Διεθνή

UNICEF: 20.000 παιδιά γεννήθηκαν μέσα στον πόλεμο στη Γάζα! Κάθε 10′ γεννιέται ένα παιδί στη Γάζα! Οι μανάδες της Γάζας θα νικήσουν… τις τεχνητές μήτρες και τις παρένθετες μητέρες της Δύσης !

UNICEF: 20.000 παιδιά γεννήθηκαν μέσα στον πόλεμο στη Γάζα! Κάθε 10′ γεννιέται ένα παιδί στη Γάζα! Οι μανάδες της Γάζας θα νικήσουν… τις τεχνητές μήτρες και τις παρένθετες μητέρες της Δύσης ! 135.000 παιδιά κάτω των 2 ετών κινδυνεύουν να πεθάνουν από οξύ υποσιτισμό!

Στην απολίτιστη Δύση αντί να υπερασπιστούν το δικαίωμα της μάνας στη Γέννα υπεραμύνονται της φαντασίωσης του άντρα να γίνει κατά φαντασίαν μητέρα..

Περίπου 20.000 παιδιά γεννήθηκαν μέσα στην «κόλαση» του πολέμου στη Γάζα.. Eνώ η άσπλαχνη Δύση αναζητεί τεχνητή μήτρα και παρένθετη μητέρα για να κυοφορήσει παιδιά που θα δοθούν ως παιδομάζωμα με άνομο νόμο της ”Ακυβέρνητης Πολιτείας” σε παντρεμένους ομόφυλους ομοφυλόφιλους η Γάζα δίνει ένα ηχηρό παράδειγμα μητρότητας. Ηρωίδες μανάδες γεννούν μέσα στα χαλάσματα υπό καθεστώς Πολιορκίας με αυτοθυσία χάνονται για να δώσουν ζωή στη ζωή. Οι μανάδες της Γάζας θα νικήσουν..

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι χιλιάδες παιδιά έχουν γεννηθεί κάτω από «ασύλληπτες» συνθήκες στη Γάζα από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Η Τες Ίνγκραμ, εκπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), μετά την πρόσφατη επιστροφή της από επίσκεψή της στη Λωρίδα της Γάζας, αφηγήθηκε τις παρατηρήσεις της για μητέρες που αιμορραγούσαν μέχρι θανάτου και μια νοσοκόμα που αναγκάστηκε να κάνει καισαρική τομή σε 6 νεκρές εγκύους για να βγάλει ζωντανά νεογνά. Σύμφωνα με την UNICEF, περίπου 20.000 παιδιά γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου. «Ένα μωρό γεννιέται κάθε 10 λεπτά στη μέση αυτού του φρικτού πολέμου», είπε η Ίνγκραμ σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω βίντεο από το Αμμάν.

“Η μητρότητα θα έπρεπε να είναι αφορμή εορτασμών. Αλλά στη Γάζα, ένα ακόμη παιδί έρχεται στην κόλαση”, τονίζοντας την ανάγκη για επείγουσα διεθνή δράση. Και συνέχισε: «Το να βλέπουμε νεογέννητα μωρά να υποφέρουν, ενώ κάποιες μητέρες αιμορραγούν μέχρι θανάτου, θα πρέπει να μας κάνει όλους να ανησυχούμε». Περιέγραψε «σπαρακτικές» συναντήσεις με γυναίκες που παγιδεύτηκαν σε αυτό το χάος. «Προκλήσεις πέρα ​​από κάθε φαντασία”

Η Ίνγκραμ μίλησε για μια γυναίκα που ονομαζόταν Mashael, η οποία ήταν έγκυος όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι της και ο σύζυγός της είχε παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια για αρκετές ημέρες, και το έμβρυό της σταμάτησε να κινείται. «Μου είπε ότι ήταν πλέον σίγουρη ότι το έμβρυο πέθανε περίπου ένα μήνα μετά τον βομβαρδισμό… και ακόμη περιμένει ιατρική φροντίδα». Αλλά ο Mashael της είπε ότι ήταν καλύτερο «να μην γεννηθεί κανένα παιδί σε αυτόν τον εφιάλτη

Η απεσταλμένη της UNICEF αφηγήθηκε επίσης την ιστορία μιας νοσοκόμας που είπε ότι είχε κάνει καισαρική τομή σε έξι νεκρές γυναίκες τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες. «Οι μητέρες αντιμετωπίζουν αφάνταστες προκλήσεις όσον αφορά την παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας, διατροφής και προστασίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό»

Η κατάσταση των εγκύων και των νεογνών στη Λωρίδα της Γάζας είναι αδιανόητη και απαιτεί εντατικά και άμεσα μέτρα». Επεσήμανε ότι το ποσοστό θνησιμότητας των νεογνών στη Γάζα δεν είναι ακόμη γνωστό. Αλλά είπε, «Τα παιδιά πεθαίνουν τώρα εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης στο έδαφος, αλλά και από βόμβες και σφαίρες».

Σημείωσε ότι το νοσοκομείο των Εμιράτων στη Ράφα παρέχει πλέον τις υπηρεσίες του στην πλειονότητα των εγκύων γυναικών στη Γάζα. Η ίδια αποκάλυψε τις συνθήκες υπερπληθυσμού και περιορισμένων πόρων, ότι ιατρικές ομάδες αναγκάζονται να απομακρύνουν τις μητέρες από το νοσοκομείο εντός 3 ωρών μετά την καισαρική τομή

«Αυτές οι καταστάσεις εκθέτουν τις μητέρες στον κίνδυνο αποβολής, θανάτου, θνησιγένειας, πρόωρου τοκετού και ψυχολογικού τραύματος». Πρόσθεσε ότι οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες και τα βρέφη ζουν σε «απάνθρωπες» συνθήκες σε προσωρινούς καταυλισμούς, υποφέροντας από υποσιτισμό και τον κίνδυνο να πίνουν μη ασφαλές νερό..

Δεν είναι γέννηση είναι Ανάσταση όταν πεθαίνει η μάνα για να δώσει ζωή στο παιδί της.. το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή..

Οι μανάδες της Γάζας θα νικήσουν… τις τεχνητές μήτρες και τις παρένθετες μητέρες της Δύσης!!

Η κατάσταση των εγκύων και των νεογνών στη Λωρίδα της Γάζας είναι αδιανόητη και απαιτεί εντατικά και άμεσα μέτρα».
Επεσήμανε ότι το ποσοστό θνησιμότητας των νεογνών στη Γάζα δεν είναι ακόμη γνωστό. Αλλά είπε, «Τα παιδιά πεθαίνουν τώρα εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης στο έδαφος, αλλά και από βόμβες και σφαίρες».

Σημείωσε ότι το νοσοκομείο των Εμιράτων στη Ράφα παρέχει πλέον τις υπηρεσίες του στην πλειονότητα των εγκύων γυναικών στη Γάζα.
Η ίδια αποκάλυψε τις συνθήκες υπερπληθυσμού και περιορισμένων πόρων, ότι ιατρικές ομάδες αναγκάζονται να απομακρύνουν τις μητέρες από το νοσοκομείο εντός 3 ωρών μετά την καισαρική τομή

«Αυτές οι καταστάσεις εκθέτουν τις μητέρες στον κίνδυνο αποβολής, θανάτου, θνησιγένειας, πρόωρου τοκετού και ψυχολογικού τραύματος».
Πρόσθεσε ότι οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες και τα βρέφη ζουν σε «απάνθρωπες» συνθήκες σε προσωρινούς καταυλισμούς, υποφέροντας από υποσιτισμό και τον κίνδυνο να πίνουν μη ασφαλές νερό

Προειδοποίησε ότι αυτό «θέτει περίπου 135.000 παιδιά κάτω των δύο ετών σε κίνδυνο θανάτου από οξύ υποσιτισμό».
Τόνισε: «Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή τη στρεβλή κατάσταση να συνεχιστεί . Οι μητέρες και τα νεογέννητα μωρά χρειάζονται κατάπαυση του πυρος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι τα περισσότερα από τα 36 νοσοκομεία της Γάζας έπαψαν να λειτουργούν και ότι μόνο 15 από αυτά τα νοσοκομεία λειτουργούν μερικώς και υποφέρουν από πίεση εργασίας με περίπου 3 φορές παραπάνω χωρητικότητα σε ασθενείς, χωρίς επαρκή καύσιμα για ηλεκτρική ενεργεια ή ιατρικές προμήθειες.

Στην Γάζα δεν λειτουργούν τώρα μικροβιολογικά εργαστήρια, και αυτό περιορίζει σοβαρά την ικανότητα των γιατρών να διαγνώσουν τις παθήσεις των ασθενών. ενώ οι
μολυσματικές ασθένειες εξαπλώνονται με ταχύτητα.

Ο Richard Peppercorn, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Παλαιστίνη, είπε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων διάρροιας μεταξύ παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών ανέρχεται σε 20 φορές την ώρα.

υψηλότερα τον Νοέμβριο του 2023 σε σύγκριση με τον μέσο όρο του προηγούμενου έτους.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι έχουν ανακαλυφθεί περιπτώσεις ιού ηπατίτιδας Α, μιας ηπατικής λοίμωξης που μπορεί να μεταδοθεί μέσω μολυσμένων τροφίμων και νερού.
«Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης ευνοούν την επιδείνωση η εξάπλωση της ηπατίτιδας Α, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χωρίς καθαρό νερό, δεν υπάρχουν καθαρά αποχωρητήρια και καμία ικανότητα να διατηρηθεί το περιβάλλον καθαρό», έγραψε την Πέμπτη ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Υπάρχουν 8.000 περιπτώσεις λοίμωξης από ηπατίτιδα Α ως αποτέλεσμα υπερπληθυσμού, χαμηλών επιπέδων υγιεινής και μη πόσιμου νερού σε χώρους εκτοπισμού στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κυβερνητικές ιατρικές ομάδες..

dimpenews.com

Back to top button