breaking newsΔιεθνή

Τρεxoυv να σωθoυv οι Oυκραvoi ! ! ! Δεkάδες vεkρoi, αιxμάλωτoι, εγkλωβισμέvoι….

Χαοτική είναι η υποχώρηση των Ουκρανικών δυνάμεων από το Bakhmut με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες, αιχμάλωτους και εγκλωβισμένους….

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν τουλάχιστον τρεις γέφυρες σε μια προσπάθεια  να κερδίσουν χρόνο ώστε να αποχωρήσουν από την πόλη.

Mία σιδηροδρομική γέφυρα ανατινάχθηκε στα βορειοανατολικά της πόλης. Μια διάβαση αυτοκινήτων στα βορειοδυτικά του Bakhmut καταστράφηκε επίσης. Ο δρόμος αυτός οδηγούσε στη γειτονική πόλη Chasiv Yar. Επίσης καταστράφηκαν οι γέφυρες που ένωναν το ανατολικό τμήμα με το κέντρο της πόλης.

Η είσοδος στην πόλη έχει κλείσει.  Δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα χρήσης του δρόμου της Khromove. Οι Ρώσοι θέτουν υπό φυσικό έλεγχο και τον αυτοκινητόδρομο T0504 (Bakhmut-Konstantinovka) ανατολικά της Ivanovskoye.

Η πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, είναι «ουσιαστικά περικυκλωμένη», δήλωσε σήμερα σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιδρυτής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ενώ πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πρόσβαση μόνο σε έναν δρόμο που οδηγεί έξω από την πόλη.

«Οι μονάδες της Wagner έχουν ουσιαστικά περικυκλώσει τη Μπαχμούτ. Μένει μόνο ένας δρόμος» που οδηγεί έξω από την πόλη, ανέφερε ο Πριγκόζιν στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε στο Telegram.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Wagner, οι άνδρες της οποίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάληψη της πόλης αυτής, ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποσύρει σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις από τη Μπαχμούτ, μεγάλο μέρος της οποίας έχει καταστραφεί.

«Αν προηγουμένως ήμασταν αντιμέτωποι με έναν επαγγελματικό ουκρανικό στρατό, ο οποίος πολεμούσε εναντίον μας, σήμερα βλέπουμε ολοένα και περισσότερους ηλικιωμένους και παιδιά. Πολεμούν, αλλά η ζωή τους στη Μπαχμούτ είναι σύντομη, μία ή δύο ημέρες», τόνισε ο Πριγκόζιν.

«Δώστε τους μια ευκαιρία να φύγουν από την πόλη, είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη», πρόσθεσε.

 

πηγη

Back to top button