Ελλάδα

Τάkερ Κάρλσov Fοx Νews: Oι πραγματικoi εγκλnματiες γίvovται oλoέvα και πλoυσιoτερoι…

Ο παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, δίνει την δική του άποψή για την αποστολή χρημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία…


Θα ξεκινήσουμε με ένα κουίζ. Τι έχουμε όταν βρίσκουμε τον Sam Bankman-Fried, τη Janet Yellen και τον Πρόεδρο Zelenskyy της Ουκρανίας όλους μαζί σε ένα δωμάτιο; Διαδικασία μεγάλου ομοσπονδιακού εγκλήματος; Αυτό θα ήταν μια καλή εικασία. Ο Sam Bankman-Fried φαίνεται να έχει διαπράξει τη μεγαλύτερη οικονομική απάτη στην ιστορία. Ως πρόεδρος της Federal Reserve, η Janet Yellen φέρει άμεση ευθύνη για την καταστροφή ολόκληρης της αμερικανικής οικονομίας. Ο Πρόεδρος Zelenskyy, εν τω μεταξύ, βρίσκεται στην κορυφή ενός σχεδίου ξεπλύματος χρήματος τόσο θρασύ που οι Δημοκρατικοί δεν θα επιτρέψουν καν τον έλεγχό του.

Λοιπόν, ναι, αυτοί είναι τρεις άνθρωποι που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κομμάτια μιας ομοσπονδιακής έρευνας, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Αντίθετα, οι New York Times τους γιορτάζουν και τους τιμούν, ως μοναδικά συναρπαστικούς ανθρώπους. Σε περίπτωση που δεν το έχετε μάθει, σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν το ετήσιο DealBook Summit. Πρόκειται για μια εκδήλωση επιφανών ανθρώπων, την οποία η εφημερίδα διαφημίζει ως συμπόσιο με «κορυφαίους επιχειρηματίες». Τα εισιτήρια κόστιζαν 2.500 δολάρια το άτομο. Ο Sam Bankman-Fried, η Janet Yellen και ο Volodymyr Zelenskyy ήταν όλοι εκεί, προφανώς με την ιδιότητά τους ως «κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών».

“Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!” αναφώνησε ο συντονιστής, Andrew Ross Sorkin, όταν ο Sam Bankman-Fried τελείωσε την ομιλία του. «Ευχαριστώ, Sam Bankman-Fried, σε ευχαριστούμε όλοι» και μαζί με αυτόν, το κοινό χειροκρότησε εγκάρδια. Οι αναγνώστες των New York Times εντυπωσιάστηκαν σαφώς από τον δημοκρατικό μέγα δωρητή Sam Bankman-Fried, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους πιο παραγωγικούς κλέφτες όλων των εποχών, αλλά σιγά ρε παιδί μου, δεν έγινε και κάτι. Φαινεται καλό παιδί. Ήταν μια εκπληκτική εμφάνιση, αλλά το πιο ενδιαφέρον σε μια εκδήλωση όπως αυτή δεν είναι τι μας λέει για τους καλεσμένους — κάποια στιγμή, η ιστορία θα τους κρίνει — αλλά τι μας λέει για τους ανθρώπους που προσκάλεσαν αυτούς τους καλεσμένους.

Αν είναι εντάξει να αντιμετωπίζεις τον Sam Bankman-Fried σαν μια άλλη άτακτη διασημότητα που μπορεί να κάνει ότι πιο εγκληματικό μπορείτε να φανταστείτε και να μην λογοδοτεί πουθενά. Ποιος θα το περίμενε αυτό πριν από κάποια χρόνια; Να που συμβαίνει, οι New York Times πέρασαν τις τελευταίες μέρες λέγοντάς μας, παραδίδοντας μια ακόμη διάλεξη για το με ποιους επιτρέπεται να συναναστραφούμε και ποιους πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία, και αυτό εξαρτάται πραγματικά από την πολιτική πίστη.

Μερικοί άνθρωποι, εξήγησαν οι New York Times, έχουν απόψεις που είναι τόσο κατακριτέες που δεν πρέπει καν να τους αναφέρουμε σαν σκέψη. Δεν μπορείς να είσαι στο ίδιο δωμάτιο με τέτοιους ανθρώπους. Δεν μπορείς να τους μιλήσεις. Δεν μπορείς να τους κάνεις ερωτήσεις. Οι απόψεις τους είναι κάτι σαν την ευλογιά: μεταδοτικές και θανατηφόρες. Αυτοί είναι οι εγκληματίες της σκέψης και τα εγκλήματα της σκέψης είναι τα μόνα εγκλήματα που έχουν σημασία. Για τα άλλα εγκλήματα τι γίνεται; Ε δεν έγινε και κάτι. Τι γίνεται με την δολοφονία τον βιασμό και την κλοπή; Όπως μας υπενθυμίζουν συχνά οι New York Times, οι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα είναι θύματα του ρατσισμού σας, επομένως αξίζουν συμπόνια.

Έτσι, παρεμπιπτόντως, δεν τρέχει και τίποτα αν οι νεοφιλελεύθεροι και οι αριστεριστές ξεφεύγουν καμιά φορά από τα όρια. Μπορούν πάντα να συγχωρεθούν, ακόμα κι όταν τα πράγματα που έχουν κάνει είναι αντικειμενικά πολύ, πολύ άσχημα, όπως να πλήξουν την οικονομία των ΗΠΑ ή να κλέψουν δισεκατομμύρια από επενδυτές και να τα χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν ακίνητα στις Μπαχάμες ή να φέρουν ολόκληρο τον κόσμο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου, πλουτίζοντας παράλληλα. Οι φιλελεύθεροι εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν αυτά τα πράγματα και μπορείτε ακόμα να τους χειροκροτήσετε εγκάρδια γιατί στο τέλος, ξέρετε ότι οι καρδιές τους είναι καλές και οι προθέσεις τους αγνές. Πιστεύουν στα σωστά πράγματα, αλλά μόνο αυτοί.

Έχοντας αυτό κατά νου, μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κανείς στους New York Times δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τον Zelenskyy πού ακριβώς πήγαν όλα τα χρήματα. Κανείς δεν ζήτησε να λογιστικοποιηθούν τα δισεκατομμύρια των φορολογικών σας δολαρίων που φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί στις τσέπες των Ουκρανών ολιγαρχών με αθλητικές φόρμες γιατί θα ήταν αγενεια να ρωτήσουν. Ήταν καλεσμένος τους βλέπετε. Αντίθετα, οι New York Times έδωσαν στον Zelensky την ευκαιρία να απαιτήσει πολύ περισσότερα από τα χρήματά σας, τα οποία φυσικά και τα πήρε αμέσως.

ANDREW ROSS SORKIN: Στις 15 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση Μπάιντεν υπέβαλε νέο αίτημα βοήθειας ύψους 37,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εάν εγκριθεί, θα ανεβάσει το συνολικό ποσό που έχουν παράσχει οι ΗΠΑ σε 105,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα μιλήσουμε με τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς λίγο αργότερα να μας σχολιάσει το θέμα, αλλά υπάρχει μια διάθεση μεταξύ των Ρεπουμπλικανών που τώρα ελέγχουν τη Βουλή στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον Κέβιν Μακάρθι, ότι δεν θα εγκρίνουν με τόσο εύκολα τα χρήματα αυτά. Τι έχετε να σχολιάσετε κ. Zelensky?

VOLODYMYR ZELENSKY: Είμαστε απολύτως ανοιχτοί και ευγνώμονες σε κάθε είδους βοήθεια. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για 100 δισεκατομμύρια δολάρια ως αξία του πολέμου για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αξία είναι η ζωή των ανθρώπων. Εάν η Ουκρανία δεν αντέξει αυτόν τον πόλεμο, ο πόλεμος θα εξαπλωθεί σε άλλα εδάφη και ίσως ακόμη και σε άλλες ηπείρους. Η μεγαλύτερη αξία είναι η αξία των ανθρώπων μας. Πείτε μου πόσο κοστίζουν οι άνθρωποί μας. Δεν γνωρίζω.

«Εντάξει, υποστηρίξτε με, αλλιώς ο Πούτιν πρόκειται να εισβάλει στην Ατλάντα και παρεμπιπτόντως, δεν έχετε άλλη επιλογή, γιατί αν έχετε αντίρρηση να στείλετε δισεκατομμύρια ακόμη στους ίδιους τους ανθρώπους που έδωσαν δουλειά χωρίς κανένα κριτήριο στον Χάντερ Μπάιντεν για να κάνει τις βρωμοδουλειές του, τότε είστε κακοί. Δεν σας νοιάζουν οι ζωές των Ουκρανών. Είστε ηθικά τέρατα». Τώρα ο ακατέργαστος αυτός ηθικός εκβιασμός δεν λειτουργεί συνήθως γιατί κανείς με τον ελάχιστο αυτοσεβασμό δεν θα τον υποστήριζε. Τι λες γιέ μου, πας καλα; Πες στους Γερμανούς να σου δώσουν λεφτά. Στην δικιά σου ήπειρό είναι. Αυτό θα έλεγε ένας κανονικός άνθρωπος, κάποιος που είχε αυτοσεβασμό. Δυστυχώς για τους υπόλοιπους από εμάς, ο βουλευτής Michael McCaul από το Τέξας δεν έχει κανέναν αυτοσεβασμό, και αυτό έχει σημασία επειδή ο McCaul είναι ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε περίπτωση που φαντάζεστε ότι το να πετάξετε τη Νάνσι Πελόζι εκτός Βουλής και να εκλέξετε ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, μια τεράστια νίκη, θα σήμαινε ότι κάποιος θα απωθούσε τις παράφρονες και εντελώς αντιαμερικανικές προτεραιότητες εξωτερικής πολιτικής του Τζο Μπάιντεν, ω, τότε κάνατε λάθος, γιατί ο McCaul μόλις μας ενημέρωσε ότι επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι, όπως και ο Zelenskyy, θα στείλουμε στον κύριο Zelenskyy και τους φίλους του με τις αθλητικές φόρμες, μερικά ακόμα δισεκατομμύρια από τα δικά σας χρήματα.

MARTHA RADDATZ: Και θέλω να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησε ο συνταγματάρχης Millburn. Πιστεύει ότι θα πρέπει να αποσταλούν όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία. Θα το εγκρίνατε αυτό;

MICHAEL MCCAUL: 100%. Έχει απόλυτο δίκιο. Θέλω να πω, εχουμε προχωρήσει πολύ αργά σε αυτή τη διαδικασία. Θα παρέχουμε περισσότερη εποπτεία, διαφάνεια και λογοδοσία. Δεν πρόκειται να υπογράψουμε λευκή επιταγή λένε κάποιοι. Αυτό όμως μειώνει τη θέλησή μας να βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό να πολεμήσει; Όχι, αλλά θα το κάνουμε με υπεύθυνο τρόπο και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ο αμερικανικός λαός να καταλάβει τι διακυβεύεται εδώ.

Ο στρατός των ΗΠΑ —όχι ο στρατός της Ουκρανίας, ο στρατός μας, αυτός που υποτίθεται ότι προστατεύει τη χώρα μας— εξαντλείται από εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά για να είμαστε όλοι ξεκάθαροι για το ποιες είναι οι προτεραιότητες του Michael McCaul, στέλνουμε ακόμη περισσότερα προηγμένα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, και αυτά είναι επιπλέον από εκείνα που έχουμε ήδη στείλει, τα οποίο είναι περισσότερα από ολόκληρο τον ετήσιο ρωσικό στρατιωτικό προϋπολογισμό.

Αν αυτό δεν είναι αρκετά προσβλητικό – και φυσικά, το ζήτημα είναι να σας προσβάλλουν και να σας υποβιβάζουν και να σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε πλήρως ότι τα συμφέροντα της χώρας σας έρχονται τελευταία επειδή είστε τελευταίοι στη λίστα των προτεραιοτήτων – τότε τι είναι. Αποφασίσαμε επίσης να πληρώσουμε τους λογαριασμούς ενέργειας της Ουκρανίας. Τώρα, είναι κάπως περίεργο που το κάνουμε αυτό σε μια εποχή που έχουμε την πρώτη μας πραγματική ενεργειακή κρίση από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, μια κρίση φτιαχτή και προγραμματισμένη, αλλά είναι μια κρίση που κάνει τους Αμερικανούς να παγώνουν στα σπίτια τους επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιους, είναι η τέλεια στιγμή για να στείλουμε ενέργεια στους φίλους μας στην Ουκρανία και σε ολόκληρη την περιοχή. Δείτε τι λέει ο υπουργός Εξωτερικών μας:

ANTONY BLINKEN: Ανακοίνωσα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δεσμεύσουν πάνω από 53 εκατομμύρια δολάρια για να στείλουν εξοπλισμό που θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του ενεργειακού δικτύου της Ουκρανίας και στη διατήρηση της ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Υποβάλαμε επίσης αίτημα στο Κογκρέσο για ακόμα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ώστε να διασφαλίσουμε τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας και της Μολδαβίας και να αποκαταστήσουμε τον ενεργειακό τους εφοδιασμό.

Και αυτό συνεχίζεται όταν, φυσικά, ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να καλέσει τον Ζελένσκι, ο οποίος εργάζεται ουσιαστικά γι ‘αυτόν, έχοντας έναν στενό οικογενειακό δεσμό και να του πει πως τα πράγματα δεν πάνε έτσι. Ο γιος του εργαζόταν στην Ουκρανία. Θα μπορούσε να τηλεφωνήσει στον Ζελένσκι και να πει, «ξέρεις κάτι φίλε, πάρε τα χρήματα από την Ευρώπη ή να το λήξουμε εδώ τον πόλεμο. Άνθρωποι πεθαίνουν. Το κόστος ανοικοδόμησης αυτής της χώρας είναι πέρα ​​από αυτό που μπορούμε να πληρώσουμε. Είναι πραγματικά ένα αδιέξοδο. Ας καταλήξουμε σε μια διευθέτηση και ειρήνη». Και φυσικά, αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε μια εβδομάδα αν το ήθελαν πραγματικά, αλλά δεν το θέλουν. Θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος. Γιατί αυτό; Α, γιατί όλοι γίνονται πλούσιοι.

Το μόνο πράγμα που δεν επιτρέπεται να πείτε είναι ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος γιατί, φυσικά, η ροή μετρητών θα σταματήσει να ρέει και γι’ αυτό στη σύνοδο κορυφής DealBook, ο κορυφαίος επιχειρηματίας, Zelenskyy — στην πραγματικότητα, είναι πραγματικά ένας κορυφαίος επιχειρηματικός ηγέτης, αν θέλετε να είστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό – ακολούθησε τον Elon Musk επειδή ο Elon Musk πρότεινε ότι ίσως έπρεπε να συνάψουμε μια ειρηνευτική συμφωνία.

ZELENSKYY: Φαίνεται ότι ο Elon άρχισε να αλλάζει γνώμη και αρχίσαμε να ακούμε κάθε είδους εκκλήσεις. Δεν ξέρω αν κάποιος τον επηρεάζει ή κάνει ο ίδιος αυτές τις επιλογές. Του το λέω λοιπόν ξεκάθαρα, αν θέλεις να καταλάβεις τι έχει κάνει η Ρωσία εδώ, έλα στην Ουκρανία και θα το δεις με τα μάτια σου, χωρίς πολλά λόγια, και μετά θα μας πεις πώς να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο.

Α, όλα λογικά. «Δεν μπορώ να έχω ειρήνη, στείλτε περισσότερα δισεκατομμύρια.» Λοιπόν, είναι ενδιαφέρον. Αυτές οι τελευταίες μέρες ήταν όπως οι προηγούμενες. Υπήρξε πολλή ηθική αγανάκτηση στην Ουάσιγκτον σχετικά με τις κακές ιδέες και φυσικά, ορισμένες ιδέες είναι σίγουρα κακές και από τις δύο πλευρές, αλλά οι ιδέες δεν είναι εγκληματικές. Οι πράξεις είναι εγκληματικές και όπως πάντα, οι πραγματικοί εγκληματίες ξεφεύγουν από αυτές και γίνονται πλουσιότεροι στη διαδικασία…

πηγη

Back to top button