Ελλάδα

Πως μπoρώ να σε θεωρώ παιδiατρo όταν σε xρnματoδoτεί το kράτoς για να αppωστnσειs το παιδi μου;;;

 Ετοιμότητα δηλώνουν οι παιδίατροι να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των 12-17 ετών, όπως αποφάσισε η Κυβέρνηση. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε, είναι πως η διαδικασία θα γίνεται δωρεάν, είτε στο ιατρείο, είτε στο σπίτι αν υπάρχει ανάγκη.

Οι γονείς δεν θα επιβαρύνονται με κάποιο κόστος, καθώς το κράτος θα αναλάβει την πληρωμή των παιδιάτρων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αν χρειαστεί εμβολιασμός στο σπίτι, ο παιδίατρος θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος, ενώ για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο του η «ταρίφα» είναι 20 ευρώ.

Εφιαλτικές προβλέψεις Ανδρέου για το άνοιγμα των σχολείων
Την ίδια στιγμή, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου έκανε λόγο για «πολλαπλασιασμό»  των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων και άρχισε να αραδιάζει και νούμερα: «Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ του ιού θα μολυνθεί. Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά».

Και πρόσθεσε: «1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Στατιστικά θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών», ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να μένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις.

Πηγή

Back to top button