breaking newsΕλλάδα

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ για Νέα Αγχίαλο: «Αλυσίδα ευθυνών, αδιανόητο αυτό που έγινε» – «ΕΔΕ από το ανώτατο επίπεδο του υπουργείου»

«Πυρά» προς όλες τις κατευθύνσεις εξαπέλυσε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Γεώργιος Κάμπας, με αφορμή το επιτελικό χάος στη Νέα Αγχίαλο και τη φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών. Ο κ. Κάμπας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Open χαρακτήρισε «αδιανόητο» ότι μπήκε η φωτιά μέσα στο στρατόπεδο. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι: «Πρέπει να βρεθούν οι ευθύνες και, όπως είπα, η ΕΔΕ έπρεπε να διαταχθεί από το υψηλότατο επίπεδο».

Αναλυτικότερα, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, τόνισε: «Αδιανόητο αυτό που έγινε. Το ξεκαθαρίζω. Θεωρώ ότι να φτάσει η φωτιά να μπει μέσα σε στρατόπεδο με πυρομαχικά, το οποίο έπρεπε να είναι αποψιλωμένο – ξυρισμένο όπως λέγεται στη στρατιωτική ορολογία- το έδαφος, να μπει η φωτιά μέσα στην αποθήκη, είναι αδιανόητο».

«Είναι τελείως λάθος η λογική που αφέθηκε αυτό το πράγμα. Είτε του αεροδρομίου είτε των προϊσταμένων του αεροδρομίου, δηλαδή της Πτέρυγας. Φαίνεται μια αλυσίδα ευθυνών που ξεκινά από αυτόν που έχει την άμεση διοίκηση», πρόσθεσε.

«ΕΔΕ από το ανώτατο επίπεδο, του υπουργείου»

«Για την ΕΔΕ, εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να διαταχθεί από το ανώτατο επίπεδο του υπουργείου, έτσι ώστε να τους συμπεριλάβει όλους μέσα», είπε αρχικά ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ.

Αμέσως μετά, περιγράφοντας τα πλάνα από τις αποθήκες: «Βλέπω δέντρα πολύ κοντά στις αποθήκες. Άπαξ και έχεις αποφασίσει ότι εκεί έχεις αποθήκες δεν μπορεί να έχεις δέντρα πάρα πολύ κοντά. Βλέπω χόρτα, βλέπω κάτι θάμνους. Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοια πράγματα. Θα έπρεπε να αποψιλωθεί όλη η περιοχή».

«Προσβάλει την αεροπορία μας»

Και επανέρχεται στο θέμα της αναζήτησης ευθυνών: «Θα πρέπει να εξεταστούν οι ευθύνες, είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα και προσβάλλει την αεροπορία μας. Πρέπει να βρεθούν οι ευθύνες».

Και συνέχισε: «Πρέπει να βρεθούν οι ευθύνες και, όπως είπα, η ΕΔΕ έπρεπε να διαταχθεί , κατά την άποψή μου, από το υψηλότατο επίπεδο. Ο υπουργός ο ίδιος. Ο υπουργός διέταξε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να κάνει ΕΔΕ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέταξε την Αεροπορία.. Άρα ο διατάσσων την ΕΔΕ είναι η Αεροπορία. Άρα ο αρχηγός της Αεροπορίας. Άρα οι από εκεί και πάνω δεν ελέγχονται στην ΕΔΕ. Ενώ εγώ θα ήθελα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ο κ. Δένδιας, ο οποίος είναι καινούριος ο άνθρωπος, να πει ‘κύριοι, εγώ διατάζω έρευνα παντού’».

Back to top button