breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Μποτσουάνα ξαναχτύπησε…Ο Ισραηλινός καθηγητής Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ο Cyrille Cohen: εμβολιασμένοι με 3η δόση της Pfizer αλλά και 2η της J&J θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον! Σε πανικό η Pfizer πάει και για εμβόλιο κατά της Ο! ΒΙΝΤΕΟ

Η Μποτσουάνα ξαναχτύπησε.. μετά τους 4 διπλωμάτες που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και μολύνθηκαν με την Όμικρον ο καθηγητής Cyrille Cohen επιβεβαιώνει στην τηλεόραση ότι άτομα εμβολιασμένα τόσο με 3πλή αλλά όσο και με διπλή δόση εμβολίου κατά covid19 ανιχνευθήκαν στο Ισραήλ θετικά στην νέα παραλλαγή αυτή της όμικρον. Δηλώνει στην τηλεόραση: To επιβεβαιώνω το πρώτο κρούσμα είναι ένα πρόσωπο προερχόμενο από το εξωτερικό από το Μαλάουι δεν είναι πολίτης Ισραηλινός εμφανώς εμβολιασμένος με 3 δόσεις της Pfizer και η δεύτερη περίπτωση ένα πρόσωπο εμβολιασμένο με 2 δόσεις J&J και έχουμε και 2 κρούσματα εμφανώς που δεν ήταν καθόλου εμβολιασμένα”. Eν ολίγοις εμβολιασμένοι πολλαπλώς ταυτοποιήθηκαν θετικοί στην Όμικρον στο Ισραήλ στο προπύργιο του πανεμβολιασμού.

Σε πανικό η Pfizer πάει και για εμβόλιο κατά της Ο ενώ καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός για την 3η δόση κατά της Δέλτα! Αλγόριθμος για δύσκολους λύτες. Xάσαμε το λογαριασμό των δόσεων και η Pfizer έχασε επίσης το λογαριασμό …..των αστρονομικών της κερδών. Με μονοκλωνικά εμβόλια δεν αντιμετωπίζεται ιός τόσο μεταλλάξιμος όπως αυτός έχει προειδοποιήσει εξ αρχής ο καθηγητής Επιδημιολόγος του ULB Βρυξελλών,Πρόεδρος Σχολής Δημόσιας Υγείας: Ο εμβολιασμός κατά covid19 είναι μονοκλωνικός,δεν προστατεύει από παραλλαγές και μεταλλάξεις!!

Η Pfizer ήδη άρχισε να εργάζεται ( ακαταπόνητη) σε μια νέα εκδοχή του εμβολίου της anti-COVID στοχεύοντας ειδικότερα την Omicron σε περίπτωση που το τρέχον εμβόλιο δεν θα είναι επαρκώς αποτελεσματικό κατά αυτής της νέας παραλλαγής δήλωσε ο PDG της Pfizer, ο κτηνίατρος Albert Bourla. ( τα έχουν πάρει ήδη τα μηνύματα ότι προσβάλλονται ως και οι με τρίτη δόση εμβολιασθέντες γι αυτό τρέχουν και δεν φθάνουν και πέσανε με τα μούτρα για νέο εμβόλιο).

Η επιτροπή στην Αγγλία αποφάνθηκε ότι η αναμνηστική δόση μπορεί να χορηγείται αφού έχουν παρέλθει τουλάχιστον τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση. Μειώνεται δηλαδή στο μισό το διάστημα που θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, από το εξάμηνο που ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλ. 4 δόσεις το χρόνο… και παραδοχή ότι η όποια αποτελεσματικότητα εξανεμίζεται ήδη από το τρίμηνο.. Το μονοδοσικό της J&J έγινε πολυδοσικό με προτεινόμενο κοκτέιλ ουσιαστικά άλλων εμβολίων…η αξιοπιστία στ’ αζήτητα

«Υπάρχουν ακόμη πολλά άγνωστα δεδομένα » για τη νέα παραλλαγή που κρίθηκε ανησυχητική από ΠΟΥ υπογράμμισε στη συνέντευξή του στο CNBC ο Bourla. « Δεν ξέρουμε το ουσιώδες θα το ξέρουμε σε κάποιες εβδομάδες». Αφού δεν έχουν τ’ απαραίτητα δεδομένα όπως παραδέχονται πως αναπτύσσουν εμβόλιο όπως διατείνονται ή τα είχαν στο συρτάρι τους;;

Σε σχέση με τη νέα παραλλαγή αυτό που διαφαίνεται σίγουρο είναι ότι είναι υπερμεταδοτική. Η σοβαρότητά της θέλει κάποιο χρόνο για ασφαλή συμπεράσματα.

Οι υπουργοί Υγείας από τις επτά πλουσιότερες δημοκρατίες του κόσμου θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να συζητήσουν τη νέα εκδοχή του κορωνοϊού που προκαλεί ανησυχία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επείγουσα συνεδρίαση των Υπουργών Υγείας των G7 συγκλήθηκε από την προεδρία του Ηνωμένου Βασιλείου, για τις τρέχουσες εξελίξεις που σχετίζονται με την εξάπλωση της Omicron..

Mέχρι τώρα 33 άτομα βρέθηκαν θετικά στην Omicron εντός της ΕΕ σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης κι Ελέγχου των Ασθενειών.Σε Ολλανδία (14 ), Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Τσεχία, Αυστρία, Δανία. Ως τώρα κανείς δεν νόσησε σοβαρά ούτε πέθανε.

Εκτός ΕΕ ταυτοποιήθηκαν κρούσματα σε Botswana, Αγγλία. Αυστραλία, Καναδάς, Ισραήλ και στο Hong Kong, προσθέτει το ECDC.

dimpenews.com

Back to top button