breaking newsκοινωνία

Καταραμένη παραγγελία – Τροχαίο με διανομέα που δούλευε μέσα στον χιονιά

 

Αρθρογράφος Nikolaos Kampouris

 

Τροχαίο ατύχημα με εργαζόμενο διανομέα σημειώθηκε σε παγωμένο δρόμο της Αθήνας, λόγω της ολισθηρότητας. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι οι διανομείς συνεχίζουν να δουλεύουν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα ζητά να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία, και απαιτούσε να παρθούν άμεσα μέτρα με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και των εργοδοτών.

Παράλληλα το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες να πραγματοποιούν διανομή με μηχανάκι και ειδοποιούν άμεσα το σωματείο όταν εξαναγκάζονται να δουλέψουν με χιόνια.

Το Συνδικάτο, «καλεί όλους τους συναδέλφους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες τη διανομή με μηχανάκι, να ειδοποιήσουν άμεσα σε περίπτωση που εξαναγκάζονται να δουλέψουν με το χιονιά».

Η κυβέρνηση και οι εργοδότες, τονίζει, «πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα για τη προστασία και ασφάλεια των διανομέων».

Πολλοί εργοδότες, σημειώνει, «ήδη προτείνουν στους διανομείς να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα για τη διανομή, θέλοντας να μεταφέρουν ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες όλο το κόστος στους ίδιους τους εργαζόμενους».

«Απαιτούμε:

  • Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία.

  • Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας .

  • Να ενταχτούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν με την ειδικότητα του διανομέα.

Δεν θα θυσιάσουμε την ζωή μας για τα κέρδη των αφεντικών!» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγη -https://www.diaforetiko.gr/trochaio-me-dianomea-poy-doyleye-mesa-ston-chionia/
Back to top button