ΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Yπoxρεωτικo EμBoλιασμo ovειρεύεται ο απερxoμεvos πpωθυπoυpγos…Διαβάστε τι λέει…

 «Στρώνει» το έδαφος για υποχρεωτικό εμβολιασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τις διαβεβαιώσεις στους πολίτες ότι τα εμβόλια δεν είναι υποχρεωτικά.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ξεκινώντας από το νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό για τις φροντίδες υγείας, ενώ στη συνέχεια έβαλε «μπουρλότο» εστιάζοντας σε απλές καθημερινές συνήθειες των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε «παράθυρο» για την απαγόρευση εισόδου σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ για πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί! Μάλιστα παρουσίασε την πρόταση του ως διευκολύνσεις για τους… εμβολιασμένους οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον Σεπτέμβριο.
«Κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στους επιχειρηματίες της εστίασης να δέχονται μόνο εμβολιασμένους»

«Η συζήτηση για τις διευκολύνσεις θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα» τόνισε .

Υπερήφανος για την πρόταση που εισηγήθηκε στην Ε.Ε. αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμών, ο ίδιος παραβλέπει το θέμα που υφίσταται με τις αναφορές για τα ατομικά δικαιώματα στο στο Σύνταγμα: «Σε λίγο την πειθώ που έχει δείξει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς θα την διαδεχθεί η απόφαση για υποχρεωτικός εμβολιασμός για νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό για φροντίδες υγείας. Πολύ σύντομα θα γνωμοδοτήσει η επιτροπή Ηθικής. Και η κυβέρνηση θα αποφασίσει με προσοχή.

Αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορωνοϊο, για την υγεία μας, το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν μια πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας. Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε. Η πρόταση της Αθήνας αποτελεί πραγματικότητα της Ευρώπης».

Πηγή 

Back to top button