breaking newsΔιεθνή

Διάγγελμα Νετανιάχου: «Περάσαμε στη β’ φάση του πολέμου – Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα είναι υποκριτές»

«Αυτή είναι η δεύτερη φάση του πολέμου», επιβεβαίωσε στην αρχή της συνέντευξή του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Θα κάνουμε τα παντά να φέρουμε πίσω τους ομήρους», υπογράμμισε.

«Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου είναι υποκριτές», τόνισε ενώ κάλεσε τον πληθυσμό της Γάζας να μετακινείται σε περιοχές που είναι ασφαλείς. «Ο πόλεμος μέσα στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι δύσκολος και μακρύς. (…) Η Χαμάς χρησιμοποιεί τον λαό της ως ασπίδα».

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ «πρόκειται να διαλύσει αυτό το κακό για να προχωρήσει μπροστά όλη η ανθρωπότητα» ενώ τόνισε ότι κάνουν «ό,τι μπορεί» για να αποφύγουν τις απώλειες αμάχων.

«Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε. Θα είναι η νίκη του καλού εναντίον του κακού».

Μαζί με το Νετανιάχου βρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκαλάντ και ο υπουργός πολεμικού γραφείου Μπένι Γκαντζ.

Ο Γιοάβ Γκάλαντ είπε ότι ο στρατός επιφέρει βαριά πλήγματα στη Χαμάς, τονίζοντας ότι όση περισσότερη πίεση ασκείται στην παλαιστινιακή οργάνωση τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να απελευθερωθούν οι όμηροι. Επανέλαβε επίσης ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει να διευρύνει τον πόλεμο. «Όμως είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα μέτωπα», πρόσθεσε.

Την πεποίθησή του ότι η χερσαία επιχείρηση μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι όμηροι εξέφρασε και το μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, Μπένι Γκαντζ.

Το μήνυμα του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας

«Τις τελευταίες 24 ώρες, περάσαμε στην επόμενη φάση του πολέμου. Οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού θα χτυπήσουν σκληρά τα συστήματα της Χαμάς» τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους στρατιώτες που είναι υπεύθυνοι για την επιχείρηση, πρόσθεσε ο Γιοάβ Γκαλάντ.

Επανέλαβε ότι το Ισραήλ είναι πλήρως προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε απειλές από άλλες χώρες.

Για τους ομήρους είπε τα εξής: «Αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα. Η εξασφάλιση της απελευθέρωσής τους δεν είναι δευτερεύουσα αποστολή, αλλά ύψιστης σημασίας».

«Αυτός δεν θα είναι ένας σύντομος πόλεμος, θα είναι ένας μακρύς πόλεμος» τόνισε μάλιστα σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο υπουργός.

«Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, θα πρέπει να ξεπεράσουμε όλες τις προκλήσεις και τις δυσκολίες» συμπλήρωσε.

PrimeNews.

Back to top button