breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την ώρα που εκτοξεύονται τα τρόφιμα στα ύψη δύο “κολοσσοί” διοχετεύουν στην αγορά φθηνά προϊόντα από έντομα – Καταλαβαίνετε που πάει το πράγμα…

 

Πασίγνωστη αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με μια ολλανδική εταιρεία που αυτοαποκαλείται «παγκόσμιος ηγέτης στα συστατικά των εντόμων», για την προώθηση της «περισσότερης βιώσιμης παραγωγής πρωτεΐνης» στην Αμερική, κάτι που προωθείται και στην Ευρώπη.

Ο όμιλος τροφίμων την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι συμφώνησε σε μια στρατηγική επένδυση με για να «υποστηρίξει την ανάπτυξη της αναδυόμενης βιομηχανίας συστατικών εντόμων» και να φέρει πρωτεΐνες με βάση τα έντομα στην αγορά στις ΗΠΑ

«Ο κύκλος ζωής των εντόμων παρέχει την ευκαιρία για πλήρη κυκλικότητα στην αλυσίδα αξιών μας, ενισχύοντας την δέσμευσή μας να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο σύστημα διατροφής για το μέλλον», αναφέρει ο τεχνικός διευθυντής της αμερικανικής εταιρείας!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ολλανδικής εταιρείας εξέδωσε επίσης μια δήλωση επαινώντας την συνεργασία της με τον «παγκόσμιο γίγαντα τροφίμων«, όπως αποκαλείται η πασίγνωστη αμερικανική εταιρεία:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το επόμενο βήμα στη διεθνή αναπτυξιακή μας στρατηγική. Η στρατηγική μας συνεργασία προάγει την κοινή μας εργασία προς τη δημιουργία υψηλής ποιότητας, πιο βιώσιμης πρωτεΐνης χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις.

Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμέσως τα υπάρχοντα υποπροϊόντα τους ως πρώτη ύλη για τα έντομά μας. Αυτή η συμφωνία είναι ένα σημαντικό ορόσημο και επιταχύνει σημαντικά τη φιλοδοξία μας να αναπτυχθούμε μέσω διεθνών συνεργασιών».

Μάλιστα ανακοινώθηκε πως θα ξεκινήσει η κατασκευή μιας εγκατάστασης στις ΗΠΑ που θα επικεντρώνεται στην παραγωγή πρωτεϊνών εντόμων και προνυμφών για ζωοτροφές και φυτά. Όλα αυτά θα διαδώσουν την εντομοφαγία σε Αμερική και Ευρώπη, με το πιο σημαντικό προϊόν να είναι τα εγκεκριμένα άλευρα, τα οποία ενδεχομένως αντικαταστήσουν το παραδοσιακό αλεύρι που συνεχώς ακριβαίνει! Με λίγα λόγια οι πολυεθνικές θα μοιράζουν ΨΩΜΙ στον λαό με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!!

«Η υπό κατασκευή εγκατάσταση στις ΗΠΑ θα στεγάσει ένα κλειστό σύστημα που θα υποστηρίζει όλες τις πτυχές της παραγωγής πρωτεϊνών εντόμων, συμπεριλαμβανομένης της αναπαραγωγής, της επώασης και της εκκόλαψης προνυμφών εντόμων. Εκτός από τα συστατικά για τις βιομηχανίες υδατοκαλλιέργειας και τροφών για ζώα συντροφιάς, οι επεξεργασμένες προνύμφες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά σε ζωοτροφές και φυτικές ζωοτροφές», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

Η ολλανδική εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστατικών με βάση τα έντομα στον κόσμο. Η συνεργασία της με τον Αμερικανό «γίγαντα» σηματοδοτεί την τελευταία εξέλιξη στην προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος διατροφής με δικαιολογία την καταπολέμησης της φερόμενης «κλιματικής αλλαγής».

/karditsastakra

Back to top button