breaking newsΕλλάδα

Οι τραπεζικοί Γύπες θα βρούν κουφάρια σπιτιών από πλειστηριασμούς;

 

Αναδημοσίευση από: odosdrachmis.gr

Απέναντι στο τσουνάμι των 130.000 πλειστηριασμών που αποφασίστηκε από το Eurogroup να γίνουν μέχρι το 2021 ώστε να πάρει τη “δόση” της η κυβέρνηση του “πάση θυσία στο ευρώ”, εκτός από το αναμενόμενο κύμα οργής, κοινωνικών ταραχών και βίαιων κινητοποιήσεων που θα προκαλέσει, εκπρόσωποι δανειοληπτών και απλοί δανειολήπτες, υπενθυμίζουν το προηγούμενο που συνέβη στην περίπτωση πλειστηριασμών στις ΗΠΑ και στην Ισπανία.

Εκεί οι απελπισμένοι δανειολήπτες, όταν έβλεπαν ότι θα χάσουν το σπίτι τους που το είχαν αποκτήσει με τις οικονομίες ολόκληρης ζωής της δικής τους ή των γονιών τους, το παρέδιδαν απολύτως κατεστραμμένο.

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που όταν έφταναν οι εκπρόσωποι των τραπεζών στις εισόδους των σπιτιών, τα έβρισκαν εντελώς κατεστραμμένα ή και καμένα, κουφάρια σπιτιών στην κυριολεξία.’Ετσι οι τράπεζες που ήταν άτεγκτες στο να έρθουν σε συμβιβασμό με τους δανειολήπτες και απέκλειαν κουρέματα του χρέους, κατέληγαν να παραλαμβάνουν σπίτια με ασήμαντη ή και ανύπαρκτη αξία.

Αντιμέτωποι με μια τέτοια αδιέξοδη πραγματικότητα, οι τραπεζικοί Γύπες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να δεχτούν να συζητήσουν εναλλακτικές βιώσιμες λύσεις και κυρίως το κούρεμα των δανείων ειδικότερα σε περιπτώσεις αποδεδειγμένα αναξιοπαθούντων δανειοληπτών.

Εδώ σημειώνεται ότι αναλογικά με την Ελλάδα,ουδέποτε υπήρξε στις χώρες αυτές, ή αλλού στον κόσμο παρόμοιας έκτασης τσουνάμι πλειστηριασμών όπως αυτό που προωθείται σήμερα εδώ όπου οι Θεσμοί έχουν συνηθίσει να επιβάλλουν σκληρά μέτρα με ελάχιστες έως ασήμαντες λαϊκές αντιδράσεις. Θα πετύχουν άραγε το ίδιο με το ξεκλήρισμα οικογενειών από τα σπίτια τους;

Πέρα από το ως άνω ερώτημα, το μοντέλο της καταστροφής των σπιτιών πριν τα πάρουν οι τράπεζες, ακούγεται πως συζητιέται ευρύτατα και εδώ. Για αυτό καλά θα κάνουν οι “Θεσμοί”, οι κυβερνώντες και οι Γύπες των τραπεζών, που δεν καταλαβαίνουν αλλιώς, να το σκεφτούν πολλές φορές το όλο θέμα.

.freepen

Back to top button