breaking newsΔιεθνή

Έκρηξη σε εστιατόριο στην Κίνα σκόρπισε τον θάνατο – Τουλάχιστον 31 νεκροί

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας έκρηξης το βράδυ της Τετάρτης σε εστιατόριο στην πόλη Γιντσουάν, στη βορειοδυτική Κίνα, μεταδίδει σήμερα το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. «Διαρροή υγροποιημένου αερίου πετρελαίου (…) είχε αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας εστιατορίου μπάρμπεκιου», εξήγησε το πρακτορείο, επικαλούμενο την περιφερειακή επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Άλλοι επτά άνθρωποι δέχονται ιατρικές περιποιήσεις και ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε το Νέα Κίνα.

Δυο θύματα έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα, άλλα δύο έχουν ελαφριά τραύματα, ακόμα δύο χτυπήθηκαν από θραύσματα γυαλιού, κατά την ίδια πηγή.

Πλάνα που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV εικονίζουν πάνω από δέκα πυροσβέστες καθώς δίνουν μάχη με τις φλόγες και τον καπνό που αναδίδονται από πελώρια τρύπα που προκάλεσε η έκρηξη. Ο δρόμος, όπου βρίσκονται πολλά άλλα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, είναι σπαρμένος συντρίμμια.

Η έκρηξη έγινε χθες περί τις 20:40 [τοπική ώρα· στις 15:40 ώρα Ελλάδας] στο εστιατόριο μπάρμπεκιου Fuyang, στο κέντρο της πόλης Γιντσουάν, πρωτεύουσας της αυτόνομης περιφέρειας Νίνγκσια.

Η τραγωδία καταγράφτηκε την παραμονή του φεστιβάλ του δράκου-βάρκας, τριήμερου εορτασμού κατά τον οποίο πολλοί Κινέζοι βρίσκονται με μέλη των οικογενειών τους και φίλους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να «προσφερθούν φροντίδες στους τραυματίες και να ενισχυθεί η επίβλεψη και η ασφάλεια σε βιομηχανίες και τομείς-κλειδιά προκειμένου να προστατευθεί αποτελεσματικά η ζωή και το βιος των πολιτών», μετέδωσε το CCTV.

Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε πως επιχείρησαν πάνω από 100 πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων στον τόπο της καταστροφής.

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε στις 04:00 σήμερα [τοπική ώρα· χθες στις 23:00 ώρα Ελλάδας], πρόσθεσε το υπουργείο.

πηγή newsbeast.gr

 

Back to top button