα ασχοληθούμε με τη φωτιά;» διερωτήθηκε.

Back to top button