Διεθνή

Όσο προχωράς στο δρόμο του Χριστού ομορφαίνει το τοπίο! είναι που πλησιάζεις στον Παράδεισο!

Όσο προχωράς στο δρόμο του Θεού ομορφαίνει το τοπίο!! αλλάζει το τοπίο ομορφαίνει το τοπίο είναι που πλησιάζεις στον Παράδεισο….. O Χριστός είναι δρόμος ” εγώ ειμί η οδός..”

Στην αρχή το τοπίο είναι σκληρό σαν τη σιωπή που λέει και ο ποιητής πολύ σκληρό Πέτρινα Χρόνια κι ακόμη πιο σκληρά από την πέτρα λίθινη εποχή του πνεύματος κακοτράχαλα βουνά ερημότοπος βουρκότοποι μουντίλα καταχνιά γη εξορίας άγονη γραμμή γιατί αποκόπηκες. Απομόνωση σκληρή, απομόνωση και φυλακή πνεύματος το μαρτύριο της σιωπής αν αντέξεις και δεν τρελαθείς θα βρεις το Λόγο.. για να πας στο Λόγο περνάς από το μαρτύριο της σιωπής βασανιστήριο γυρνάει ο νους…διασχίζοντας την έρημο του πνευματικού..

αλλά μετά μερώνει ο νους μ΄ένα σεντόνι αυτό του Αγίου Σεραπίωνα του Σενδονίτη…και αυτό ήταν..

Όσο προχωράς στο δρόμο του Χριστού ομορφαίνει το τοπίο!! είναι που πλησιάζεις στον Παράδεισοσαν βγεις στον πηγαιμό για τον Παράδεισο να εύχεσαι ή να μην εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμοςθα δεις τις παγίδες του διαβόλου απλωμένες στη γη και τις περνάς μόνο με την αγάπη με αγάπη και ταπείνωση με ταπείνωση και μ΄αγάπη.. με ελευθερία εν Χριστώ..

γιατί υπάρχουν 2 λογιών ελευθερίες η εν Χριστώ ελευθερία και η εν τη Απουσία Του..

Γιατί η αλήθεια ελευθερώσει ημάς. Ακόμη και στον Παράδεισο υπήρχε μια καρποαπαγόρευση εδώ σου λέει είσαι λεύτερος έδωσα το αίμα μου δεν είσαι δούλος είσαι λεύτερος να χαρείς την ελευθερία σου αλλά εν Χριστώ μένοντας στην αγάπη. Τίποτα δεν απαγορεύει ο Χριστός απλά όλα δεν στα υπαγορεύει η αγάπη.. Τίποτα δεν απαγορεύει ο Χριστός αλλά όλα δεν σε συμφέρουν που λέει και ο Απ. Παύλος.. και δια της αγάπης κινείσαι σε ασφαλή τροχιά μόνο δια της αγάπης ..Είμαστε on the road καθ΄οδόν…

εκεί στην Εσπερία όταν περνούσες από χώρα σε χώρα άλλαζε το τοπίο… άλλο τοπίο τα Βαλκάνια άλλο οι Άλπεις άλλο οι Κώτω Χώρες ..έτσι άλλο και οι Άνω Χώρες.. τώρα “aller seulement“για τη χώρα των Ζώντων τις Άνω Χώρες την Χώρα του Αχωρήτου..

«Εκπληκτικοί ταξιδιώτες, τι ευγενείς ιστορίες
Διαβάζουμε στα τόσο βαθιά μάτια σας όσο οι θάλασσες!» (Ch. Baudelaire)

( το γλυπτό είναι του Βruno Catalano από τη σειρά ”οι Ταξιδιώτες”)

dimpenews.com

Back to top button