Διεθνή

Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,συνεργάτης της Επιτροπής Βιοηθικής Τάκης Βιδάλης: αντισυνταγματική η στέρηση μέσων διαβίωσης, μισθού από υγειονομικούς! Η υποχρεωτικότητα σε εκπαιδευτικούς αβάσιμη αφού δεν έρχονται σ’ επαφή με ευπαθείς ομάδες!!

Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και επιστημονικός συνεργάτης της Επιτροπής Βιοηθικής Τάκης Βιδάλης στο Αποκαλυπτικό Δελτίο στις 10/9/21 Είναι ασντισυνταγματικό η στέρηση μέσων διαβίωσης μισθού από υγειονομικούς δια της αναστολής. Συνταγματική θα ήταν η υποχρεωτικότητα αν σε αυτό το σημείο προέβλεπε μετακίνηση αυτών των υπαλλήλων σε άλλα πόστα λιγότερα ευαίσθητα.Και πρέπει όπως είπε η κυβέρνηση να αποσύρει και να διορθώσει το συγκεκριμένο σημείο. Επίσης κατ’ αυτόν δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς γιατί θεσπίστηκε για ομάδες όπως υγειονομικούς που έρχονται σέ επαφή με ευπαθείς ομάδες όμως οι μαθητές και τα παιδιά δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Το κλειδί είπε είναι το αντιγονικό τεστ και όχι το εμβόλιο για να έχει κανείς πρόσβαση σε κλειστούς χώρους γιατί όπως αποδείχθηκε οι εμβολιασμένοι και μολύνονται και μεταδίδουν κι αυτό αποδείχθηκε κυρίως σε μοντέλο Ισραήλ Αγγλίας.Eίπε ο άλλος τρόπος να διορθωθεί η κατάσταση είναι να δοθεί διέξοδος μέσω των δικαστηρίων όπου έχουν καταφύγει οι θιγόμενοι κι αναμένονται οι αποφάσεις…

Κάποιοι άρχισαν να διαχωρίζουν τη θέση τους μπροστά στο πρωτοφανές κύμα λαϊκής δυσφορίας κι αγανάκτησης που εντείνεται καθημερινά για την κοινωνική αδικία που υφίστανται μεγάλα τμήματα του λαού.Ο συγκεκριμένος πάντως είναι σταθερός θιασώτης της ελευθερίας επιλογής. Έντιμη και πολύ σημαντική η παρέμβαση του Συνταγματολόγου που συνάδει με το ευρύτερο διεθνές ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η αντίστοιχη Επιτροπή Ηθικής Ελβετίας όπου εδρεύει ο ΠΟΥ εισηγήθηκε μη υποχρεωτικότητα για υγειονομικούς αλλά το τρίπτυχο εμβολιασμός, νόσηση ή αντιγονικό τεστ.

dimpenews.com

Back to top button