breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεσηκώθηκαν οι Αυστραλοί κατά των στρατοπέδων COVID και των απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό: «Δεν πάει άλλο»!

Εκατοντάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν και αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη Μελβούρνη, στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων με διαδηλωτές που αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού, αλλά και κατά των νέων στρατοπέδων κράτησης.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και προχώρησαν σε περισσότερες από 200 συλλήψεις, στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας, όπου εκατοντάδες άνθρωποι παραβίασαν την υποχρέωση να παραμείνουν στα σπίτια τους, προκειμένου να διαδηλώσουν.

Η Μελβούρνη έχει επιβάλει την έκτη κατά σειρά καραντίνα από την έναρξη της πανδημίας και η πολιτεία της Βικτόριας, όπου βρίσκεται, κατέγραψε σήμερα 500 κρούσματα Covid-19

Η αστυνομία έκανε γνωστό πως έξι αστυνομικοί νοσηλεύονται, έπειτα από ρίψεις αντικειμένων εναντίον τους και αφότου ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών με περίπου 700 διαδηλωτές.

«Αυτό που είδαμε σήμερα, είναι μια ομάδα που συγκεντρώθηκε, όχι για να διεκδικήσει περισσότερες ελευθερίες, αλλά για να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο και να συγκρουστεί με την αστυνομία», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Βικτόριας, Μαρκ Γκάλιοτ, σε δημοσιογράφους.

Η αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης στους διαδηλωτές, μπλοκάροντας δρόμους και αναστέλλοντας τα δρομολόγια των δημοσίων συγκοινωνιών, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι σκηνές βίας, που είχαν σημαδέψει την προηγούμενη κινητοποίηση, τον Αύγουστο, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Οι διαδηλωτές ωστόσο έδωσαν ραντεβού αλλού. Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνεται ένα πλήθος να ορμάει και να παραβιάζει το αστυνομικό μπλόκο, την ώρα που συμπλοκές ξεσπούν κατά μήκος μιας γραμμής του τραμ.

Στο Σίδνεϊ, αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε ένα πάρκο για να εμποδίσουν μια ανάλογη διαδήλωση.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε, από την πλευρά της, ότι συνέλαβε είκοσι ανθρώπους στην πόλη και σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, με μικρή συμμετοχή, στην πολιτεία.

pronews.

 

Back to top button