breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Ήρθε η ώρα να εμφυτευτούν μικροτσίπ στα παιδιά»

«Είναι αξεσουάρ και θεωρούνται ακόμη και αντικείμενο μόδας. Ομοίως, τα εμφυτεύματα θα εξελιχθούν σε εμπόρευμα», γράφει η επιστήμονας Κάθλιν Φίλιπς, υποδεικνύοντας ότι η κυρίαρχη κουλτούρα και οι επιρροές θα αξιοποιηθούν για να προωθήσουν τα εμφυτεύσιμα τσιπ ως μοντέρνο σύμβολο

 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε ένα άρθρο που δηλώνει μεταξύ άλλων πως θα ήταν μια «λογική» κίνηση να εμφυτευτούν μικροτσίπ στα παιδιά.

Η ιδέα αυτή προωθείται σε μια ανάρτηση ιστολογίου στον ιστότοπο του Νταβός, η οποία συζητά το μέλλον της επαυξημένης πραγματικότητας.

«Όσο τρομακτικά κι αν ακούγονται τα εμφυτεύματα τσιπ, αποτελούν μέρος μιας… φυσικής εξέλιξης. Τα ακουστικά βαρηκοΐας ή τα γυαλιά δεν είναι πλέον στίγμα», υποστηρίζει το άρθρο, ξεχνώντας ίσως ότι τα γυαλιά και τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν είναι ενσωματωμένα μέσα στο σώμα, ούτε μπορούν να ελεγχθούν από εξωτερικές δυνάμεις.

«Είναι αξεσουάρ και θεωρούνται ακόμη και αντικείμενο μόδας. Ομοίως, τα εμφυτεύματα θα εξελιχθούν σε εμπόρευμα», γράφει η επιστήμονας Κάθλιν Φίλιπς, υποδεικνύοντας ότι η κυρίαρχη κουλτούρα και οι επιρροές θα αξιοποιηθούν για να προωθήσουν τα εμφυτεύσιμα τσιπ ως μοντέρνο σύμβολο.

Το άρθρο προωθεί την ιδέα ότι το γεγονός αυτής της νέας «εξέλιξης» είναι αναπόφευκτο και ότι οι παγκόσμιες ελίτ πρέπει να δημιουργήσουν ένα μονοπώλιο εξουσίας πάνω στην τεχνολογία προκειμένου να τη ρυθμίσουν «δεοντολογικά».

 

Η τεχνολογία χρειάζεται «τη σωστή υποστήριξη, όραμα και θράσος», τα οποία φυσικά θα παρέχουν οι τεχνοκράτες, οι ίδιοι άνθρωποι που προσπαθούν απεγνωσμένα να λογοκρίνουν το Διαδίκτυο , ώστε να μην μπορούν να επικριθούν.

«Η επαυξητική τεχνολογία θα βοηθήσει σε όλα τα στάδια της ζωής: παιδιά σε περιβάλλον μάθησης, επαγγελματίες στην εργασία και φιλόδοξους ηλικιωμένους. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες», γράφει η Φίλιπς.

«Θα πρέπει να εμφυτεύσετε ένα τσιπ παρακολούθησης στο παιδί σας;» ρωτά η επιστήμονας, προσθέτοντας, «Υπάρχουν σοβαροί, λογικοί λόγοι για αυτό, όπως η ασφάλεια».

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ έγραψε στο βιβλίο του «The Great Reset» ότι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση θα «οδηγούσε σε μια συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής μας ταυτότητας», η οποία διευκρινίζει ότι  με εμφυτεύσιμα μικροτσίπ θα μπορούν να διαβάζουν τις σκέψεις σου ή εσύ των άλλων..

Κατά τη φετινή συνάντηση στο Νταβός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, εξήγησε στον Σβαμπ πως σύντομα θα υπάρξουν σε μαζική παραγωγή «καταπόσιμα χάπια» – ένα χάπι με ένα μικροσκοπικό τσιπ που θα έστελνε ένα ασύρματο σήμα στις αρμόδιες αρχές όταν το φαρμακευτικό προϊόν καταναλωθεί.

 

«Φανταστείτε το», είπε ο Μπουρλά. «Δεν πέρασε καιρός από τότε που όσοι τα έλεγαν όλα αυτά απορρίπτονταν ως συνωμοσιολόγοι, αλλά τώρα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προβλέπει ότι τα εμφυτεύματα τσιπ θα γίνουν τελικά απλώς ένα εμπόρευμα», γράφει ο Ντίντι Ράνκοβιτς.

Αυστραλία: Μικροτσίπ στον εγκέφαλο των μαθητών;

Ένα δημοτικό σχολείο της Αυστραλίας έκανε λόγο για «μικροτσίπ στον εγκέφαλο των μαθητών» εντός 10 ετών πριν διαγράψει στη συνέχεια το ενημερωτικό δελτίο που περιείχε την ανατριχιαστική προφητεία.

Το παράξενο αυτό νέο, εμφανίστηκε στην έκδοση της 26ης Μαΐου του ενημερωτικού δελτίου του Preston West Primary School, το οποίο απαριθμούσε μια σειρά από εξελίξεις που το σχολείο θεωρεί ότι θα βοηθήσουν στην εκπαίδευση των παιδιών σε μια δεκαετία.

Περιλαμβάνουν «περισσότερη ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία», «περισσότερα κτίρια και ανάπτυξη», καθώς και «τεχνολογικές εξελίξεις για δασκάλους και μαθητές».

Ωστόσο, σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται επίσης  και «μικροτσίπ στον εγκέφαλο των μαθητών για την προώθηση της νοημοσύνης και της μνήμης».

μηδενικό

Παρόλο που το ενημερωτικό δελτίο διαγράφηκε από το σχολείο (φαίνεται ότι όλα τα ενημερωτικά δελτία του έχουν διαγραφεί), η απόδειξη ότι δημοσιεύτηκε αρχικά μπορεί φανεί μέσω της κρυφής μνήμης αναζήτησης Google (το γνωστό cache) παρακάτω.

μηδενικό

Tα εμφυτεύσιμα μικροτσίπ τείνουν να γίνουν συνηθισμένα, ιδιαίτερα καθώς οι χώρες υιοθετούν την ψηφιακή ταυτότητα και μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Το BBC ανέφερε πρόσφατα ότι άτομα που εμφυτεύονται με μικροτσίπ στα χέρια τους προκειμένου να κάνουν αγορές με πιο βολικό τρόπο.

Οι άνθρωποι στη Σουηδία πρόθυμα τοποθετούν «διαβατήρια εμβολίου» για τον COVID σε εμφυτεύσιμα μικροτσίπ στα χέρια τους.

Prime News

Back to top button