Διεθνή

14χρονος μαθητής υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, 1 εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό του με α’ δόση κατά covid19 και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι οικείοι του και οι γιατροί δηλώνουν ασυσχέτιστο!

Στην Ιταλία 14χρονος μαθητής υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό του με α δόση κατά covid19 και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι οικείοι του (σσ δεν είναι εύκολο να παραδεχθείς ότι έβαλες το παιδί σου αναίτια με τα 2 σου χέρια στην καρμανιόλα) και γιατροί δηλώνουν ασυσχέτιστο.

14χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Όλη η Cava de’ Tirreni ανησυχεί για τον 14χρονο που πάσχει από εγκεφαλική αιμορραγία. Ο Αντόνιο Α., 14 ετών δίνει τη μεγαλύτερη μάχη του εδώ και μια εβδομάδα, αυτή της ζωής. Πριν από μια εβδομάδα μια ξαφνική ασθένεια, ένας έντονος πονοκέφαλος, η εισαγωγή στο νοσοκομείο και στη συνέχεια η τρομερή ανακάλυψη. Το αγόρι περνούσε μερικές μέρες διακοπών στο χωριό Cetara στο σπίτι ενός φίλου με τη μητέρα του και τα δύο αδέλφια του, ένα μεγαλύτερο και μια μικρότερη αδελφή. Οι τελευταίες βουτιές στη θάλασσα πριν επιστρέψει στο σχολείο. Ο Αντόνιο, που είχε σβήσει τα 14 κεράκια του πριν ένα μήνα, περίμενε με αγωνία την πρώτη μέρα του σχολείου στο λύκειο και δεν υπήρχε τίποτα να προβλέψει τη δοκιμασία που τον περίμενε. Οι πόνοι στο κεφάλι το περασμένο Σάββατο είχαν γίνει πολύ δυνατοί και αφόρητοι, ο έφηβος είχε προσπαθήσει να ξεκουραστεί λίγο, αλλά αυτός ο έντονος πονοκέφαλος δεν ήθελε να υποχωρήσει και έτσι τα μέλη της οικογένειας ειδοποίησαν το 118 που τον μετέφερε αμέσως με ασθενοφόρο στα επείγοντα του νοσοκομείου Metellian.

Εδώ οι γιατροί κατάλαβαν αμέσως τη σοβαρότητα του προβλήματος και υπέβαλαν το αγόρι σε σκάνερ που δυστυχώς επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο. Ο Αντόνιο είχε εγκεφαλική αιμορραγία σε εξέλιξη: άμεση μεταφορά στο Ruggi του Salerno όπου οι γιατροί που τον αντιμετώπισαν πραγματοποίησαν αμέσως αποστράγγιση εγκεφάλου. Η κατάστασή του είναι σταθερή αλλά για τους γιατρούς η πρόγνωση παραμένει επιφυλακτική. Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, ο Antonio είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου Covid, αλλά τόσο τα μέλη της οικογένειας όσο και οι θεράποντες γιατροί αποκλείουν κάθε συσχέτιση. Η αξονική τομογραφία θα αποκάλυπτε ότι ο 14χρονος Metellian υπέφερε από δύο αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες, που ονομάζονταν Mav.( σσ το ότι υπάρχουν αυτά τα ευρήματα είναι ένα δεδομένο αυτό που θα έπρεπε να είναι προς διερεύνηση μια και υπάρχει χρονική συσχέτιση κατά πόσο το εμβόλιο συνέβαλε επιδείνωσε επίσπευσε τα ενεργοποίησε) Συχνά όσοι πάσχουν από αυτό δεν γνωρίζουν καν ότι τις έχουν και μπορεί να μην το μάθουν ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ακόμη και αν πάνω από το 50% των ΜΑΒ αναφέρουν μακρύ ιστορικό πονοκεφάλου και συχνές κρίσεις. Μερικές φορές αιμορραγούν, εμφανίζοντας σημάδια με συμπτώματα που σχετίζονται με τη θέση του αιματώματος. Μέχρι πριν από μια εβδομάδα ο Αντόνιο δεν είχε ποτέ κανένα σημάδι: ο Αντόνιο είχε χάσει τον πατέρα του από μια ξαφνική ασθένεια…

Η ιστορία του Αντόνιο δεν άφησε αναίσθητο τον καλύτερο φίλο του, τον Λούκα, επίσης 14 ετών, ο οποίος, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ για την υγεία του φίλου του, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων στην πλατφόρμα gofundme για να υποστηρίξει τον Αντόνιο στο επόμενο βήμα, μια λεπτή χειρουργική επέμβαση και την απαραίτητη αποκατάσταση. Ο Λούκα είναι σίγουρος ότι ο Αντόνιο τελικά θα μπορέσει να επιστρέψει στο σχολείο και να αναρρώσει 100% σύντομα. Η γενναιοδωρία και η φιλία του Λούκα για τον Αντόνιο έχουν καταφέρει να φτάσουν σχεδόν τις 4 χιλιάδες ευρώ σε λιγότερο από δύο ημέρες. Εκτός από την πλατφόρμα, είναι δυνατή η πραγματοποίηση δωρεών απευθείας στον λογαριασμό της μητέρας του Αντόνιο, Τζιοβάννα Σαντοριέλο (IT 24 B07601 15200 001024883660). Ένα δώρο για το τέλος ενός εφιάλτη.lacittadisalerno 19/9/21

dimpnews.com

Back to top button