breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Μεγαλοστέλεχος της BlackRock: «Ελέγχουμε τον κόσμο – αγοράζουμε» πολιτικούς για 10.000 δολ. – ο πόλεμος στην Ουκρανία κάνει «καλό στις δουλειές μας»

 

Θύμα γνωστού του γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου James O’Keefe έπεσε μεγαλόσχημο στέλεχος του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού BlackRock… με αποτέλεσμα να προβεί σε μια σειρά από πρωτόγνωρες όσο και απίστευτα κυνικές παραδοχές σε σχέση με το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, αλλά και με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, σε μια σειρά από κρυφά μαγνητοσκοπημένες συναντήσεις, ο υπεύθυνος προσλήψεων Serge Varlay περιγράφει πώς η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, είναι σε θέση να «κινεί τον κόσμο» και ότι είναι πιο εύκολο να ξεγελάσεις όταν «οι άνθρωποι δεν το σκέφτονται».

Σύμφωνα με τον Varlay, οι Αμερικανοί γερουσιαστές μπορούν να «εξαγοραστούν» αντί ποσού του οποίο δεν ξεπερνά τις 10 χιλιάδες δολάρια.

«Οι γερουσιαστές… είναι φτηνοί – με 10 χιλιάρικα, μπορείς να αγοράσεις έναν γερουσιαστή», είπε και πρόσθεσε:

«Με ένα πάκο από χρήματα αγοραζεις ανθρώπους. Εργάζομαι για μια εταιρεία που ονομάζεται BlackRock… Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πρόεδρος, αλλά αυτός που ελέγχει το πορτοφόλι του προέδρου. Μπορείτε να αγοράσετε τους υποψηφίους σας. Πρώτον, υπάρχουν οι γερουσιαστές, αυτοί οι τύποι είναι φτηνοί. Με 10 χιλιάρικα, μπορείς να αγοράσεις έναν γερουσιαστή, θα σου δώσω 500.000 αμέσως τώρα αν θέλεις. Δεν έχει σημασία ποιος κερδίζει».

Ουκρανία…

Η Blackrock, προφανώς, λατρεύει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο ο Varley περιέγραψε ως «πραγματικά καλό για τις δουλειές μας. Η Ουκρανία είναι καλή για τις επιχειρήσεις, το ξέρεις σωστά;

Η Ρωσία ανατινάζει τα σιλό σιτηρών της Ουκρανίας και η τιμή του σιταριού πρόκειται να εκτιναχθεί. Η ουκρανική οικονομία είναι η αγορά σιταριού. Η τιμή του ψωμιού ανεβαίνει, αυτό είναι φανταστικό αν κάνεις συναλλαγές. Η αστάθεια δημιουργεί ευκαιρίες για κέρδος…».

Σύμφωνα με τον Varley, είναι «συναρπαστικό όταν τα… πράγματα πάνε στραβά. Λοιπόν, τι θα κάνετε εάν είστε εταιρεία εμπορικών συναλλαγών; Τη στιγμή που θα έρθουν τα νέα, μέσα σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, θα στοιχηματίσετε σε όποιον κι αν είναι προμηθευτής σιταριού. Στα αποθέματά τους.
Μέσα σε μια ή δύο ώρες θα εκτοξευθούν και μετά πουλάς… Απλώς βγάζεις, δεν ξέρω, κάποια εκατομμύρια.

Η ουκρανική οικονομία είναι συνδεδεμένη σε μεγάλο βαθμό με την αγορά σιταριού, την παγκόσμια αγορά σιταριού, τις τιμές του ψωμιού, ξέρετε, κυριολεκτικά όλα ανεβαίνουν και πέφτουν. Αυτό είναι φανταστικό αν κάνεις συναλλαγές. Η αστάθεια δημιουργεί ευκαιρίες για κέρδος. Ο πόλεμος είναι πραγματικά καλός για τις επιχειρήσεις».

«Μπορείς να αρχίσεις να αγοράζεις ανθρώπους».

Όπως σημειώνει η Post Millennial, ο Varley περιέγραψε επίσης τον εαυτό του ως άτομο που «αποφασίζει για τις τύχες των ανθρώπων».
«Κάθε μέρα είναι μια τρέλα, κυριολεκτικά αποφασίζω πώς θα διαμορφωθεί η ζωή κάποιου», είπε. «Δεν είμαι στην πραγματικότητα άνθρωπος των οικονομικών, απλά ξέρω τι συμβαίνει γιατί στρατολογώ ανθρώπους που κάνουν αυτά τα πράγματα».

Ο Varlay είπε ότι οι τράπεζες όπως η BlackRock διοικούν τον κόσμο επειδή «αποκτάς πράγματα. Διαφοροποιείς, αποκτάς, συνεχίζεις να αποκτάς. Ξοδεύεις ό,τι κάνεις για να αποκτήσεις περισσότερα. Και μέχρι σε ένα ορισμένο σημείο, το επίπεδο κινδύνου είναι εξαιρετικά χαμηλό. Φανταστείτε ότι έχετε επενδύσει σε 10 διαφορετικούς κλάδους: από τα τρόφιμα μέχρι τα ποτά και την τεχνολογία. Αν ένας από αυτούς αποτύχει, δεν έχει σημασία, έχετε εννέα άλλους να σας στηρίξουν». Τέλος, ο Varlay είπε ότι από τη στιγμή που «έχεις λίγο από όλα… μπορείς να πάρεις αυτό το πακέτο χρημάτων και μετά μπορείς να αρχίσεις να αγοράζεις ανθρώπους».

Στον απόλυτο έλεγχο του κολοσσού BlackRock η Ουκρανία – Στα 750 δισ. δολ. το ύψος της μεταπολεμικής ανασυγκρότησης

Υπάρχει όριο μεταξύ χρηματοδότησης και τρομοκρατίας; Ωσ φαίνεται, λοιπόν, μάλλον δεν υπάρχει πια. Ο πόλεμος έχει γίνει η καλύτερη επιχείρηση του ετοιμοθάνατου καπιταλιστικού κόσμου.

Και όταν ένα project είναι πραγματικά δυνατό, η BlackRock, το πιο σημαντικό παγκόσμιο επενδυτικό fund, δεν λείπει ποτέ.

Η ηγεσία των Ουκρανών υπό τον Zelensky σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, και με την επενδυτική εταιρεία έχουν προβλέψει ότι για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης Ουκρανίας θα χρειαστούν 750 δισεκ. δολάρια…

Κάπως έτσι, η πολύπαθη Ουκρανία προορίζεται να καταλήξει στο χαρτοφυλάκιο πελατών της εταιρείας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Larry Fink.

Υπενθυμίζεται πως στη συνάντηση Zelensky και BlackRock, τα δύο μέρη συμφώνησαν να επικεντρωθούν βραχυπρόθεσμα στον συντονισμό των προσπαθειών όλων των πιθανών επενδυτών για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, διοχετεύοντας επενδύσεις στους πιο σημαντικούς τομείς της ουκρανικής οικονομίας.

Το Υπουργείο Οικονομίας της Ουκρανίας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την BlackRock για να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο παρεχόμενων συμβουλών με στόχο την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας…

d5a276ad80f25c158fd37a8f8a2d687f_1672163581_extra_large.jpegΑπλός κανόνας…

Ο κανόνας είναι απλός: καταστρέψτε ή καταστήστε ένα έθνος υπόδουλο, προκαλέστε μια σύγκρουση και μετά ντυθείτε άγγελοι ειρήνης και πηγαίνετε να ξαναχτίσετε τη χώρα.

Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν: ξέχασε κανείς τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που εμπιστεύτηκαν στην τεξανική εταιρεία Hallyburton για την ανοικοδόμηση του μετα-Σαντάμ Ιράκ;

Με τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, και πιθανώς ένα βήμα μακριά από μια ακόμη στρατιωτική κλιμάκωση, οι αμερικανικές εταιρείες σκέφτονται ήδη την ανοικοδόμηση της χώρας που λυγίζει από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς…

Η διεθνής διπλωματία δείχνει τα όριά της όταν πρόκειται να μιλήσει για ειρήνη. Αλλά είναι πολύ αποτελεσματική όταν πρόκειται για ανοικοδόμηση… και μετρητά. Έτσι, με τον πόλεμο σε εξέλιξη, ήδη γίνεται λόγος για ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Και ανατίθενται έργα

Οι πρώτες συζητήσεις

Το σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας συζητήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετία τις πρώτες ημέρες του περσινού Ιουλίου. Στο συνέδριο συμμετείχαν 41 χώρες και 19 διεθνείς οργανισμοί. Στο τέλος αποφασίστηκε να επενδυθεί ένα γιγαντιαίο ποσό, περί τα 750 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αλλά σε αυτόν τον κόσμο των φιδιών και των κερδοσκόπων κανείς δεν χαρίζει τίποτα. Μόνο δάνεια: και δάνεια που θα ληφθούν με μάλλον αυστηρούς όρους για τη χώρα.

Πρώτη προϋπόθεση: η ιδιωτικοποίηση των περισσότερων από τις δημόσιες επιχειρήσεις.
Ευρωπαίοι και αμερικανικοί καρχαρίες είναι έτοιμοι να σκίσουν τα υπολείμματα του πτώματος της Ουκρανίας. Δεν αρκεί το ότι το Κίεβο χρησιμοποιείται ως πολιορκητικός κριός κατά της Ρωσίας: τώρα η Ουκρανία, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτή τη χώρα, θεωρείται ως μια γιγάντια πίτα τα κομμάτια της οποίας πρέπει να μοιραστούν.

Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της πίτας θα καταλήξει στα χέρια της BlackRock. Το φλερτ μεταξύ του Κιέβου και της εταιρείας με επικεφαλής τον Fink κρατά εδώ και μήνες. Μετά την σύνοδο στην Ελβετία και ένα ραντεβού τον Σεπτέμβριο, ήδη τον περασμένο Νοέμβριο η επενδυτική εταιρεία υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με το ουκρανικό υπουργείο Οικονομίας. Τότε ο Zelensky έσπευσε στην Ουάσιγκτον. Πάντα με την ίδια σάπια στολή παραλλαγής, δεν συνάντησε μόνο τον Joe Biden, αλλά και τον Larry Fink.

Στο τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος και ο ισχυρότερος μάνατζερ στον κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα και το σχετικό δελτίο Τύπου. Με τον Zelensky συμφώνησαν «να επικεντρωθούν βραχυπρόθεσμα στον συντονισμό των προσπαθειών όλων των πιθανών επενδυτών και συμμετεχόντων στην ανοικοδόμηση της χώρας, διοχετεύοντας τις επενδύσεις στους πιο συναφείς και επιδραστικότερους τομείς της ουκρανικής οικονομίας».

Ως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, καταρρακτώδης βροχή δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης αναμένεται για την Ουκρανία, μένει να δούμε ποιοι θα είναι οι όροι…

primenews

Back to top button