Διεθνή

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει πλήρως την προσφυγή που υπέβαλε η Νότια Αφρική στη Χάγη, η οποία κατηγορεί το Ισραήλ για «γενοκτονία».. Η Ελλάδα λίκνο της Δημοκρατίας κρύβεται ….

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει πλήρως την προσφυγή που υπέβαλε η Νότια Αφρική στη Χάγη, η οποία κατηγορεί το Ισραήλ για «γενοκτονία»..Η Ελλάδα λίκνο της Δημοκρατίας κρύβεται …. Η χώρα χάνει το ιστορικό της προβάδισμα.. που είναι και η υπέρτατη άμυνα της..

Η Υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Βελγίου, Caroline Jenes, δήλωσε στον λογαριασμό της στην πλατφόρμα «Χ»: «Το Βέλγιο επιβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξή του στην προσφυγή που κατατέθηκε ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου και εάν το Δικαστήριο ζητήσει από το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική του επιχείρηση κατά της Γάζας, η χώρα μας θα το υποστηρίξει πλήρως.

Η υπουργός δήλωσε: «Η χώρα μας αναλαμβάνει την ευθύνη της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό δίκαιο».

Η Jenes δεσμεύτηκε να παραμείνει προσηλωμένη στην επίτευξη του στόχου της διασφάλισης της πλήρους παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα το συντομότερο δυνατό, σε όλα τα επίπεδα.

Τόνισε ότι η χώρα της θα συνεχίσει να αγωνίζεται, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνώς, για μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πλήρη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, απελευθέρωση κρατουμένων, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τη λύση των δύο κρατών. Ολοκληρωμένη πρόταση και θέση…

dimpenews.com

Back to top button